Widex baby: speciaal hoortoestel voor baby’s

11 januari 2011
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Deense Widex heeft sinds kort een hoortoestel op de markt dat speciaal ontworpen is voor baby’s. Het toestel heeft de toepasselijk naam Widex Baby.

Widex babyWidex baby kleuren

Het hoortoestel heeft een fraai kleine behuizing die leverbaar is in het blauw, roze en wit. Het gehoortoestel is van het type ‘luidspreker-in-het-oor’. Bij dit soort toestellen bevindt het kleine luidsprekertje voor een goede geluidskwaliteit zich in het oor.

Widex baby

Om deze techniek mogelijk te maken voor baby’s bij wie de ruimte in de gehoorgang te klein is voor de plaatsing van een standaard luidsprekertje, heeft Widex hiervoor een speciale uitvoering gemaakt, waardoor deze techniek ook toepasbaar is voor de allerkleinsten. Het toestel heeft een mooi breed frequentiebereik (tot aan 10.000 Hz) zodat ook de hoge delen van spraak en andere geluiden hoorbaar kunnen worden gemaakt. Een klein LED lampje in het toestel laat de ouders of verzorgers zien dat het toestel aan staat.

Meer nieuws

Kabinet negeerde NIVP advies over rookmelders

5 juli 2022 | Dat blijkt uit het journalistieke onderzoek van Brussel correspondent Frans Boogaard van het Algemeen Dagblad. [...]

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]