Wilgis Schoffelmeijer uit Zuidhorn verkozen tot audicien van het jaar 2018

8 oktober 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Audicien en eigenaar Wilgis Schoffelmeijer van Hoorcentrum Westerkwartier in Zuidhoorn is verkozen tot Nederlandse Audicien van het Jaar 2018. Het is de tweede maal dat zij tot Audicien van het Jaar is verkozen. Haar innovatie en uitstekende klantenservice maakten indruk op de Europese jury. In 2016 won Wilgis deze prestigieuze prijs voor de eerste keer. Zij geeft aan trots en verheugd te zijn dat zij als eerste en enige audicien in Nederland de titel voor de tweede keer wint.
Willem Postma uit Buitenpost nomineerde Wilgis voor de prijs. Door haar professionele inzet is Willem in staat zijn leven ten volle te blijven leiden en te genieten van zijn passie voor muziek, ondanks zijn flinke gehoorverlies in beide oren.

audicien van het jaar 2018

Hartverwarmende nominatie

In zijn hartverwarmende nominatie zegt Willem, die al 44 jaar hoortoestellen in beide oren draagt, het volgende: “De situaties waarin ik me door mijn werk bevind, variëren van het uitvoeren van muziek, dirigeren, solo zingen en orgelspelen tot het voeren van gesprekken met mensen die heel zacht spreken in soms emotionele omstandigheden. In het verleden was het niet mogelijk om met één hoortoestel aan al deze verschillende behoeften te voldoen…. De professionaliteit van mijn huidige audioloog heeft geresulteerd in een permanente en positieve bijdrage aan mijn leven, wat getuigt van de grote betrokkenheid die zij mij als cliënt toont.”
Willem voegde eraan toe: “Ze is altijd vernieuwend en heeft altijd de energie om met frisse ideeën te komen. Ze gaat altijd een stap verder en weet je wat haar zo bijzonder maakt? Ze is altijd zo prettig en vriendelijk. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik kan blijven werken en een actief sociaal leven kan leiden. Vorig jaar ontwikkelde ik een hardnekkige infectie in beide oren, die een intensieve en langdurige behandeling in het ziekenhuis vereiste. Deze infectie werd niet veroorzaakt door Wilgis, moet ik benadrukken. Gelukkig voor mij, toen ik eenmaal hersteld was, startte mijn audicien het hele proces opnieuw op met optimisme, enthousiasme, blijdschap en geduld. Dat gaf me de moed die ik nodig had om deze moeilijke periode door te komen. Zij zamelt ook nog oude hoortoestellen in voor kinderen met gehoorverlies in Afrika. Voor al deze factoren verdient zij het om tot ‘Koningin van de Nederlandse Audiciens’ te worden gekroond!”.

Organisatoren van wedstrijden

De wedstrijd ‘Audiologist of the Year’ wordt georganiseerd door Rayovac, een toonaangevende fabrikant van hoortoestelbatterijen in samenwerking met Audio Infos, een tijdschrift voor professionals in de hoorbranche, de European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA) en de European Federation of Hard of Hearing People (EFHOH).

Europese winnaar

De jury zal binnenkort beslissen welke landelijke winnaar de felbegeerde titel van Europees Audiologist of the Year wint. De winnaar ontvangt een geldprijs en een certificaat, dat tijdens de jaarlijkse ‘Evening of Excellence’ tijdens de EUHA-hoortoestellenbeurs in Hannover (Duitsland) in oktober van dit jaar zal worden uitgereikt.

Informatieve avond over Tinnitus

Hoorcentrum Westerkwartier viert op 10 oktober haar zevende verjaardag met een zogeheten ‘HoorEvent’ in Grand Café In ’t Holt 1654, aanvang 19.30 uur. Het thema is Tinnitus (oorsuizen). Belangstellenden kunnen zich nog per mail aanmelden via info@hoorcentrumwesterkwartier.nl .

Kijk voor meer informatie op: www.hoorcentrumwesterkwartier.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]