Cochlear Nucleus 7 geluidsprocessor maakt telefoneren met Android telefoons mogelijk

24 oktober 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Dragers van een cochleair implantaat (CI) van Cochlear met daarbij de Nucleus 7-geluidsprocessor kunnen als eerste vanaf hun Android smartphone muziek, telefoongesprekken en ander geluid rechtstreeks naar hun CI oversturen. Dat kan via een aantal daarvoor geschikte Android telefoons. De overdracht vindt plaats via Bluetooth met laag energieverbruik, zodat de belasting van de batterij gering is. Met iPhone telefoons is zogeheten direct streaming naar CI geluidsprocessoren en hoortoestellen al langer mogelijk.

Cochlear Nuclues 7 telefoneren direct streamen
cochlear nucleus 7 direct audio streaming smartphone

Samenwerking Cochlear, GN ReSound en Google

De mogelijkheid van directe overdracht van Android telefoons naar hoortoestellen en CI’s, is voortgekomen uit een samenwerking tussen Google, Cochlear en GN ReSound die in 2016 is gestart. Hiermee willen deze fabrikanten Android-smartphones en andere apparaten voor mensen met een gehoorverlies toegankelijker maken. Met iPhone smartphones was het al langer mogelijk om audio over te sturen naar cochleair implantaten en hoortoestellen.
Seang Chau, Vice President of Engineering bij Google zegt daarover: “Omdat 75 procent van de mobiele gebruikers ter wereld op Android-telefoons en -apparaten vertrouwen, willen we het gemakkelijker maken om technologie te gebruiken die de levenskwaliteit van de vele mensen met gehoorverlies verbetert. We hebben de afgelopen jaren onvermoeibaar met GN Hearing en Cochlear samengewerkt, en we zijn trots op deze nieuwe technologie die mensen helpt een positief leven te leiden.”

In eerste instantie met klein aantal Android smartphones

In eerste instantie is het mogelijk om met de volgende Android telefoon van Google audio over te sturen naar de Cochlear Nucleus 7-geluidsprocessor: de Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a en Pixel 3a XL. Deze telefoons werken op het besturingssysteem Android 10 Pie en met Bluetooth-versie 5.0. Andere Android-apparaten zijn op dit moment nog niet geschikt.
De beschikbaarheid van het direct oversturen van audio op andere Android-apparaten is afhankelijk van het uitrollen van het nieuwe Android-besturingssysteem en ook van de norm voor audiostreaming voor hoorapparaten door fabrikanten van andere Android telefoons.
Bij telefoons met Android hebben de verschillende fabrikanten alle vrijheid de technieken in hun telefoons naar eigen inzicht aan te passen. Bij iPhone telefoons die allen afkomstig zijn van Apple ligt alles vast en zorgt dit voor minder compatibiliteitsproblemen.

audio streamen cochlear nuclues 7

Slimme tweezijdige hooroplossing

Dragers van een geluidsprocessor van Cochlear die op het andere oor een ReSound-hoortoestel dragen dat daarmee samenwerkt, kunnen profiteren van de slimme zogeheten ‘bimodale’ ofwel tweezijdige hooroplossing. Hierdoor kunnen gebruikers direct naar beide oren audio streamen voor een rijkere hoorervaring en beter verstaan van het telefoongesprek.

Cochlear App biedt controle

De Nucleus Smart App van Cochlear biedt met zijn compatibele smartphone de gebruiker veel controle. De gebruiker kan de instellingen gemakkelijk controleren en aanpassen, de optie ForwardFocus activeren, gepersonaliseerde hoorinformatie zien en zelfs een zoekgeraakte geluidsprocessor terug vinden.

Streaming met langere batterijlevensduur

Doordat de communicatie van de geschikte smartphones en de Cochlear Nucleus 7 via Bluetooth 5.0 met laag energieverbruik verloopt (zogeheten Bluetooth Low Energy) is streaming mogelijk zonder dat de batterij daardoor zwaar belast wordt. Jan Janssen, Chief Technology Officer bij Cochlear zegt daarover: “De streamingmogelijkheid met langere batterijlevensduur helpt mensen die de nieuwste hoorapparaten van Cochlear of GN Hearing gebruiken, om zich zelfverzekerd te voelen, omdat de batterij langer meegaat en ze tijdens hun drukke en actieve dagen dus ‘on air’ blijven.”

Kijk voor meer informatie over compatibiliteit op: www.cochlear.com/compatibility.
Voor meer informatie: www.cochlear.nl

Reacties (5)
  1. Goed bericht ben benieuwd wanneer dit beschikbaar komt voor mijn Samsung S9

  2. Wanneer is dit beschikbaar voor een
    Samsung Galaxy S8?

  3. Ik ben dan ook wel nieuwsgierig of ik mijn Samsung Galaxy A02s met mijn Nucleaus 7 direct kan verbinden, met een Phoneclip erbij gaat dat prima

  4. Graag zou ik willen weten wanneer he beschikbaar komt voor mijn Xiaomi mi 9 lite

    • Als u een geluidsprocessor heeft van Cochlear zoals in het artikel is genoemd kunt u het beste contact opnemen met het service centrum van Cochlear. Zij kunnen uw vraag beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]

Webshop op HOorzaken gesloten

6 juni 2024 | Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk via deze website hoorhulpmiddelen en andere producten te [...]

Het ervaringsverhaal van Oliver (1969): “Dankzij mijn CI heb ik een groot stuk van mijn oude sociale leven weer teruggekregen.”

4 juni 2024 | Ik werd geleidelijk steeds slechthorender, als gevolg van – onder andere – otosclerose. Doordat ik [...]