Starkey kondigt oplaadbare hoortoestellen aan met Z-power batterijen

14 maart 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Hoortoestelfabrikant Starkey heeft in Amerika kleine luidspreker-in-het-oor hoortoestellen uitgebracht die gebruik maken van oplaadbare Z-power batterijen.
Importeur KIND geeft aan dit hoortoestel met de naam Muse micro in mei ook in Nederland te introduceren. Het nieuwe Starkey hoortoestel maakt gebruik van een kleine 312 Z-power batterij.
Z-Power batterijen zijn innovatieve batterijen die een flink aantal voordelen kennen. Niet alleen Starkey heeft de Z-power batterijen met Zilver-Zink omarmd ook het Canadese Unitron heeft recent in Nederland hoortoestellen met deze batterijen geïntroduceerd.

Starkey Muse Micro Z-power

Z-power batterijen

De toegepaste Z-power hoortoestelbatterijen zijn zogeheten Zilver-Zink batterijen, een soort batterij die eerder is gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. Deze batterijen kennen een zeer grote energiedichtheid waardoor ze ook onder te brengen zijn in zeer kleine formaten. Ook hebben ze een lange gebruiksduur en een korte laadtijd. De batterijen verliezen daarnaast niet, zoals Lithium-Ion batterijen dat wel doen, aan capaciteit. Ook zijn Zilver-Zink batterijen beter te recyclen dan Lithium-Ion batterijen.
De Zilver-Zink batterijen worden jaarlijks door de audicien vervangen waardoor de gebruiker normaliter nooit meer zelf een batterij hoeft aan te raken. De hoortoestelgebruiker kan dat bij zijn eigen audicien laten doen en hoeft zijn hoortoestellen daarvoor niet te missen: het hoortoestel hoeft daarvoor niet teruggestuurd te worden naar de fabrikant. Dit weer in tegenstelling tot hoortoestellen met Lithium-Ion batterijen die weliswaar een groter aantal laadcycli kennen, maar veelal ook groter en cosmetisch minder aantrekkelijk zijn en na een jaar of vier wél terug naar de fabrikant moeten om te worden vervangen. Lithium-Ion batterijen zijn namelijk om veiligheidsredenen zeer goed geseald.
Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van Lithium-Ion batterijen is dat wanneer de gebruiker vergeten is het hoortoestel ’s nachts op te laden, er gewoon tijdelijk een vervangende wegwerp batterij in het hoortoestel kan worden geplaatst. Lees hier meer over oplaadbare hoortoestelbatterijen.

Z-power batterij en

Meer fabrikanten werken met Z-Power batterijen

Eerder schreven we op deze website in een artikel over oplaadbare batterijen dat Zilver-Zink batterijen van Z-power een grote potentie hebben om succesvol te worden en dat als er een schaap over de dam zou zijn er meerdere zouden volgen. Nadat de Amerikaanse fabrikant Starkey deze techniek omarmd heeft, is recent ook Unitron uitgekomen met een hoortoestel met een Z-power batterij. Dit hoortoestel is afgelopen week ook in Nederland geïntroduceerd.

Introductie Starkey Muse Micro

De Starkey Muse Micro wordt in mei 2017 in Nederland geïntroduceerd. Meer informatie over dit nieuwe hoortoestel zal dan op HOorzaken te lezen zijn.

Bron: https://zpowerhearing.com/2017/01/starkey-hearing-aids-muse-announcement/ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]

Phonak Audéo Fit: top hoortoestel dat de gezondheid monitort

23 juni 2022 | Phonak introduceerde afgelopen week in Amsterdam voor de internationale schrijvende pers een van haar nieuwe [...]