Vette vis goed voor de oren

3 juni 2009
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 0 min

Als we alle reclames moeten geloven hebben Omega-3-vetzuren een zeer heilzaam effect op onze gezondheid. Terwijl nog niet alle claims wetenschappelijk onderbouwd zijn, is nu wel wetenschappelijk aangetoond dat Omega-3-vetzuren een gunstig effect hebben op het behoud van het hoorvermogen. Voedingswetenschapper Carla Dullemijer van de Universiteit in Wageningen heeft dit in haar promotieonderzoek laten zien. Nu blijkt helaas dat het effect zich vooral voordoet in de lage tonen, terwijl het juist erg welkom zou zijn geweest in de hoge tonen. Immers daar doet zich de eerste achteruitgang van het gehoor zich aan en daar zitten ook de belangrijke medeklinkers, die voor het overgrote deel het verstaan van spraak bepalen.

Meer nieuws

Kabinet negeerde NIVP advies over rookmelders

5 juli 2022 | Dat blijkt uit het journalistieke onderzoek van Brussel correspondent Frans Boogaard van het Algemeen Dagblad. [...]

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]