Widex Moment Sheer: verbeteringen en nieuw design

7 oktober 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 4 min

Widex introduceert deze week de Widex Moment Sheer. Het bedrijf borduurt met de Sheer voort op de techniek van de eerder geïntroduceerde Moment serie. Widex voert in het nieuwe product een aantal audiologische verbeteringen door en geeft daarnaast het ontwerp van het hoortoestel, het etui, lader en de tv streamer een exclusief design. Daarvoor is het bekende eveneens uit Denemarken afkomstige designhuis Kvadrat ingeschakeld. Widex benadrukt daarmee de exclusiviteit van de geluidsbewerking in het nieuwe Moment Sheer hoortoestel.

widex moment sheer hoortoestellen

Open aanpassing

Vandaag de dag krijgen cliënten, zeker met een beginnend gehoorverlies, veelal hoortoestellen aangepast met een klein kunststof tipje dat zich in het oor bevindt. Vanaf een klein achter het oor gedragen hoortoestel loopt er een dun draadje het oor in. Aan het uiteinde bevindt zich een minuscuul luidsprekertje. Om het luidsprekertje zit dan weer een kunststof tipje heen. Dit tipje zorgt ervoor dat de luidspreker op de juiste plek in het oor blijft zitten. Zo’n tipje wordt ook wel een ‘dome’ genoemd. Bij beginnende gehoorverliezen kiest de audicien een dome uit met luchtgaatjes erin. Hierdoor blijft het oor in open verbinding staan met de buitenwereld en wordt het niet volledig afgesloten. Geluiden van buitenaf kunnen zo ook direct het trommelvlies bereiken. Dit heet een ‘open’ aanpassing. Het is comfortabel bij het dragen en voorkomt een opgesloten gevoel en heeft een positief effect op de geluidskwaliteit.

Vertraging nadelig voor geluidskwaliteit

De hoortoestellen van nu zijn ware wondertjes qua techniek. Ze versterken de zachte spraak automatisch meer, voorkomen dat harde geluiden te hard klinken en schonen het geluid dat binnenkomt op. Ook werken ze daarbij ook nog eens onderling samen om het resultaat zo optimaal mogelijk te maken en de beleving van de omgeving zo natuurlijk mogelijk.
In de top hoortoestellen zoals de Widex Moment serie is ook nog eens Artificiële Intelligentie terug te vinden. De hoortoestellen leren daarbij van eerdere ervaringen en passen de instellingen aan op grond van zowel de eigen inbreng als die van andere gebruikers. Hiervoor staan de hoortoestellen in contact met de Cloud.
Ondanks dat de bewerking van geluid in hoortoestellen supersnel plaatsvindt, ontstaat er veelal toch een zeer kleine vertraging. Dat kan nadelig zijn voor ervaren geluidskwaliteit. Dat kan de drager al ervaren als het verschil in aankomsttijd zeer gering (meestal maar 5 tot 8 milliseconden).

Widex Moment Sheer: snelle doorgifte geluid

Bij de ontwikkeling van de Widex Moment hoortoestellen hebben de audiologen van het bedrijf ingezet op een hoge geluidskwaliteit. De PureSound met ZeroDelay techniek in het toestel zorgt ervoor dat de geluiden die het hoortoestel versterkt op hetzelfde moment (synchroon) bij het trommelvlies aankomen met de geluiden die daar via de directe (natuurlijke) weg terecht komen. De vertraging in de Widex Moment Sheer is minder dan 0,5 milliseconden. Zeker voor slechthorenden met een beginnend gehoorverlies heeft de gepatenteerde ‘ZeroDelay Technology’ die achter de PureSound instelling schuil gaat, de potentie voordelen te bieden. Uit eerder onderzoek van Widex blijkt namelijk dat maar liefst 80% van de testpersonen aangaf voorkeur te hebben voor deze techniek. De deelnemers gaven aan het geluid natuurlijker, prettiger, duidelijker en minder schel te vinden. Ook vonden ze dat spraak beter is te verstaan.

