Upgrade voor Starkey Evolv AI hoortoestellen

6 september 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 4 min

Starkey komt met een upgrade voor de hoortoestellen uit de Evolv serie. Daarmee zijn er nieuwe opties waar zowel de bestaande als nieuwe dragers van kunnen profiteren. Ook voor audiciens die de Starkey Evolv hoortoestellen aanpassen heeft de producent goed nieuws. Voor de slechthorende drager zijn er verbeteringen op het gebied van bediening, windruis- en lawaaionderdrukking, telefoneren en het batterijverbruik. 
De audicien kan profiteren van doorgevoerde verbeteringen bij het aanpassen op afstand, van de geoptimaliseerde insitu-gehoortest en de nieuw uitgebrachte comfortabele power domes.

upgrade voor Starkey Evolv AI serie hoortoestellen

Bediening bij telefoneren uitgebreid

Dragers van de Starkey Evolv hoortoestellen kunnen bij het telefoneren gesprekken nu aannemen, beëindigen of weigeren via de drukknop op de hoortoestellen. Door de drukknop kort in te drukken neemt de drager het gesprek op. Door de drukknop langer in te drukken wijst hij het gesprek af. Is het gesprek eenmaal gestart dan is het belvolume via de volumeregelaar op de telefoon zelf aan te passen. Voor het beëindigen van het gesprek is een keer kort drukken weer voldoende. Is er al een gesprek gaande dan kan de drager een tweede binnenkomend gesprek ook weigeren door de drukknop langer in te drukken. Deze opties zijn beschikbaar voor alle iPhone/iPad-modellen die met 2-weg audio communicatie overweg kunnen. Voor een overzicht daarvan klik hier.

Via de Thrive app op de mobiele telefoon zijn de hoortoestellen te bedienen en kan zowel het gebruik ervan als de lichamelijke en sociale activiteit bijgehouden worden

Ook voor gebruikers van Android telefoons is er goed nieuws. De stabiliteit van de verbinding tussen de telefoon en de Evolv hoortoestellen is geoptimaliseerd. Starkey heeft daarvoor een nieuwe versie van de Thrive App uitgebracht.

Starkey Evolv AI hoortoestellen upgrade

Instelbare gevoeligheid ‘dubbeltik’

Een aantal functies van de Starkey Evolv AI hoortoestellen zijn te bedienen door op de hoortoestellen te dubbeltikken. Deze opties is bekend bij veel reguliere consumenten oortjes zoals de Apple AirPods. De drager kan door met de vingertoppen zachtjes op de toestellen te tikken bijvoorbeeld de verbinding met de tv activeren of afbreken, de stembesturing starten of in lastige luistersituaties extra verbetering voor het verstaan krijgen. Via de stembesturing zijn de hoortoestellen te bedienen door zachtjes commando’s uit te spreken. Na installatie van de nieuwe firmware in de Evolv AI hoortoestellen is de gevoeligheid van de dubbeltik-optie nu instelbaar. Dat kan door de drager zelf gebeuren of door de audicien.

Lawaai- en windruisonderdrukking geoptimaliseerd

Starkey heeft de lawaai- en de windruisonderdrukking verder geoptimaliseerd. Ook bestaande dragers van de Evolv AI hoortoestellen kunnen daarvan profiteren. Op straat, in de auto en trein krijgt de drager een nog helderder geluid aangeboden waardoor het voeren van gesprekken in deze situaties comfortabeler en minder vermoeiend verloopt. De verbeterde windruisonderdrukking is fijn op de fiets en tijdens een wandeling. De upgrade levert 40% extra reductie van wind- en machine lawaai op in vergelijking met de vorige serie.

Intelligent aanpassen aan omgeving

De Starkey Evolv AI hoortoestellen hebben de zogeheten ‘Edge modus’ aan boord.  Deze is te activeren door op de hoortoestellen te dubbeltikken. Dit is te gebruiken in lastige luistersituaties waarin de drager extra ondersteuning wil. Na het dubbeltikken analyseren de hoortoestellen de omgeving razendsnel en passen de instellingen op intelligente wijze specifiek op de huidige situatie aan. De fabrikant vergelijkt dit met de kick-down van een automaat. In de meeste gevallen voldoet de standaard werking van de automaat maar in sommige gevallen is er wat extra power nodig. De functie kan zo in een druk restaurant voor een extra verbetering van het verstaan zorgen, maar ook tijdens het reizen in de trein, auto of vliegtuig. Met de nieuwe software-update werkt de Edge functie nog beter in de laatst genoemde situaties.

Starkey Evolv AI hoortoestel IP68 stof en waterbestendig

Optimaal beschermd tegen stof en vuil

De Starkey Evolv AI hoortoestellen zijn met de IP68 kwalificatie optimaal beschermd tegen vocht en vuil. Starkey heeft hiervoor een hydrofobe coating aangebracht op zowel de buitenzijde- als binnenzijde van het apparaat. Zo’n goede afdichting heeft ook een positieve invloed op de levensduur van de batterij.

Starkey Evolv AI oplaadbaar hoortoestel

Verhoogde batterijcapaciteit

De Starkey Evolv AI hoortoestellen zijn beschikbaar met een oplaadbare batterij. Hoortoestellen passen zich permanent aan de omgeving aan dat belast zeker in rumoerige situaties de batterij flink. Ook het oversturen van telefoongesprekken, muziek en het tv signaal via Bluetooth vraagt aardig wat van de batterij van hoortoestellen. Starkey heeft daarom de capaciteit van de gebruikte lithium-ion batterij in de hele Evolv serie met 17% verhoogd.

Starkey Telehear remote services hoortoestel aanpassen op afstand

Verbeteringen voor de audicien

De verbeteringen in de Evolv serie zijn natuurlijk fijn voor de drager maar ook voor de audicien die de hoortoestellen levert. Wie wil immers niet een nog tevredenere client. Tegelijkertijd zijn er ook verbeteringen die Starkey doorvoert in de Evolv serie die ook meerwaarde heeft voor de audicien als aanpasser. Zo komt Starkey met nieuwe power domes die comfortabelere bij de drager in het oor zitten. Daarnaast is de gehoortest die met de Evolv hoortoestellen is uit te voeren (de zogeheten in-situ audiometrie) geoptimaliseerd: bij open aanpassingen werkt deze nog nauwkeuriger. Hierdoor is er minder fijnafstelling van de hoortoestellen nodig. Als laatste zijn Starkey nog soepeler op afstand aan te passen. Daarvoor maakt de producten van het webbased TeleHear portaal.

Al met al komt Starkey met aardig wat verbeteringen voor de recent geïntroduceerde Evolv AI hoortoestellen. De producent laat daarmee zien dat zowel slechthorenden als audiciens kunnen profiteren van updates van het besturingssysteem van hoortoestellen en verbeteringen in de app.

Voor meer informatie over de Starkey Evolv AI hoortoestellen klik hier.

Reacties (2)
  1. Wat kost dit en bij wie is dit te koop

  2. Bij onlinehoortoestel.nl en oogvoororen.nl. Vrijwel zeker goedkoper dan bij de traditionele gehoor keten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden

23 mei 2024 | Het plan van de nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB om het eigen risico [...]

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]