Widex baby: speciaal hoortoestel voor baby’s

11 januari 2011
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Deense Widex heeft sinds kort een hoortoestel op de markt dat speciaal ontworpen is voor baby’s. Het toestel heeft de toepasselijk naam Widex Baby.

Widex babyWidex baby kleuren

Het hoortoestel heeft een fraai kleine behuizing die leverbaar is in het blauw, roze en wit. Het gehoortoestel is van het type ‘luidspreker-in-het-oor’. Bij dit soort toestellen bevindt het kleine luidsprekertje voor een goede geluidskwaliteit zich in het oor.

Widex baby

Om deze techniek mogelijk te maken voor baby’s bij wie de ruimte in de gehoorgang te klein is voor de plaatsing van een standaard luidsprekertje, heeft Widex hiervoor een speciale uitvoering gemaakt, waardoor deze techniek ook toepasbaar is voor de allerkleinsten. Het toestel heeft een mooi breed frequentiebereik (tot aan 10.000 Hz) zodat ook de hoge delen van spraak en andere geluiden hoorbaar kunnen worden gemaakt. Een klein LED lampje in het toestel laat de ouders of verzorgers zien dat het toestel aan staat.

Meer nieuws

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]

Stichting SEMH: nieuwe partij voor kwaliteitsbewaking hoorhulpmiddelenzorg | Professional

20 maart 2023 | Interview met SEMH-directeur René Ungerer   De kwaliteit van de hulpmiddelenzorg in Nederland wordt bewaakt. [...]

Financiële dienstverlener Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

16 maart 2023 | Alpina is de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met [...]

Virtual Reality training verbetert ruimtelijk horen dragers één cochleair implantaat

14 maart 2023 | Onderzoekers van de Universiteit van Trento in Italië en de Universiteit van Lyon in Frankrijk [...]