Widex SoundConnect zendt computergeluid naar Moment hoortoestellen

19 november 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Goed nieuws voor dragers van Widex Moment hoortoestellen: sinds afgelopen week is de Widex SoundConnect leverbaar. Een gebruiksvriendelijke accessoire waarmee de drager met zijn Moment hoortoestellen online kan vergaderen via bijvoorbeeld Teams, Zoom of Skype. Natuurlijk is er ook muziek of een podcast mee te beluisteren vanaf de pc of laptop. De nieuwe Widex SoundConnect is een makkelijk te installeren Plug-and-Play accessoire.

Widex SoundConnect Moment teams zoom skype
Met de Widex SoundConnect kunnen dragers van de Widex Moment hoortoestellen het computergeluid oversturen naar de hoortoestellen; handig bij online vergaderingen.

USB-dongel

De SoundConnect van Widex is een USB-dongel die dragers van een Widex Moment hoortoestel kunnen aansluiten op de pc of laptop. Is de dongel eenmaal gekoppeld met de hoortoestellen, dan zendt de computer het audiosignaal naar de hoortoestellen. Het volume van het signaal is via de computer harder of zachter te zetten. Dat kan ook via de Widex Moment app op de smartphone.

Widex Soundconnect plug and play

Widex SoundConnect Plug-and-Play

Het installeren van de SoundConnect dongel verloopt eenvoudig. De drager plaatst deze in een USB-poort van de pc of laptop en vervolgens start deze de hoortoestellen opnieuw op. Door op het knopje van de SoundConnect te drukken gaat er een blauw ledje knipperen. Zodra dit ledje groen gaat branden is de SoundConnect direct gekoppeld met de hoortoestellen. Wanneer de SoundConnect vervolgens een audiosignaal vanaf de computer binnenkrijgt, dan stuurt deze dat direct in hoge kwaliteit en in stereo over naar de hoortoestellen. Even tijdens een vergadering of lezing weglopen bij de computer kan ook. Zolang de drager binnen een straal van 8 meter van de computer blijft (zichtbereik), zal het audiosignaal hoorbaar zijn.

Toekomst: Bluetooth LE Audio

De afgelopen tijd is er met regelmaat nieuws verschenen over de connectiviteit tussen computers en hoortoestellen. Zo kondigde Apple aan dat de daarvoor geschikte toestellen zijn te koppelen met de nieuwere versies van hun computers (lees meer). Daarnaast is er de verwachting dat Windows 11 in de nabije toekomst directe connectiviteit tussen hoortoestellen en computers gaat ondersteunen (lees meer). Om van alle mogelijkheden gebruik te kunnen maken (en ook van Auracast) zullen steeds meer hoortoestellen met het nieuwe Bluetooth LE Audio protocol verschijnen. Dat heeft tijd nodig. Ondertussen zal met een flink aantal bestaande hoortoestellen de verbinding met computers voorlopig met eerdere Bluetooth protocollen plaatsvinden. Een obstakel is dat flink wat oudere computers met Windows 10 niet zijn te upgraden naar Windows 11.

Prijs Widex SoundConnect

De prijs voor de Widex SoundConnect zal rond de 100 euro liggen. Op internet wordt de dongle al aangeboden voor 89,99 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Maximale vergoeding hoortoestellen in aanvullend pakket lager

30 november 2023 | Flink wat zorgverzekeraars schroeven de vergoedingen die verzekerden krijgen vanuit hun aanvullende pakketten in 2024 [...]

Nieuwe coating voor cochleaire implantaten belooft infecties te voorkomen

29 november 2023 | Onderzoekers uit China laten zien dat een zwitterionische-koper coating op het inwendige deel van een [...]

Schoonenberg Hoorsupport komt met kerstcommercial op tv

28 november 2023 | Vanaf 4 december aanstaande is de nieuwe kerstcommercial van Schoonenberg Hoorsupport op televisie te zien. [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – december 2023 en januari 2024

27 november 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]