Vette vis goed voor de oren

3 juni 2009
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 0 min

Als we alle reclames moeten geloven hebben Omega-3-vetzuren een zeer heilzaam effect op onze gezondheid. Terwijl nog niet alle claims wetenschappelijk onderbouwd zijn, is nu wel wetenschappelijk aangetoond dat Omega-3-vetzuren een gunstig effect hebben op het behoud van het hoorvermogen. Voedingswetenschapper Carla Dullemijer van de Universiteit in Wageningen heeft dit in haar promotieonderzoek laten zien. Nu blijkt helaas dat het effect zich vooral voordoet in de lage tonen, terwijl het juist erg welkom zou zijn geweest in de hoge tonen. Immers daar doet zich de eerste achteruitgang van het gehoor zich aan en daar zitten ook de belangrijke medeklinkers, die voor het overgrote deel het verstaan van spraak bepalen.

Meer nieuws

Abonnement op opties in hoortoestellen: betalen per maand

30 maart 2023 | Deze week besteedde het programma Radar aandacht aan opties in auto’s die steeds vaker als [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – april 2023

29 maart 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Cochleair implantaat heeft negatief effect op waarneming prosodie in een vreemde taal

28 maart 2023 | Marita Everhardt deed de afgelopen jaren onderzoek naar het leren van een vreemde taal door [...]

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]