Tinnitus retraite in Portugal georganiseerd door InSentis

6 juli 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

InSentis, aanbieder van behandelingen van tinnitus in Nederland, organiseert op een fraaie natuurlocatie in Portugal een tinnitus retraite die gefocust is op een duurzaam herstel van de (samengaande) klachten. Deze door Insentis genoemde ‘Inner Silence Tinnitus Retreat’ bestaat uit een uitgebreid programma. Tijdens en na deze retraite reiken de organisatoren instrumenten en methodieken aan waarmee de deelnemer zelfstandig controle krijgt over zijn tinnitus en waarmee de regie over eigen kwaliteit van leven wordt versterkt. De retraite bestaat uit zowel individuele als groepsessies. Ook zal er voldoende tijd zijn voor ontspanning. De 6 daagse tinnitus retraite kost 2843,50 euro inclusief BTW. De eerste tinnitus retraite vindt plaats eind november dit jaar. 

tinnitus retraite

Foto door Eurico Craveiro

Tinnitus retraite gericht op duurzaam herstel

Tinnitus ook wel oorsuizen genoemd zorgt bij een deel van mensen die ermee te maken krijgt voor ernstige klachten. Met het symptoom tinnitus gaan vaak stressklachten,  slapeloosheid, concentratieproblemen, verminderde sociale participatie, afname van arbeidsprestaties en kwaliteit van leven samen. De retraite is gericht op een duurzaam herstel waarbij inzicht wordt gegeven in de mogelijke oorzaken van tinnitus en waardoor deze in stand wordt gehouden. Voordeel van de retraite is dat deze plaatsvindt een eind weg van het hectisch bestaan van alledag, waardoor tegelijkertijd meer inzicht wordt verkregen in dagelijkse stressoren.

Uitgebreid programma

Om controle te krijgen over de tinnitus wordt een uitgebreid programma aangeboden door InSentis. Allereerst vindt persoonlijke counseling plaats door een KNO-arts en een tinnitusspecialist waarbij de tinnitusklachten en de mentale en fysieke gevolgen daarvan onder de loep worden genomen. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk plan opgesteld. Daarna vinden er persoonlijke coachingsessies plaats die veelal in de natuur in Portugal zullen plaatsvinden. Samen met de coaches wordt de deelnemer zich bewust gemaakt van welke factoren in het leven van de deelnemer stress en negatieve emoties opleveren en een nadelig effect hebben op zijn tinnitusklachten.
Ook wordt er ademtraining gegeven met als doel de tinnitusintensiteit te verminderen. De meditatietraining die wordt gegeven is erop gericht de deelnemers bewust te maken van de ontwikkelde reacties op de eigen tinnitus. Deze reacties zijn bepalend voor de gemoedstoestand en worden door middel van meditatietraining veranderd. Daarnaast worden er technieken aangereikt vanuit de Tinnitus Retraining Therapie (TRT) om beter om te gaan met de emotionele en lichamelijke reacties die tinnitus oproept om zo deze reacties beter te leren herkennen en positief om te zetten.

Groepssessies

In de groepssessies krijgt de deelnemer een helder beeld, wat tinnitus is en door welke factoren de tinnitus wordt versterkt. Hierbij wordt geleerd hoe de tinnitus is te beïnvloeden en wordt er geleerd van de verhalen en ervaringen van de medeparticipanten.

Teleconsultatie vóór en na de retraite

Zowel vóór als na de retraite wordt de deelnemer telefonisch of via Skype begeleid door één van de door InSentis speciaal opgeleide tinnitusconsulenten. Hiermee wil InSentis een optimaal en blijvend resultaat bewerkstelligen. Vóór de retraite vindt een uitgebreide telefonische intake plaats. Na 4 en 12 weken wordt de deelnemer gecoacht om de positieve effecten van de retraite te kunnen blijven onderhouden en hen in staat te stellen aanvullende adviezen en tips te krijgen.

Tinnitus voor- en nametingen

Voor en na de retraite worden gevalideerde vragenlijsten afgenomen die inzicht geven hoe het met de ontwikkeling van de tinnitusklachten gaat.

Kosten en data

De kosten van de totale retraite bedragen 2843,50 euro inclusief BTW. De eerste zesdaagse tinnitus retraite vangt aan op 26 november 2018. De volgende retraites staan gepland voor 10 april en 23 juni 2019.

Gedegen programma

Organisator InSentis heeft een gedegen programma ontwikkeld dat voor patienten met tinnitusklachten veel te bieden heeft. De unieke locatie in de rustige natuur en weg van de dagelijkse hectiek van alledag zullen zeker  bijdragen aan het positieve resultaat.  Retraites blijken in het algemeen een zeer krachtige en effectieve vorm te zijn om binnen korte tijd positieve veranderingen in de gezondheid te bewerkstelligen. Voor patienten met tinnitus die zich de kosten kunnen veroorloven een aanrader.

Kijk voor meer informatie en data op de website van Insentis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden

23 mei 2024 | Het plan van de nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB om het eigen risico [...]

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]