William Demant Invest vergroot investering in GN

2 april 2024
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Uit de financiële verslagen van William Demant Invest blijkt dat het bedrijf zijn eigendomsbelang in GN Store Nord eind 2023 heeft vergroot tot ruim 12%. William Demant Invest is volledig eigendom van de William Demant Foundation. Het investeringsbedrijf heeft meer dan de helft van de aandelen van Demant in bezit. Demant is in Nederland bekend van de hoortoestelmerken Oticon en Bernafon, de audiologische apparatuur van MedRx, botverankerde implantaten (Ponto) en de hoorwinkels van Van Boxtel. Het eveneens aan de Kopenhaagse beurs genoteerde GN Store Nord is ook actief in de hoortechnologie en daarnaast ook in audio-oplossingen zoals hoofdtelefoons- en headsets. GN produceert onder meer hoortoestellen van de merken ReSound en Beltone.

Demant Invest investeert in aandelen GN
Demant Invest heeft zijn eigendomsbelang in GN verhoogd tot ruim 12%

William Demant Invest koopt aandelen GN

Het investeringsbedrijf startte met het opbouwen van het eigendomsaandeel in GN Store Nord in de herfst van 2022. Het aantal aandelen werd toen binnen korte tijd verhoogd van 5% tot meer dan 10% van het totale aandelenkapitaal van GN. Uit de financiële verslagen van William Demant Invest die afgelopen week zijn gepubliceerd, blijkt dat het eigendomsaandeel van het investeringsbedrijf eind 2023 is gestegen naar 12,3%. Dit eigendomsaandeel vertegenwoordig een waarde van zo’n 413 miljoen euro.

Financieel analisten zien het als strategie voor de bescherming van de eigen belangen van de hoortoestellenpoot van Demant, maar tegelijkertijd ook als een teken dat het waarde ziet in GN Store Nord.

Over William Demant Invest en William Demant

William Demant Invest is een investeringsbedrijf dat volledig eigendom is van de William Demant Foundation. Het bezit 58% van de aandelen van het beursgenoteerde Demant A/S. Demant is fabrikant van de hoortoestelmerken Oticon, Bernafon, Philips en Sonic. Daarnaast maakt het diagnostische-apparatuur (Maico, Interacoustics, Amplivox, GSI en MedRx). Oticon Medical maakt eveneens onderdeel uit van Demant. Dit laatste bedrijf is bekend van de botverankerde Ponto implantaten. Demant heeft ook in verschillende landen hoortoestelwinkels. In Nederland vallen de Van Boxtel hoorwinkels onder de paraplu van het bedrijf. Demant Invest investeert daarnaast in meerdere bedrijven ook buiten de hoorzorg.

Over GN Store Nord

GN Store Nord is net als Demant een Deens bedrijf dat genoteerd staat aan de Kopenhaagse beurs. De GN Group is actief in de hoortechnologie en audio-oplossingen. Het bedrijf produceert de hoortoestellen van de merken ReSound en Beltone, Interton en Danavox. Jabra en Blueparrott zijn andere merken die onder de GN Group vallen. Jabra is bekend van de headsets maar maakt inmiddels ook oortjes met gehoorondersteuning.  Het bedrijf Blueparrott maakt headsets voor de professionele markt. Met Falcom richt het bedrijf zich op gehoorbescherming en communicatieapparatuur voor onder andere militairen. In 2006 wilde Phonak (nu Sonova) GN ReSound over nemen. Daar stak de Duitse toezichthouder in 2007 een stokje voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]