Tinnitus zelfhulpboek Oorzaken op nummer 19 in bestseller lijst

10 maart 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Het tinnitus zelfhulpboek Oorzaken voor mensen die klachten in het functioneren ervaren door tinnitus en hyperacusis behoort tot de 60 meest verkochte boeken op dit moment. Het boek dat nu op nummer 19 staat, is geschreven door psycholoog Arno Lieftink. Tinnitus krijgt momenteel veel aandacht in kranten en op tv. Zo besteedde ook het SB6 programma Vandaag Inside onlangs aandacht aan tinnitus en het boek Oorzaken van Lieftink.

boek oorzaken arno liefink top 20 best verkochte boeken
Het boek Oorzaken van Arno Lieftink staat op 19 in de bestsellerlijst

Over de auteur

Arno Lieftink is werkzaam als psycholoog bij de afdeling audiologie van het Erasmus MC in Rotterdam en bij het UMC Utrecht. De auteur heeft daar jarenlange ervaring met het begeleiden van patiënten met tinnitus en hyperacusis. Op grond daarvan en aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten heeft hij het zeer complete zelfhulpboek Oorzaken geschreven.

Lieftink: “Als mensen hulp zoeken bij tinnitus is het vooral van belang om de klacht serieus te nemen en ze snel naar goede informatie en hulpverlening te leiden.”

Het zelfhulpboek bij tinnitus Oorzaken

Het boek bevat naast goede achtergrondinformatie een uitgebreide gereedschapskist met oefeningen. Het boek staat momenteel op nummer 19 in de bestseller top 60. Het boek is een aanrader voor eenieder die met tinnitus en hyperacusis klachten kampt en de ervaren hinder die het met zich meebrengt wil terugdringen. Door de oefeningen zijn ook de beperkingen in het dagelijks functioneren te verminderen.

Lieftink: “Als mensen hulp zoeken bij tinnitus is het vooral van belang om de klacht serieus te nemen en ze snel naar goede informatie en hulpverlening te leiden. Zeker als iemand net met tinnitus te maken krijgt, is een deskundig medisch oordeel belangrijk. Geruststellende uitleg over wat er aan de hand is en wat je kunt doen om er minder last van te krijgen, kan veel angst, bezorgde aandacht en stress voorkomen. En angst, bezorgdheid en stress zijn precies de factoren waardoor tinnitus in het hoofd juist ‘groter’ kan worden.”

Vandaag Inside besteedt aandacht aan zelfhulpboek bij tinnitus oorzaken
Het SB6 programma Vandaag Inside besteedt aandacht aan tinnitus en het boek Oorzaken. (screenshot uit het programma)

Aandacht voor boek Oorzaken in SB6 programma Vandaag Inside

In het SB6 tv-programma Vandaag Inside dat werd uitgezonden op vrijdag 24 februari besteedde Hélène Hendriks aandacht aan het boek Oorzaken. Hélène hoort een continue hoge zoem. Zij heeft de tinnitus gekregen na een blindedarmoperatie. Zij raadt in het programma het boek Oorzaken aan alle mensen met tinnitus aan.

Presentator Wilfred Genee van Vandaag Inside heeft ook last van tinnitus. Hij heeft de tinnitus opgelopen door een startpistool dat dicht bij zijn oor afging bij een wielerwedstrijd. Daardoor heeft hij gehoorschade opgelopen. De aflevering terugkijken? Klik hier  

Proces heeft tijd nodig

De lezer van het boek moet er rekening mee houden dat de problemen die tinnitus geeft niet van de een op andere dag zijn te verhelpen. Het lezen van het boek alleen kan weliswaar meer inzicht geven en zorgen voor geruststelling, toch zal in de meeste gevallen het actief aan de slag gaan met de oefeningen nodig zijn. Het hele proces van het rustig maken van het gehoor, het leren accepteren van tinnitus en de verlichting van klachten vergt de nodige tijd. Dat kan enkele maanden duren maar soms ook een half jaar of langer. Dat geldt ook bij het volgen van therapie.

Lieftink: ”Tinnitus leren toelaten en de aandacht ervoor loslaten is op dit moment de beste strategie om de last ervan te verminderen. Dat kan door blootstelling eraan en zorgen voor acceptatie. Dat lijkt voor veel mensen in eerste instantie niet haalbaar, maar gaandeweg is dat toch te bereiken. Het boek Oorzaken kan daarbij helpen.”

Boek bestellen? Klik op onderstaande link. Of lees hier eerst de uitgebreide review van het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]

Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem

10 september 2023 | Wilt u graag meer te weten komen over hooroplossingen via beengeleiding en de mogelijkheid van [...]

Multistreamsysteem Signia IX platform richt zich op meerdere sprekers tegelijkertijd

7 september 2023 | Signia lanceert in september haar nieuwste Integrated Xperience (IX) platform. Onderdeel van het nieuwe platform [...]