Week van het oorsuizen 2019: symposium en informatiebijeenkomsten

23 januari 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Dit jaar organiseert Stichting Hoormij voor de 5e keer de week van het oorsuizen. De week van het oorsuizen 2019 vindt plaats van 4 tot en met 9 februari.
Inspiratie voor het initiatief van de Week van het Oorsuizen deed Stichting Hoormij op bij de Tinnitus Awareness Week die elk jaar in Groot-Brittannië plaatsvindt. Een week waarin alle ogen op tinnitus worden gericht om mensen bekend te maken met het bestaan van tinnitus. De Week van het Oorsuizen is hier een Nederlandse variant op.
Tijdens de week is er symposium georganiseerd door Stichting Hoormij en zijn er twee informatie avonden over tinnitus in Amsterdam georganiseerd door de GGMD.

week van het oorsuizen 2019

Tinnitus Symposium op 9 februari 2019 in Rotterdam

Stichting Hoormij organiseert op zaterdag 9 februari een Tinnitus Symposium in het Wartburg College, Carnissesingel 20 in Rotterdam.
Mensen met beginnende tinnitus of oorsuizen hebben veel vragen, maar vooral ook zorgen. Wat is het? Hoe kom ik eraan? En vooral hoe kom ik er vanaf? Tijdens het symposium informeren Nederlandse onderzoekers en behandelaren van tinnitus de aanwezigen over de stand van zaken op gebied van onderzoek, ontwikkelingen en behandeling.
Om het programma van het symposium te bekijken en u in te schrijven klik hier.  Deelname kost €32,50 voor niet-leden van Stichting Hoormij en voor leden bedraagt de entree €15,00.

Twee informatieavonden over tinnitus op 5 en 7 februari in Amsterdam

De GGMD organiseert in de week van het oorsuizen 2019 twee informatieavonden over tinnitus in Amsterdam. Deze vinden plaats op 5 en 7 februari van 19.00 tot 21.00 uur bij GGMD aan de Overschiestraat in Amsterdam.
Olav Wagenaar, klinisch neuropsycholoog en auteur van het boek ‘Eerste hulp bij Oorsuizen’ is tijdens de informatieavonden als spreker aanwezig. Femke Blom, GZ-psycholoog bij GGMD, vertelt samen met een aantal ervaringsdeskundigen, hoe u de gevolgen van uw tinnitus beheersbaar kunt maken. Aanmelden voor de informatie-avonden is gezien de grote verwachte belangstelling verplicht. U kunt zich aanmelden via het volgende email adres: amsterdam@ggmd.nl. Vermeld daarbij uw naam, of u op 5 of 7 februari komt, of u gebruik wilt maken van een schrijftolk, en of u met 1 of 2 personen komt. Aan deelname van de informatiebijeenkomsten van de GGMD zijn geen kosten verbonden.

(reclame)

banner insentis tinnitus

Reacties (1)
  1. Graag wil ik reageren op het onderwerp Tinnitus en behandeling.
    Jaren geleden kreeg ik aan één kant van het oor last van tinnitus. Het begon met het hoorbaar kloppen van de hartslag. Langzaam veranderde het geluid in een wat lagere pieptoon. Nog later vond er verandering in toon van laag naar een hoge piep. Dit is geworden tot een erg luide pieptoon. Tussentijds vond er in het andere oor ook geleidelijk hetzelfde plaats. Nu is het lastig communiceren omdat het overheersend is. Er zijn al een aantal therapieën op mijn pad gekomen maar die hebben helaas geen verlichting gegeven. Het lijkt wel of de oorzaak of aanleiding tinnitus in het hoofd zich op een aantal plaatsen kan manifesteren. Heel soms heb je het geluk dat het geluid wat minder is, doch plotseling wordt het zonder aanleiding weer enorm hard. Het rare is dat de beleving aan één kant zich anders manifesteert dan aan de andere kant terwijl het geluid even hard is aan beide zijden. Wat je zelf ook uit-doktert, het helpt maar even. Er bestaat geen oplossing voor deze puzzel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]

Webshop op HOorzaken gesloten

6 juni 2024 | Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk via deze website hoorhulpmiddelen en andere producten te [...]