Siemens hoortoestel geeft Mike verlichting bij tinnitus klachten

4 februari 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min
(advertorial)

“Het is nu lekker rustig in mijn hoofd”

Een continue ruis, piep of fluittoon in je hoofd of je oren: dat is tinnitus, een bijzonder vervelende aandoening. Ook Mike Naber (9) heeft er last van. Maar sinds hij Siemens Life-hoortoestellen draagt, zijn zijn tinnitus klachten flink verminderd. De toestellen concentreren zich op externe geluiden, waardoor de steeds aanwezige ‘piep’ in zijn hoofd vermindert. Dat zorgt voor veel rust en meer energie. En voor trots, want: “Ik ben de enige in Nederland met een hoortoestel in camouflagekleuren.”

tinnitus klachten oplossing

Stoer, handig en erg slim: dat is Mike Naber. Hij zit in groep 6, voetbalt veel en heeft een indrukwekkende collectie Lego, waarmee hij de meest creatieve bouwwerken in elkaar knutselt. Bovendien speelt hij graag op de Wii en de Xbox. De afgelopen jaren werd hij bij al zijn hobby’s gestoord door een piep in zijn hoofd. “Dat is heel vervelend”, vertelt Mike. “Eerst dacht ik steeds dat ik buiten iets hoorde. Maar ik was de enige die het geluid kon horen. Het werd steeds vervelender, zeker als andere kinderen hard gilden. Ik kreeg er hoofdpijn van en voelde me ook heel onrustig. Uiteindelijk zijn we naar het Audiologisch Centrum gegaan om uit te laten zoeken wat het was.”

Geen gehoorproblemen

Het Audiologisch Centrum stelde de diagnose tinnitus (oorsuizen). Wie daar last van heeft, hoort continu fluiten, piepen, brommen of zoemen. Er kunnen allerlei oorzaken zijn, zoals gehoorschade of grote stress, maar de oorzaak wordt in veel gevallen niet gevonden. Vaak gaat tinnitus gepaard met gehoorproblemen. Dat is bij Mike niet het geval. “Daarom zou ik niets hebben aan een gewoon hoortoestel”, zegt Mike. “Het Audiologisch Centrum stuurde ons door naar de audicien om te bekijken of er andere mogelijkheden waren. Daar kwamen we uit bij de Siemens Life.”

Siemens Life

Siemens ontwikkelde de Life speciaal voor mensen met tinnitus. Het toestel is een combinatie van een hoortoestel en een noiser, een toestel met een ruisfunctie. De compacte Life kan alleen als hoortoestel of voor de tinnitusbehandeling worden gebruikt, maar ook voor beide tegelijk. Het toestel produceert geluiden die goed te verdragen zijn en zachter zijn dan de tinnitus. De Life zorgt dat de hersenen zich weer gaan concentreren op externe geluiden, zodat de drager wordt afgeleid van het geluid in zijn hoofd. De kleine Siemens Life is bovendien geschikt voor mensen met smalle gehoorgangen, net als Mike heeft.

klachten tinnitus Siemens

Minder last

“Ik mocht zelf de kleur van de toestellen uitkiezen”, vertelt Mike. “Er zijn zestien kleuren, maar ik wilde iets heel anders. De audicien heeft Siemens gebeld en zij hebben in Singapore speciaal toestellen met camouflageprint besteld. Ik ben nu de enige in Nederland die deze kleur heeft, supergaaf. Ik heb de toestellen op school en thuis in, bij buitenspelen of zwemmen moeten ze uit. Het was even wennen, maar ze zitten nu prima. De audicien heeft de toestellen helemaal goed ingeregeld. Als ik ze in heb, heb ik geen last meer van de piep. Het is nu lekker rustig in mijn hoofd en ik ben zelf ook rustiger en minder moe. Ook als ik de toestellen niet draag, heb ik een stuk minder last van de tinnitus.”
Mike zijn tinnitus klachten zijn met zijn Siemens hoortoestel zo een stuk minder geworden.

Kijk voor meer informatie op www.siemens.nl/hoortoestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]

Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem

10 september 2023 | Wilt u graag meer te weten komen over hooroplossingen via beengeleiding en de mogelijkheid van [...]

Multistreamsysteem Signia IX platform richt zich op meerdere sprekers tegelijkertijd

7 september 2023 | Signia lanceert in september haar nieuwste Integrated Xperience (IX) platform. Onderdeel van het nieuwe platform [...]