Unitron Moxi Vivante RS hoortoestel: ontwikkeld voor de stijlbewuste client

28 augustus 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Afgelopen mei introduceerde Unitron haar hoortoestellen lijn met de naam Vivante. Aan deze toplijn voegt het bedrijf nu de oplaadbare Moxi Vivante RS toe. Een hoortoestel met een zeer fraai design dat de stijlbewuste cliënt zeker zal aanspreken. De hoortoestellen hebben voor het linker- en rechteroor zelfs een geheel eigen vormgeving. Door de uitgekiende pasvorm weet het toestel een zeer goed draagcomfort te bieden. Het ontwerp van de Moxi Vivante RS heeft onlangs de Red Dot Award gekregen voor het esthetische ontwerp.

Unitron Vivante Moxi RS hoortoestellen review

Unitron Moxi Vivante RS heeft ook technisch veel te bieden

Natuurlijk heeft het oplaadbare toestel ook een reeks aan technieken in huis om spraak zo optimaal mogelijk aan te bieden. Zo weet het toestel zich in alle situaties automatisch zo goed als mogelijk te richten op de spreker. Komt spraak direct van voren dan focust het toestel zich daar sterk op en onderdrukt het tegelijkertijd het omgevingslawaai.
Wanneer de drager telefoneert met de telefoon aan het oor, dan stuurt het toestel het signaal ook door naar het andere oor.

Unitron Vivante Moxi RS oplaadbare hoortoestellen review
De oplaadbare Unitron Moxi Vivante RS hoortoestellen hebben een fraai design

Connectiviteit: draadloze verbinding met telefoon, tv en externe microfoons

Unitron Moxi Vivante RS scoort ook goed op connectiviteit: het kan via Bluetooth in verbinding staan met meerdere apparaten tegelijkertijd. Daardoor verloopt het wisselen tussen apparaten zoals een vaste telefoon, tv en smartphone vlekkeloos. Natuurlijk heeft Unitron ook een afstandsbediening, een partnermicrofoon en een TV Connector beschikbaar. Met de partnermicrofoon zijn gesprekken in uitdagende situaties en tijdens lezingen goed te verstaan. De microfoon vangt de spraak van de gesprekspartner op en stuurt deze draadloos naar de hoortoestellen. De TV Connector is bedoeld om op de televisie aan te sluiten. De audio van de tv wordt vervolgens draadloos direct naar de hoortoestellen gestuurd om zo ongestoord naar het favoriete programma te kunnen luisteren.

accessoires voor de Untiron Moxi Vivante RS

Volledig compatible met Roger apparatuur

De Moxi Vivante RS hoortoestellen werken naadloos samen met de geavanceerde Roger apparatuur. Daarvoor hebben ze een ingebouwde ontvanger. De Roger apparatuur is ideaal voor het volgen van gesprekken tijdens vergaderingen, etentjes, verjaardagen of tijdens een fiets- of wandeltocht. De Roger microfoons vangen spraak op en sturen dit draadloos naar de hoortoestellen toe. Dit gebeurt nog voordat de spraak verloren kan gaan in het geroezemoes of omgevingslawaai. De spraak komt zo ‘schoon’ aan bij de drager van de toestellen. Het is zelfs mogelijk meerdere Roger microfoons aan elkaar te koppelen. Handig in een grote ruimte of vergaderzaal.

Roger On v2 met Table Mic
De Unitron Moxi Vivante RS is volledig compatibel met de Roger microfoonlijn

Moxi Vivante RS: vier verschillende technologieniveaus

De Moxi Vivante RS hoortoestellen zijn in vier verschillende technologieniveaus verkrijgbaar. Welke het meest geschikt is, hangt af van de omstandigheden waarin u moet functioneren en van de mate waarin u zich daarin beperkt voelt door uw slechthorendheid. U kunt dit samen met uw audicien bepalen.

Unitron Remote Plus app

Remote Plus App

Met de Remote Plus App die zowel beschikbaar is voor Apple (IOS) telefoons als telefoons die van Android gebruik maken, is het mogelijk het geluid naar eigen wens aan te passen (volume en klankkleur) en van programma te wisselen. Zo’n programma kan uw audicien van tevoren instellen voor specifieke situaties. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het luisteren naar muziek, het bespelen van een instrument of voor het verstaan in complexe omstandigheden.
Via dezelfde Remote Plus App kunt u ook contact leggen met uw audicien. Zo kunt u bijvoorbeeld doorgeven wat er goed of minder goed gaat. Ook is het mogelijk dat uw audicien op afstand veranderingen maakt in de instellingen van het hoortoestel. Dat scheelt een bezoek aan de winkel en u kunt direct horen of de nieuwe instelling bevalt in uw eigen omgeving.

Kijk voor meer informatie over de Moxi Vivante RS op de website van Unitron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]