Widex Charge n’ Clean: Opladen, drogen en reinigen in één

6 augustus 2021
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Widex introduceert de ‘Charge n’ Clean’. Het apparaat zorgt voor het opladen, drogen én desinfecteren. De Charge n’ Clean is geschikt voor de Widex mRIC hoortoestellen met eartips of met kleine oorstukjes.
De meeste moderne hoortoestellen zijn vandaag de dag goed bestendig tegen stof en vocht. Toch is onderhoud van zowel hoortoestellen, slangetjes en oorstukjes van essentieel belang voor de hygiëne, een goede werking en uiteindelijk ook voor de levensduur van de toestellen.

Widex charge n' clean

Opladen, drogen en reinigen met Widex Charge n’ Clean

In de Charge n’ Clean laden de Widex hoortoestellen binnen 4 uur volledig op. Ook is het mogelijk de toestellen ermee snel op te laden. Het drogen in het nieuwe apparaat duurt 30 minuten. Voor het reinigen gebruikt de Charge n’ Clean ultraviolet licht (UV-C).

Moderne hoortoestellen: water en stof bestendig

De meeste moderne hoortoestellen zijn vandaag de dag goed bestendig tegen stof en vocht. Daar zorgen speciale nano-coatings voor. Ook de chips in de hoortoestellen zijn voorzien van speciale epoxy-coatings. Bij niet oplaadbare hoortoestellen zijn de batterijcontacten en veren ook zo goed als mogelijk beschermd. De toestellen zijn daarmee weliswaar beschermd tegen vocht, maar het gaat daarbij om schoon water. Een plens water afkomstig uit de zee, meer, zwembad of van een regenbui bevat natuurlijk niet alleen ‘schoon’ water. Dat geldt ook voor transpiratievocht. Daar zitten zout en eiwitten in. Aanwezige stoffen in het vocht kunnen hoortoestellen op den duur aantasten en zorgen voor reparaties en ook de levensduur bekorten (lees meer).

Onderhoud hoortoestellen belangrijk voor levensduur en hygiene

Voor een zo lang mogelijke levensduur van uw hoortoestellen en om tussentijdse reparaties te voorkomen, is het belangrijk uw hoortoestellen dagelijks goed te onderhouden. Het reinigen is ook goed voor de hygiëne. Hiervoor zijn verschillende producten verkrijgbaar. Voor het drogen zijn naast de specifiek voor bepaalde merken ontwikkelde apparaten zoals de alles-in-een Charge n’ Clean van Widex, ook universele droogdozen verkrijgbaar met daarin UV licht voor het reinigen.

Onderhoudsproducten

Naast het drogen en reinigen van de toestellen zelf, is het ook belangrijk om slangetjes en oorstukjes schoon te maken en met regelmaat filtertjes te vervangen. Voor het schoonmaken zijn verschillende onderhoudsproducten verkrijgbaar. Zo zijn er reinigingsdoekjes, speciale sprays, reinigingstabletten om oorstukjes schoon te maken, en ultrasoonreinigers die vuil en oorsmeer binnen 5 minuten van oorstukjes losweken. Uw audicien kan u daarin adviseren. In de webshop op deze site zijn ook reinigingsproducten verkrijgbaar.

Voor meer informatie over Widex hoortoestellen kijk op de Widex website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Kunstenaar Dyon Scheijen maakt drieluik tegen eenzaamheid door gehoorverlies

3 december 2023 | Op 28 januari 2024 zal kunstenaar en audioloog Dyon Scheijen een van zijn meesterwerken onthullen [...]

Maximale vergoeding hoortoestellen in aanvullend pakket lager

30 november 2023 | Flink wat zorgverzekeraars schroeven de vergoedingen die verzekerden krijgen vanuit hun aanvullende pakketten in 2024 [...]

Nieuwe coating voor cochleaire implantaten belooft infecties te voorkomen

29 november 2023 | Onderzoekers uit China laten zien dat een zwitterionische-koper coating op het inwendige deel van een [...]

Schoonenberg Hoorsupport komt met kerstcommercial op tv

28 november 2023 | Vanaf 4 december aanstaande is de nieuwe kerstcommercial van Schoonenberg Hoorsupport op televisie te zien. [...]