Zorgcentrum de Gelderhorst onder verscherpt toezicht inspectie

13 juli 2016
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

De komende zes maanden staat de het zorgcentrum voor doven de Gelderhorst onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Aanleiding is de bestuurlijke onrust die sinds 2015 speelt binnen de instelling.  Volgens de IGZ is er met de zorg zelf weinig mis en is de cliëntveiligheid niet in het geding. De genoemde bestuurlijke onrust is reden voor de inspectie om de instelling onder verscherpt toezicht te plaatsen. 

Doven zorgcentrum de Gelderhorst

Kamervragen en partijen voor de rechter

Bij de Gelderhorst heeft zich een hooglopend conflict afgespeeld tussen de raad van toezicht en de bestuurder. Hiervoor hebben de partijen voor de rechter gestaan (lees meer). Ook maakte de landelijke politiek zich zorgen over de situatie binnen De Gelderhorst. Otwin van Dijk, Tweede Kamerlid voor de PvdA, heeft Kamervragen gesteld over de aanhoudende crisis binnen de instelling.De rechter heeft uiteindelijk de voorzitter van de Raad van Toezicht van de Gelderhorst geschorst (lees meer). Een tijdelijke bestuurder en voorzitter moeten de organisatie weer vlot trekken.

Onvoldoende zicht op gevolgen bestuurlijke wijzigingen

Omdat er op dit moment er onvoldoende zicht is op de gevolgen van de recente bestuurlijke wijzigingen, kan dit volgens de IGZ leiden tot risico’s voor het bieden van goede zorg. Daarom zal de IGZ de komende maanden het reilen en zeilen van de Gelderhorst nauwlettend in het oog houden. Het bestuur van de Gelderhorst heeft er vertrouwen in dat met de genomen maatregelen de zorginstelling weer in rustiger vaarwater komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Resultaten met cochleair implantaat lastig in te schatten

3 oktober 2023 | De uiteindelijke resultaten die dragers met een cochleair implantaat uiteindelijk behalen op het gebied van [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – oktober en november 2023

30 september 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]