Theatervoorstelling Talking Hands toont veelzijdigheid van onze handen

14 maart 2024
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Het Filiaal Theatermakers brengt de komende maanden de voorstelling Talkings Hands. De voorstelling die in diverse theaters in Nederland te zien zal zijn, toont de veelzijdigheid van onze handen. De gebarentolk die ook professioneel danser is, maakt onderdeel uit van de cast van het veelzijdige optreden. Ook muzikaal gezien is er veel te beleven: elektronische muziek, zang en de klanken van een Arabisch snaarinstrument vloeien tijdens het theaterspel naadloos samen. Vijf totaal verschillende disciplines werken in deze cross-over voorstelling samen als vijf vingers van een hand. Het publiek zal ook in deze nieuwe voorstelling van het Filiaal Theatermakers ogen en oren te kort komen. De nieuwe voorstelling Talking Hands is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar. Beheersing van de Nederlandse gebarentaal is niet nodig voor goedhorenden om te genieten van deze dynamische opvoering.

| Nieuws

theatervoorstelling talking hands NGT gebarentaal
Theatervoorstelling Talking Hands toont veelzijdigheid van onze handen

Gebarentolk speelt en danst mee

Met handen maak je contact niet alleen met elkaar ook met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is of maken een vuist. Talking Hands toont de veelzijdigheid van onze handen en integreert de Nederlandse Gebarentaal in het theaterspel. De tolk maakt al dansend en spelend onderdeel uit van de cast. Tijdens de voorstelling vertaalt hij zowel de gesproken als gezongen teksten naar gebaren.

Marijn Lems (NRC): “Door middel van de live-cinema stijl van het gezelschap worden handen menselijke personages, ontstaat er via schaduwspel een verhaal over een opgraving van grottekeningen en verkleden de vijf spelers zich in een hilarische scène als vingers om een ode aan de hand te kunnen brengen.’ ‘De vloeiende manier waarop De Kok de taal gebaart, leidt tot een begoochelende choreografie – je kan je ogen bijna niet van hem afhouden.”

Het Filiaal Theatermakers

Het Filiaal maakt bijzondere voorstellingen waarin liefdevol precisiespel, livemuziek, dans, zang, gebarentaal, humor en beelden samenkomen. De theatermakers doen dat zo dat er voor volwassenen net zo veel te genieten valt als voor kinderen. De groep speelt in grote en kleine theaterzalen, op bijzondere locaties en ook op scholen. Het gezelschap speelt in binnen- en buitenland. Ze reisden met hun voorstellingen onder meer naar Broadway in New York, naar het Sydney Opera House in Australië en ook in Shanghai waren ze te zien en te horen. Voor hun theatervoorstellingen ontvingen ze meerdere nationale en internationale prijzen. De basis van het Filiaal Theatermakers is Utrecht, waar de groep een eigen zaal heeft om hun publiek te ontvangen.

Speeldata en theaters voorstelling Talking Hands

Klik voor de speeldata en theaters waar het Filiaal de voorstelling Talking Hands opvoert op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]