Varibel hoorbril maakt doorstart

30 augustus 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Goed nieuws voor de dragers van de Varibel hoorbril: het bedrijf Dutch Hearing Engineers B.V. zorgt voor een doorstart van Varibel. Het bedrijf dat gevestigd is in Elst zal haar activiteiten primair richten op de Nederlandse, Belgische, Duitse en Engelse markt. In april was op deze website te lezen dat Varibel Innovations de maker van de Varibel Hoorbril door de rechtbank in Gelderland failliet was verklaard. Op het artikel kwamen veel reacties binnen: bestaande cliënten vroegen zich af waar er nieuwe accu’s waren te krijgen, wie de service kon overnemen of waren teleurgesteld omdat ze niet meer een nieuwe Varibel hoorbril konden aanschaffen.

varibel maakt doorstart

Alternatieve-garantieregeling voor bestaande clienten Varibel hoorbril

Kort na het aantreden van Bas Striekwold als bestuurder ging Varibel Innovations in april dit jaar failliet. Daarmee bleek de unieke hoorbril als hooroplossing van de markt te verdwijnen en ook de service voor bestaande gebruikers in het water te vallen. Striekwold’s geloof in de Varibel hoorbril heeft hem ertoe gedreven op zoek te gaan naar mogelijkheden om de Varibel hoorbril voor consumenten te behouden. Dat is hem gelukt. Hierdoor is de Varibel hoorbril weer verkrijgbaar en zijn bestaande clienten verzekerd van service.
Striekwold heeft hiervoor het nieuwe bedrijf Dutch Hearing Engineers B.V. Op de website van Varibel staat te lezen dat het bedrijf alle rechten verworven heeft om de Varibel-hoorbril te produceren, te verkopen en te servicen. Vanuit een negental locaties worden potentiële gebruikers van de hoorbril bediend en kunnen bestaande clienten service krijgen voor hun hoorbril.
Voor relaties die in het verleden een hoorbril aanschaften bij Varibel Innovations B.V. en hun garantie-aanspraken zagen verdwijnen bij het faillissement, is een alternatieve-garantieregeling ontwikkeld. Dit betekent dat ook zij blijvend van de diensten van Dutch Hearing Engineers B.V. gebruik kunnen maken.

 

 

Reacties (4)
 1. Vorig jaar twee nieuwe accu,s gekocht bij varibel. Prijs 100 euro meer dan een jaar eerder.

  Werken slecht na 2 uur leeg of d oplader is ook al kaduk.

  Wat nu /

  Moet ik naar duitsland gaan om een goede bril te kopen ?

 2. Geachte heer De Wal,
  Spijtig te moeten vernemen dat u nog steeds niet tevreden bent. We betreuren dat u nu deze manier van communiceren verkiest. Wij hebben u zelfs bij ons op kantoor ontvangen terwijl wij daar geen mogelijkheid voor hebben. Ook hebben we bij uw laatste reparatie een aantal onderdelen, zoals de luidspreker (RiC) niet belast.
  Mocht u vragen of opmerkingen hebben, belt u ons dan op tel: 085-0640569 of stuurt u een e-mail: Info@varibel.nl
  Mvg Team Varibel

 3. Dutch Hearing Engineers, die Varibel hebben overgenomen, zijn inmiddels ook failliet.

 4. Ik ben op zoek naar een paar oplaadbare batterijen voor een Varibel
  Wie weet waar de failliete boedel is gebleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Speaksee vergoed door UWV

25 februari 2024 | Het UWV mag het Speaksee microfoonsysteem vergoeden aan dove en slechthorende werknemers. Dat kondigde demissionair [...]

Binding zink voorkomt lawaaislechthorendheid bij muizen

19 februari 2024 | Onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh laten zien dat de binding van zink helpt om [...]

Meting voorspelt spraakverstaan met CI

15 februari 2024 | Een zogeheten functional near-infrared spectroscopy meting (fNIRS) in rusttoestand lijkt een goede voorspeller te zijn [...]

Nathalie haar zoontje Finn werd doof geboren – Lees hier haar ervaringsverhaal

14 februari 2024 | Op het moment dat na de geboorte duidelijk werd dat Nathalie haar zoontje Finn tweezijdig [...]