Week van het oorsuizen 2016

6 februari 2016
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

De Week van het Oorsuizen 2016 vindt plaats van 8 tot en met 14 februari. Stichting Hoormij besteedt gedurende deze week aandacht aan de verschillende oorzaken van oorsuizen, zoals muziek, lawaai op de werkplek en bijwerkingen van medicijnen.

Stichting Hoormij vraagt via de website www.weekvanhetoorsuizen.nl aandacht voor tinnitus. Op deze website zal tijdens de actieweek diverse berichten, ervaringsverhalen en video’s worden geplaatst. Op Twitter is de actieweek via #WeekvhOorsuizen te volgen en ook op Facebook wordt er ruime aandacht aan besteed. Elke dag staat een andere oorzaak centraal of is er aandacht voor preventie. Zo zal op dag 1 muziek aan bod komen op dag 2 staat tinnitus en werk in de schijnwerpers, op dag 3 komt vuurwerk aan bod, dag 4 staat in het teken van tinnitus en medicijnen en op, dag 5 zal de rol van de overheid bij preventie onder het voetlicht komen. Dag 6 kijkt vooruit: Hoe nu verder?

week van het oorsuizen 2016

Tinnitus ook wel oorsuizen genoemd kan een grote impact op het leven hebben van mensen die er mee te maken krijgen. In het begin kan angst en paniek op de voorgrond staan en tinnitus kan aardig wanhopig maken. Tinnitus kan samengaan met slechthorendheid, maar dat hoeft niet perse. Soms zijn psychische problemen of overbelasting de oorzaak van het ontstaan.

De meeste mensen lukt het met de juiste begeleiding en behandeling van de oorsuizen controle erop te krijgen. Dit kan door groepssessies of individuele begeleiding.

Omdat het voorkomen van tinnitus natuurlijk altijd beter is, vraagt de tweede editie van de Week van het Oorsuizen daarom aandacht voor de verschillende oorzaken en voor preventie.

week van het oorsuizenweek van het oorsuizenweek van het oorsuizen

Stichting Hoormij geeft tijdens de Week van het Oorsuizen elke dag iets weg (zoals handige downloads met informatie) en ook zijn er prijzen te winnen zoals een zelfhulpboek. Ook is er op dinsdag 9 februari 2016 een speciale informatiebijeenkomst voor mensen met tinnitus in het Flevoziekenhuis in Almere. Hier wordt  aandacht besteed aan het medische aspect van tinnitus en komt ook een ervaringsdeskundige aan het woord. Oorzaken en omgaan met tinnitus zullen centraal staan. Verder is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Stichting Hoormij organiseert deze bijeenkomsten met grote regelmaat door geheel Nederland – tijdens, maar ook na de Week van het Oorsuizen. Aanmelden kan via www.weekvanhetoorsuizen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Abonnement op opties in hoortoestellen: betalen per maand

30 maart 2023 | Deze week besteedde het programma Radar aandacht aan opties in auto’s die steeds vaker als [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – april 2023

29 maart 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Cochleair implantaat heeft negatief effect op waarneming prosodie in een vreemde taal

28 maart 2023 | Marita Everhardt deed de afgelopen jaren onderzoek naar het leren van een vreemde taal door [...]

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]