Starkey kondigt oplaadbare hoortoestellen aan met Z-power batterijen

14 maart 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Hoortoestelfabrikant Starkey heeft in Amerika kleine luidspreker-in-het-oor hoortoestellen uitgebracht die gebruik maken van oplaadbare Z-power batterijen.
Importeur KIND geeft aan dit hoortoestel met de naam Muse micro in mei ook in Nederland te introduceren. Het nieuwe Starkey hoortoestel maakt gebruik van een kleine 312 Z-power batterij.
Z-Power batterijen zijn innovatieve batterijen die een flink aantal voordelen kennen. Niet alleen Starkey heeft de Z-power batterijen met Zilver-Zink omarmd ook het Canadese Unitron heeft recent in Nederland hoortoestellen met deze batterijen geïntroduceerd.

Starkey Muse Micro Z-power

Z-power batterijen

De toegepaste Z-power hoortoestelbatterijen zijn zogeheten Zilver-Zink batterijen, een soort batterij die eerder is gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. Deze batterijen kennen een zeer grote energiedichtheid waardoor ze ook onder te brengen zijn in zeer kleine formaten. Ook hebben ze een lange gebruiksduur en een korte laadtijd. De batterijen verliezen daarnaast niet, zoals Lithium-Ion batterijen dat wel doen, aan capaciteit. Ook zijn Zilver-Zink batterijen beter te recyclen dan Lithium-Ion batterijen.
De Zilver-Zink batterijen worden jaarlijks door de audicien vervangen waardoor de gebruiker normaliter nooit meer zelf een batterij hoeft aan te raken. De hoortoestelgebruiker kan dat bij zijn eigen audicien laten doen en hoeft zijn hoortoestellen daarvoor niet te missen: het hoortoestel hoeft daarvoor niet teruggestuurd te worden naar de fabrikant. Dit weer in tegenstelling tot hoortoestellen met Lithium-Ion batterijen die weliswaar een groter aantal laadcycli kennen, maar veelal ook groter en cosmetisch minder aantrekkelijk zijn en na een jaar of vier wél terug naar de fabrikant moeten om te worden vervangen. Lithium-Ion batterijen zijn namelijk om veiligheidsredenen zeer goed geseald.
Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van Lithium-Ion batterijen is dat wanneer de gebruiker vergeten is het hoortoestel ’s nachts op te laden, er gewoon tijdelijk een vervangende wegwerp batterij in het hoortoestel kan worden geplaatst. Lees hier meer over oplaadbare hoortoestelbatterijen.

Z-power batterij en

Meer fabrikanten werken met Z-Power batterijen

Eerder schreven we op deze website in een artikel over oplaadbare batterijen dat Zilver-Zink batterijen van Z-power een grote potentie hebben om succesvol te worden en dat als er een schaap over de dam zou zijn er meerdere zouden volgen. Nadat de Amerikaanse fabrikant Starkey deze techniek omarmd heeft, is recent ook Unitron uitgekomen met een hoortoestel met een Z-power batterij. Dit hoortoestel is afgelopen week ook in Nederland geïntroduceerd.

Introductie Starkey Muse Micro

De Starkey Muse Micro wordt in mei 2017 in Nederland geïntroduceerd. Meer informatie over dit nieuwe hoortoestel zal dan op HOorzaken te lezen zijn.

Bron: https://zpowerhearing.com/2017/01/starkey-hearing-aids-muse-announcement/ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Abonnement op opties in hoortoestellen: betalen per maand

30 maart 2023 | Deze week besteedde het programma Radar aandacht aan opties in auto’s die steeds vaker als [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – april 2023

29 maart 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Cochleair implantaat heeft negatief effect op waarneming prosodie in een vreemde taal

28 maart 2023 | Marita Everhardt deed de afgelopen jaren onderzoek naar het leren van een vreemde taal door [...]

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]