Widex Moment Sheer biedt meer

Hoewel de Widex Moment Sheer met PureSound zich richt op een zo zuiver en natuurlijk mogelijk geluid, kent het toestel natuurlijk ook alle andere functies die terug zijn te vinden in moderne high-end hoortoestellen. De Widex Moment Sheer is oplaadbaar, muziek en telefoongesprekken zijn draadloos via Bluetooth vanaf de smartphone naar de hoortoestellen over te sturen en ze zijn daarnaast ook te verbinden met de tablet of computer.
De Widex Moment maakt verder gebruik van machine learning technologie. Dat is een bijzondere vorm van artificiële intelligentie. Hierbij leren de hoortoestellen van de ervaringen van andere gebruikers over de hele wereld. De hoortoestellen worden zo ter plekke, mede gebaseerd op deze ervaringen, aangepast aan de geluidsomgeving.

Luisterprofielen en eigen voorkeuren

Via een app op de smartphone kan de gebruiker zelf ook luisterprofielen aanmaken en de luisteromgeving aanpassen aan zijn persoonlijke behoeftes. Natuurlijk leert het hoortoestel ook van de eigen ervaringen. Zo kunnen dragers van de Widex Moment Sheer instellingen met elkaar vergelijken en aangeven welke van de twee zij beter vinden. Daar houdt het hoortoestel in het vervolg rekening mee.

Widex Moment Sheer: exclusief design

Met een volledig nieuw design van zowel het hoortoestel, etui, lader en tv streamer (TV Play) benadrukt Widex de exclusiviteit van het nieuwe verbeterde product. Hiervoor heeft Widex samengewerkt met ontwerpers van het Deense Kvadrat. Widex wil hiermee laten zien dat het hoortoestel net zo mooi klinkt als dat het eruit ziet.

Widex SoundRelax

Ontspannen met Widex SoundRelax

Om de drager na een drukke dag te helpen ontspannen hebben de Widex Moment Sheer hoortoestellen een nieuw palet van zogeheten fractalgeluiden beschikbaar. Deze zijn gebundeld in SoundRelax. De ontspannende geluiden zijn uitgebreid met zachte tonen, gemoduleerde natuurgeluiden en ook combinaties van zowel tonen als natuurgeluiden. Deze zijn aan te passen aan de voorkeuren van de gebruiker.

TV Play Widex Moment Sheer tv streamer
Widex Moment Sheer hoortoestellen met daarachter de TV Play met textiel design

Accessories Widex Moment Sheer

Natuurlijk heeft Widex tal van accessoires voor de Widex Moment Sheer hoortoestellen beschikbaar. De nieuw ontworpen opladers en TV Play zijn daar voorbeelden van.
De Charge N Clean oplader heeft een aantal waardevolle extra functies. Naast het opladen zorgt de ingebouwde UV-C-LED in de lader ervoor dat de hoortoestellen weer bacterie-, virus- en gistvrij te dragen zijn. Ook zorgt de lader ervoor dat de toestellen weer droog tevoorschijn komen. Door regen of transpiratie kunnen de hoortoestellen immers vochtig worden. Dat kans dat de Widex Moment Sheer hoortoestellen door vocht of vuil beschadigd raken is overigens klein. Ze zijn met de IP68 beschermingsgraad water- en stofdicht.

De tv streamer van Widex met de naam ‘TV Play’ is aan te sluiten op de tv of hifi en stuurt het geluid ervan draadloos naar de hoortoestellen.

Widex Moment App

Widex Moment App

Met de Moment App die beschikbaar is in de Apple en Google Play store kan de gebruiker het geluid van het hoortoestel naar eigen believen aanpassen.

Widex Moment Sheer: klein achter het oor gedragen hoortoestel

De nieuwe Widex Moment Sheer hoortoestellen zijn als klein achter het oor te dragen hoortoestel verkrijgbaar. Daarbij bevindt er zich een klein luidsprekertje in het oor. Widex levert de Sheer in 13 verschillende kleuren.

Widex moment sheer kleuren hoortoestel

Widex biedt de Moment serie daarnaast ook aan als een onzichtbare in het oor versie. Voor de wat grotere verliezen heeft Widex verschillende types achter het oor toestellen die met een oorstukje worden aangepast.

Kijk voor meer informatie op de website van Widex of bekijk de brochure

Reacties (2)
  1. ben benieuwd naar deze apperaten ofdat de oplossing als opvolger van mijn widex
    datzou prachtig zijn

    • ik wacht op u utnodigng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]

Musi-CI muziekmiddag voor mensen met een cochleair implantaat

10 mei 2024 | Op 25 mei 2024 vindt er een Musi-CI muziekmiddag plaats voor mensen met een cochleair [...]