Over Rene van der Wilk

Drs. Rene van der Wilk (geboren in 1963) is van huis uit psycholoog en werkt sinds de jaren negentig binnen de audiologische branche. Hij heeft bijzondere belangstelling voor audiologie, de audiologische markt, hoortoesteltechniek, tinnitus, psychologie en menselijk gedrag in het algemeen.

Zijn belangstelling voor de werking van het oor begon tijdens zijn studie psychologische funktieleer aan de Universiteit van Leiden waar hij afstudeerde op het gebied van muziekperceptie. Na zijn studie heeft hij als onderzoeker gewerkt bij TNO, de afdeling audiologie-KNO van het VU medisch centrum en bij de afdeling gedragswetenschappen van de Koninklijke Landmacht.

Rene van der Wilk

Binnen de audiologische branche heeft hij bij verschillende bedrijven gewerkt als trainer en als marketing- en salesmanager. Daarnaast gaf hij als docent de vakken psychologie, hoortoesteltechniek, communicatie en counselling.
Tussen 2010 en 2019 heeft hij vanuit zijn eigen bedrijf als adviseur, projectmanager, coach, psycholoog (begeleiding van cliënten met tinnitus), docent en trainer gewerkt. Sinds 2019 richt hij zich voornamelijk op het schrijven van artikelen voor deze website en tijdschriften.

Innovatie, kennis, verbanden leggen, overzicht, creëren, overdragen, communiceren, creativiteit, gedrevenheid, invoelend en humor zijn kenmerkende woorden voor hem.

U kunt René van der Wilk bereiken via e-mail: beheer@hoorzaken.nl

Voor bijdragen die hij geleverd heeft in diverse media (kranten, tijdschriften, radio en tv) klik hier