Phonak Lyric: de ‘contactlens voor de oren’

Phonak heeft op de beurs in Duitsland de Phonak Lyric geïntroduceerd: een nieuw type toestel aangekondigd dat volledig onzichtbaar te dragen is. Veel slechthorenden komen bij de audicien voor een toestel dat niet zichtbaar is. Desondanks is het percentage in-het-oortoestellen de afgelopen jaren door de komst van kleine achter-het-oortoestellen die ‘open’ aangepast kunnen worden drastisch afgenomen.

Phonak Lyric

De Phonak Lyric is een volledig onzichtbaar hoortoestel dat door de audicien diep in de gehoorgang vlak voor het trommelvlies wordt geplaatst. Na plaatsing kan de gebruiker zo’n 3 maanden onbekommerd zijn toestellen gebruiken. Met het toestel in het oor kan gewoon gedoucht en gezwommen worden. Op het moment dat de batterij op is, gaat de slechthorende naar de audicien voor een nieuw exemplaar. De plaatsing van het toestel vlak voor het trommelvlies kan voordelen hebben voor de geluidskwaliteit. In Amerika worden de toestellen rond de 1700 euro per oor per jaar verkocht. Wat de prijs in Nederland gaat worden is nog niet bekend. De Phonak Lyric kan de groep vijftigers aanspreken die tot nu toe moeilijk te verleiden is geweest voor een hoortoestel. Ondanks alle marketinginspanningen van fabrikanten en audiciens om slechthorenden op een eerder tijdstip aan een hoortoestel te helpen, is de gemiddelde leeftijd van de hoortoestelgebruikers in Amerika juist toegenomen. Met deze ‘contactlens voor de oren’ kan de Lyric deze doelgroep wellicht wel verleiden.

 Mis geen enkele ontwikkeling binnen de audiologische branche

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, de laatste trends en de scherpste aanbiedingen.

nieuwsbrief-afbeelding-rene