Widex lanceert eerste intelligente zelflerende hoortoestel: de Widex Evoke

19 april 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Het Deense bedrijf Widex heeft de lancering bekend gemaakt van de WIDEX EVOKE. Het nieuwe hoortoestel is het eerste intelligente zelflerende hoortoestel dat in staat is realtime te leren van de input van de gebruiker en zijn voorkeuren. De data die het machinaal leren voortbrengt worden (anoniem) gedeeld met andere gebruikers over de hele wereld. Volgens de fabrikant is het hoortoestel hierdoor in staat zichzelf door te ontwikkelen en is daarmee het eerste échte intelligente hoortoestel ter wereld.

Widex Evoke

Gebruiker levert input aan WIDEX EVOKE via app

Met de door Widex ontwikkelde SoundSense technologie kunnen gebruikers de WIDEX EVOKE vertellen aan welk geluid zij de voorkeur geven. Dit kunnen zij doen door tussen geluidssuggesties te kiezen die worden aangedragen door de EVOKE app op hun smartphone. De geluidsprocessor in het hoortoestel gebruikt deze data om een nog beter geluidsbeeld te creëren gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker.

Widex Evoke Iphone

WIDEX EVOKE wordt slimmer gedurende gebruik

De combinatie van de input door de gebruikers van de WIDEX EVOKE en het automatisch lerend vermogen, ook wel machinaal leren genoemd, zorgt ervoor dat de EVOKE zich doorontwikkeld en zo nog slimmer wordt gedurende het gebruik. Door de tijd heen zullen de EVOKE hoortoestellen ook leren van de input van gebruikers van over de hele wereld. Dit gebeurt overigens volledig anoniem.
Automatisch leren, ook wel machinaal leren genoemd, is een breed onderzoeksveld binnen het gebied van de Artificiele Intelligentie. Het houdt zich bezig met de ontwikkeling van algoritmes en technieken waarmee onder meer computers kunnen leren. De Deense fabrikant Widex heeft deze techniek toegepast in hun nieuwe hoortoestel.

Widex President en CEO Jørgen Jensen zegt over het nieuwe hoortoestel: “WIDEX EVOKE zal voor altijd wat mensen van hoortoestellen verwachten veranderen. Ik ben er zeer van overtuigd dat de Widex Evoke een markeerpunt is van de start van een nieuw tijdperk in hoortoesteltechnologie – een nieuwe manier van denken. Het is het eerste hoortoestel dat écht intelligent is en dat slimmer wordt tijdens het gebruik. Evoke leert niet alleen op het niveau van het individuele hoortoestel, maar ook van alle andere hoortoestellen in het EVOKE eco systeem.  De perspectieven en potentie is adembenemend: Stel je eens voor dat een EVOKE gebruiker in Parijs voordeel heeft van de input van een EVOKE gebruiker in Sydney. Je kan zeggen dat de WIDEX EVOKE het eerste hoortoestel ter wereld is dat intelligent is vandaag de dag – en zelfs slimmer morgen”.

WIDEX EVOKE introductie in Nederland

De Widex Evoke zal wereldwijd worden geïntroduceerd in alle grote hoortoestelmarkten. Met de wereldwijde introductie zal eind april worden begonnen. De verwachting is dat de WIDEX EVOKE in juni verkrijgbaar zal zijn in Nederland.

Meer informatie

Bovenstaande informatie is verkregen uit het persbericht van Widex over het nieuwe hoortoestel. Zodra er meer informatie over dit veelbelovende hoortoestel bekend is, zult u er zeker meer op HOorzaken.nl over lezen. Ook bij HOorzaken zijn we erg benieuwd naar de  ervaringen van slechthorenden met dit nieuwe hoortoestel.

Kijk voor meer informatie op de website voor professionals van Widex

Lees ook:

https://www.hoorzaken.nl/widex-evoke-verkrijgbaar/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]

Selectie binnen een dag voor cochleair implantaat blijkt mogelijk

3 april 2024 | Onderzoekers van de afdeling KNO van het Erasmus Medisch Centrum laten zien dat het mogelijk [...]