Starkey Halo 2: Made for iPhone én Made for Music

Afgelopen week is de Starkey Halo 2 geïntroduceerd. De Starkey Halo 2 is een fraai klein (luidspreker-in-het-oor) hoortoestel dat discreet achter het oor te dragen is. Het hoortoestel is ‘Made for iPhone’. Dit houdt in dat de hoortoestellen speciaal ontworpen zijn om samen te werken met de iPhone, iPad, iPod Touch en Apple Watch. Zo is het mogelijk draadloos met een iPhone te telefoneren en zowel muziek als spraak te streamen vanaf een iPad richting de hoortoestellen. Ook meldingen van telefoongesprekken, e-mails en andere apps kunnen direct naar de Halo 2 worden overgedragen. De Apple Watch kan, evenals de iPhone en een groot aantal Android smartphones, als afstandsbediening worden gebruikt.
Ook is de iPhone te gebruiken als externe microfoon: de telefoon kan vlakbij de spreker gelegd worden en het door de microfoon opgevangen signaal wordt vervolgens draadloos naar de Starkey Halo 2 hoortoestellen overgestuurd. Het nieuwe besturingssysteem is speciaal ontworpen voor de musicus en muziekliefhebber en is daarmee, zoals Starkey het aanduidt ook ‘Made for Music’.

Starkey halo 2

Extra rekenkracht

De Halo 2 heeft een 5x zo grote rekenkracht als zijn voorganger, heeft een Quad Core twin processor aan boord die volgens fabrikant Starkey ontworpen is om naadloos overgangen te kunnen volgen tussen de eisen die spraak stelt en de vele andere dynamische karakteristieke geluidsomgevingen waarin cliënten in terecht kunnen komen.

Starkey Halo 2: Made for Music

Starkey geeft aan dat het besturingssysteem (Acuitiy OS) ontwikkeld is met behulp van musici en muziekliefhebbers. Acuitiy OS maakt het mogelijk om spraak én muziek van elkaar te scheiden en te verwerken. Het toestel maakt daarbij gebruik van een extra hoge samplefrequentie, een bandbreedte die loopt tot 10.000 Hz en een verwerking van het binnenkomende signaal in 24 kanalen, wat een zeer nauwkeurige instelling op het gehoorverlies mogelijk maakt. Het dynamisch bereik van het toestel loopt aan de input kant door tot 110 dB (peak). Bij het ontwikkelen van het muziekweergave systeem zijn dirigenten, producenten, zangers en musici betrokken die hun passie en vreugde voor muziek door gehoorverlies verloren hadden zien gaan. Lees hier meer over de achterliggende filosofie.

Bediening via App op smartphone en Apple Watch

De hoortoestellen zijn te bedienen vanaf de iPhone en een flink aantal Android smartphones met behulp van de speciale TruLink App. Daarnaast zijn de hoortoestellen te bedienen via de Apple Watch.

Starkey Halo 2

Tinnitus

Ook voor cliënten met tinnitusklachten heeft de Starkey Halo 2 genoeg te bieden. Er zijn verschillende geluiden te selecteren die direct naar de hoortoestellen te streamen zijn. De klankkleur en volume van het geluid kan worden aangepast zo ook de modulatiesnelheid. Ook kan een sleeptimer worden ingeschakeld op de rustgevende geluiden, zodat na het inslaap vallen het geluid wordt uitgeschakeld.

 Mis geen enkele ontwikkeling binnen de audiologische branche

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, de laatste trends en de scherpste aanbiedingen.

nieuwsbrief-afbeelding-rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *