Van Boxtel Hoorwinkels dementievriendelijk

26 april 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Alzheimer Nederland heeft de afgelopen weken de training ‘Samen Dementievriendelijk: goed omgaan met dementie’ aan alle medewerkers van Van Boxtel Hoorwinkels gegeven. Zowel de medewerkers in de winkels als de medewerkers van het Contactcenter en het Servicekantoor deden mee aan de training. De medewerkers van het audiciensbedrijf zijn hierdoor in staat om de signalen van dementie te herkennen, mensen met dementie op de juiste manier te helpen, dementie bespreekbaar te maken én ze de juiste service te verlenen. Van Boxtel Hoorwinkels kan zich nu dan ook ‘dementievriendelijk’ noemen.

van Boxtel hoorwinkels dementvriendelijk Paul Vondenhoff
Paul Vondenhoff neemt namens alle medewerkers van Van Boxtel hoorwinkels het certificaat Samen dementievriendelijk in ontvangst van Alzheimer Nederland.

Kans op dementie groot

De kans om de diagnose dementie te krijgen stijgt naarmate we ouder worden. Vast staat dat één op de vijf mensen een vorm van dementie krijgt. Doordat vrouwen gemiddeld genomen ouder worden dan mannen, is dat onder hen zelfs één op de drie. Op dit moment zijn er ongeveer 290.000 mensen met dementie in Nederland. Tot 2050 zal het aantal mensen met dementie oplopen naar ruim 620.000. Een grote groep mensen dus om rekening mee te houden voor iedereen die service of dienstverlenend is.

“Als je weet dat bijna één op de tien mensen die bij ons een uitgebreide hoormeting komt doen, een vorm van dementie heeft, dan weet je hoe belangrijk het is dat we de signalen herkennen en er goed mee omgaan. Daarom hebben we als partner van Alzheimer Nederland dit onderwerp prioriteit gegeven binnen onze organisatie”, zegt Paul Vondenhoff, directeur van Van Boxtel hoorwinkels.

Medewerkers Van Boxtel Hoorwinkels weten om te gaan met dementie

Alle medewerkers van Van Boxtel Hoorwinkels zijn getraind door Alzheimer Nederland. Doordat zij de training met de naam ‘Samen Dementievriendelijk’ hebben gevolgd weten zij goed om te gaan met klanten die een vorm van dementie hebben.

Vondenhoff die zelf ook de training volgde, zegt daarover: “Nu zijn onze mensen in staat om de signalen van dementie te herkennen, iemand met dementie in de winkel of aan de telefoon op de juiste manier te helpen, het bespreekbaar te maken én daarbij de juiste service te verlenen. Met dit predicaat zetten we een stap op weg naar een dementievriendelijke wereld. Om te zorgen dat mensen met dementie op meer plaatsen op begrip en de juiste hulp kunnen rekenen, roepen wij andere retailers op om hun medewerkers ook te laten trainen door Alzheimer Nederland.”

Samenwerking Van Boxtel hoorwinkels en Alzheimer Nederland

Sinds 17 juni 2021 is Van Boxtel hoorwinkels partner van Alzheimer Nederland. Deze samenwerking sluit aan bij wat het personeel van het audiciensbedrijf wil zijn: hoorzorgexperts die het leven van mensen willen verbeteren door ze beter te laten horen. Doel van de samenwerking van het bedrijf met Alzheimer Nederland is onder meer om samen mensen bewust te maken van het belang van een goed gehoor voor de preventie van dementie. 

Aanmelden voor de training ‘Samen Dementievriendelijk’ kan via: www.samendementievriendelijk.nl

Meer weten over dementie, kijk dan op www.dementie.nl

Voor meer informatie over Van Boxtel Hoorwinkels klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]

Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem

10 september 2023 | Wilt u graag meer te weten komen over hooroplossingen via beengeleiding en de mogelijkheid van [...]

Multistreamsysteem Signia IX platform richt zich op meerdere sprekers tegelijkertijd

7 september 2023 | Signia lanceert in september haar nieuwste Integrated Xperience (IX) platform. Onderdeel van het nieuwe platform [...]