Vette vis goed voor de oren

3 juni 2009
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 0 min

Als we alle reclames moeten geloven hebben Omega-3-vetzuren een zeer heilzaam effect op onze gezondheid. Terwijl nog niet alle claims wetenschappelijk onderbouwd zijn, is nu wel wetenschappelijk aangetoond dat Omega-3-vetzuren een gunstig effect hebben op het behoud van het hoorvermogen. Voedingswetenschapper Carla Dullemijer van de Universiteit in Wageningen heeft dit in haar promotieonderzoek laten zien. Nu blijkt helaas dat het effect zich vooral voordoet in de lage tonen, terwijl het juist erg welkom zou zijn geweest in de hoge tonen. Immers daar doet zich de eerste achteruitgang van het gehoor zich aan en daar zitten ook de belangrijke medeklinkers, die voor het overgrote deel het verstaan van spraak bepalen.

Meer nieuws

Armband laat dragers cochleair implantaat beter horen

29 september 2020 | Onderzoekers van de Universiteit van Southampton ontwikkelen een armband die ervoor moet gaan zorgen dat [...]

Boek Evenwicht in Uitvoering – een recensie

23 september 2020 | Tijdens de Balance Awareness Week die plaatsvond van 13 tot 19 september, is het boek [...]

Ook audiciens krijgen voorrang bij afname coronatest

22 september 2020 | Audiciens krijgen evenals een deel van het onderwijs- en zorgpersoneel voorrang bij afname van een [...]

Op weg naar een cochleair implantaat – Het traject van Marja – deel 4: aansluiting CI spraakprocessor

18 september 2020 | Hoorcoach Marja de Kinderen heeft door de erfelijke aandoening DFNA9 een gehoorverlies dat steeds verder [...]