Widex baby: speciaal hoortoestel voor baby’s

11 januari 2011
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Deense Widex heeft sinds kort een hoortoestel op de markt dat speciaal ontworpen is voor baby’s. Het toestel heeft de toepasselijk naam Widex Baby.

Widex babyWidex baby kleuren

Het hoortoestel heeft een fraai kleine behuizing die leverbaar is in het blauw, roze en wit. Het gehoortoestel is van het type ‘luidspreker-in-het-oor’. Bij dit soort toestellen bevindt het kleine luidsprekertje voor een goede geluidskwaliteit zich in het oor.

Widex baby

Om deze techniek mogelijk te maken voor baby’s bij wie de ruimte in de gehoorgang te klein is voor de plaatsing van een standaard luidsprekertje, heeft Widex hiervoor een speciale uitvoering gemaakt, waardoor deze techniek ook toepasbaar is voor de allerkleinsten. Het toestel heeft een mooi breed frequentiebereik (tot aan 10.000 Hz) zodat ook de hoge delen van spraak en andere geluiden hoorbaar kunnen worden gemaakt. Een klein LED lampje in het toestel laat de ouders of verzorgers zien dat het toestel aan staat.

Meer nieuws

Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden

23 mei 2024 | Het plan van de nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB om het eigen risico [...]

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]