Webinar over botverankerde hoorsystemen | Professional

10 juni 2021
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Oticon organiseert op 17 juni aanstaande een webinar waarin het bedrijf audiciens meeneemt in de wereld van botverankerde hoorsystemen. Taco Drok van Oticon en Serge Kriek van Oticon Medical laten de kijkers kennismaken met de laatste ontwikkelingen op dit gebied en de mogelijkheden ervan. Een ervaren drager van het Ponto botverankerde hoortoestel zal zijn belevingen en ervaringen met dit systeem delen.

webinar botverankerde hoortoestellen

Het Ponto-systeem van Oticon Medical

Oticon Medical heeft met de introductie van de Ponto 10 jaar geleden de markt van botverankerde hoortoestellen betreden. De ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren steeds verdergegaan. Er hebben verbeteringen plaatsgevonden op zowel het gebied van de chirurgische ingreep, als op het gebied van geluidsbewerking en connectiviteit.

Inhoud webinar botverankerde hoorsystemen

Tijdens het webinar zullen de presentatoren u meenemen in de wereld van botverankerde hoortoestellen. Na afloop weet u:

  • Wanneer een botverankerd hoorsysteem een goed of noodzakelijk alternatief is voor een regulier hoortoestel.
  • Op welke leeftijd het is toe te passen.
  • Wat er is veranderd in operatietechnieken.
  • Welke signaalbewerkingen toegepast worden in de Oticon Ponto en welke filosofie daarachter zit. 

Aan de hand van de ervaringsverhalen krijgt u inzicht in de voordelen maar natuurlijk ook in de eventuele hobbels waar een drager van een botverankerd hoortoestel tegen aan kan lopen.

Inschrijven Webinar

Wilt u op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en uw cliënten goed kunnen adviseren ook op het gebied? Schrijf u dan in voor het webinar van Oticon.

schrijf in klein

Botverankerde hoortoestellen

Botverankerde hoortoestellen maken gebruik van beengeleiding. Op die manier omzeilt zo’n hoortoestel de aangedane delen van het oor. Geluiden komen zo via trillingen in het bot van de schedel bij het slakkenhuis terecht. Dergelijke hoortoestellen worden toegepast wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een geleidingsverlies door otosclerose of door een chronische middenoorontsteking. In zulke gevallen kunnen geluiden via de gehoorgang, het trommelvlies, de hamer, het aambeeld en de stijgbeugel, het slakkenhuis niet meer of niet meer goed bereiken. Het botverankerde hoortoestel zorgt er dan voor dat de geluiden via trillingen direct bij het slakkenhuis terecht komen. Dat gebeurt door het in trilling brengen van de schedel. Ook bij een eenzijdige doofheid vindt een dergelijk toestel toepassing.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Tandartsen lopen risico op gehoorschade

14 oktober 2024 | Tandartsen en ook andere tandheelkundige professionals lopen risico op gehoorschade door het frequente en langdurige [...]

ACTA ontvangt subsidies voor onderzoek naar instrument voor screening en diagnose van tinnitus

11 oktober 2024 | Wetenschapper, docent en orofaciaal-fysiotherapeut dr. Annemarie van der Wal krijgt twee subsidies voor de ontwikkeling [...]

OTOPLAN van MED-EL bekroond met de Hearing Technology Innovator Award in categorie cochleaire implantaten

10 oktober 2024 | MED-EL laat weten dat hun chirurgische OTOPLAN in de prijzen is gevallen tijdens de vijfde [...]

Heart2Hear zet zich in voor bewustwording van geluid, ook op de werkplek

8 oktober 2024 | Geluid heeft veel belangrijke functies in ons leven. Tegelijkertijd hebben ongewenste hinderlijke geluiden ook flink [...]