Zorgcentrum de Gelderhorst onder verscherpt toezicht inspectie

13 juli 2016
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

De komende zes maanden staat de het zorgcentrum voor doven de Gelderhorst onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Aanleiding is de bestuurlijke onrust die sinds 2015 speelt binnen de instelling.  Volgens de IGZ is er met de zorg zelf weinig mis en is de cliëntveiligheid niet in het geding. De genoemde bestuurlijke onrust is reden voor de inspectie om de instelling onder verscherpt toezicht te plaatsen. 

Doven zorgcentrum de Gelderhorst

Kamervragen en partijen voor de rechter

Bij de Gelderhorst heeft zich een hooglopend conflict afgespeeld tussen de raad van toezicht en de bestuurder. Hiervoor hebben de partijen voor de rechter gestaan (lees meer). Ook maakte de landelijke politiek zich zorgen over de situatie binnen De Gelderhorst. Otwin van Dijk, Tweede Kamerlid voor de PvdA, heeft Kamervragen gesteld over de aanhoudende crisis binnen de instelling.De rechter heeft uiteindelijk de voorzitter van de Raad van Toezicht van de Gelderhorst geschorst (lees meer). Een tijdelijke bestuurder en voorzitter moeten de organisatie weer vlot trekken.

Onvoldoende zicht op gevolgen bestuurlijke wijzigingen

Omdat er op dit moment er onvoldoende zicht is op de gevolgen van de recente bestuurlijke wijzigingen, kan dit volgens de IGZ leiden tot risico’s voor het bieden van goede zorg. Daarom zal de IGZ de komende maanden het reilen en zeilen van de Gelderhorst nauwlettend in het oog houden. Het bestuur van de Gelderhorst heeft er vertrouwen in dat met de genomen maatregelen de zorginstelling weer in rustiger vaarwater komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Kabinet negeerde NIVP advies over rookmelders

5 juli 2022 | Dat blijkt uit het journalistieke onderzoek van Brussel correspondent Frans Boogaard van het Algemeen Dagblad. [...]

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]