William Demant Invest vergroot investering in GN

2 april 2024
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Uit de financiële verslagen van William Demant Invest blijkt dat het bedrijf zijn eigendomsbelang in GN Store Nord eind 2023 heeft vergroot tot ruim 12%. William Demant Invest is volledig eigendom van de William Demant Foundation. Het investeringsbedrijf heeft meer dan de helft van de aandelen van Demant in bezit. Demant is in Nederland bekend van de hoortoestelmerken Oticon en Bernafon, de audiologische apparatuur van MedRx, botverankerde implantaten (Ponto) en de hoorwinkels van Van Boxtel. Het eveneens aan de Kopenhaagse beurs genoteerde GN Store Nord is ook actief in de hoortechnologie en daarnaast ook in audio-oplossingen zoals hoofdtelefoons- en headsets. GN produceert onder meer hoortoestellen van de merken ReSound en Beltone.

| Bedrijfsnieuws

Demant Invest investeert in aandelen GN
Demant Invest heeft zijn eigendomsbelang in GN verhoogd tot ruim 12%

William Demant Invest koopt aandelen GN

Het investeringsbedrijf startte met het opbouwen van het eigendomsaandeel in GN Store Nord in de herfst van 2022. Het aantal aandelen werd toen binnen korte tijd verhoogd van 5% tot meer dan 10% van het totale aandelenkapitaal van GN. Uit de financiële verslagen van William Demant Invest die afgelopen week zijn gepubliceerd, blijkt dat het eigendomsaandeel van het investeringsbedrijf eind 2023 is gestegen naar 12,3%. Dit eigendomsaandeel vertegenwoordig een waarde van zo’n 413 miljoen euro.

Financieel analisten zien het als strategie voor de bescherming van de eigen belangen van de hoortoestellenpoot van Demant, maar tegelijkertijd ook als een teken dat het waarde ziet in GN Store Nord.

Over William Demant Invest en William Demant

William Demant Invest is een investeringsbedrijf dat volledig eigendom is van de William Demant Foundation. Het bezit 58% van de aandelen van het beursgenoteerde Demant A/S. Demant is fabrikant van de hoortoestelmerken Oticon, Bernafon, Philips en Sonic. Daarnaast maakt het diagnostische-apparatuur (Maico, Interacoustics, Amplivox, GSI en MedRx). Oticon Medical maakt eveneens onderdeel uit van Demant. Dit laatste bedrijf is bekend van de botverankerde Ponto implantaten. Demant heeft ook in verschillende landen hoortoestelwinkels. In Nederland vallen de Van Boxtel hoorwinkels onder de paraplu van het bedrijf. Demant Invest investeert daarnaast in meerdere bedrijven ook buiten de hoorzorg.

Over GN Store Nord

GN Store Nord is net als Demant een Deens bedrijf dat genoteerd staat aan de Kopenhaagse beurs. De GN Group is actief in de hoortechnologie en audio-oplossingen. Het bedrijf produceert de hoortoestellen van de merken ReSound en Beltone, Interton en Danavox. Jabra en Blueparrott zijn andere merken die onder de GN Group vallen. Jabra is bekend van de headsets maar maakt inmiddels ook oortjes met gehoorondersteuning.  Het bedrijf Blueparrott maakt headsets voor de professionele markt. Met Falcom richt het bedrijf zich op gehoorbescherming en communicatieapparatuur voor onder andere militairen. In 2006 wilde Phonak (nu Sonova) GN ReSound over nemen. Daar stak de Duitse toezichthouder in 2007 een stokje voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]