Drie nieuwe Signia Xperience hoortoestellen: Styletto X, Silk X, CROS en BICROS X

11 mei 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 5 min

Fabrikant Sivantos komt met drie nieuwe hoortoestellen in de Signia Xperience lijn. Allereerst is dat de Styletto X. De Styletto X is een fraai vormgegeven achter-het-oor-hoortoestel. Het ontwerp is enigszins aangepast (rondere vormen), het toestel beschikt over de laatste techniek uit de Xperience lijn en het toestel is draadloos op te laden.
Ook de onzichtbare Silk X hoortoestellen zijn voorzien van de laatste Xperience techniek. Voor deze kleine in-het-oor hoortoestellen is geen afdruk van het oor nodig. Ze zijn dus direct door de slechthorende cliënt mee naar huis te nemen.
Het reeds sterke productaanbod met CROS en BICROS oplossingen is nu voorzien van de Xperience technologie.

Signia Styletto X in oplader

Vernieuwde Styletto X

Signia Xperience technologie

De Styletto X is een stijlvol hoortoestel dat een paar jaar geleden bij de introductie prijzen in de wacht sleepte voor het ontwerp. De nieuwe versie de Styletto X heeft nu de beschikking over de Signia Xperience technologie. Deze technologie maakt gebruik van akoestische en bewegingssensoren om het verstaan van spraak te optimaliseren.

Signia Styletto X: verschillende kleuren gehoorapparaat

Styletto X: Rondere vorm en kleuren

De ontwerpers hebben de nieuwe Styletto X ronder qua vorm gemaakt en de toestellen zijn nu ook in het volledig wit en zwart verkrijgbaar (zie afbeelding boven).  

Signia Styletto X draadloos opladen hoortoestel
Styletto X oplader: draadloos opladen mogelijk

Draadloos opladen

Ook heeft Sivantos een nieuwe oplader ontwikkeld die draadloos opladen mogelijk maakt. De fabrikant noemt dit het ‘Qi-oplaadsysteem’. De volledig opgeladen hoortoestellen zijn met één laadcyclus 19 uur te gebruiken. Als de drager ook met de Styletto X hoortoestellen muziek of telefoongesprekken overstuurt (streamt) dan hebben ze 16 uur gebruikstijd voor het gebruik als hoortoestel en daarnaast 5 uur voor het streamen. De hoortoestellen kunnen ook snel opgeladen worden. Met een half uurtje opladen gaan ze weer 5 uur mee bij gebruik als hoortoestel alleen. Net als bij draadloze oortjes laden zowel de hoortoestellen zelf op als het doosje (de houder) waarin ze inzitten.

Oplader Signia Styletto X USB C
Oplader Styletto X met USB C aansluiting

Draagbare oplader en USB C

Een volledig opgeladen houder kan de hoortoestellen driemaal volledig opladen. Handig bij een weekeindje weg of wanneer de oplader vergeten wordt. Natuurlijk zijn de hoortoestellen ook bedraad op te laden. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een USB C kabel. Het fijne van deze kabels, die ook meer en meer bij nieuwe smartphones en tablets terug te vinden zijn, is dat het stekkertje volledig symmetrisch is. Het maakt dan ook niet meer uit hoe om de gebruiker het stekkertje erin stopt.

Bluetooth in Styletto X

Ook de Styletto X is ‘Made for iPhone’. Met de nieuwe Styletto X kan de gebruiker volledig handsfree bellen. Muziek over sturen naar de hoortoestellen kan zowel vanaf een iPhone als Android telefoon. Voor het telefoneren met een Android smartphone is een kleine streamer nodig als tussenstation. Het door Google ontwikkelde AISHA voor draadloze communicatie met Android telefoons is nog slechts in een beperkt aantal smartphones met Android 10 terug te vinden.

Snel vervangen luidsprekertjes

Bij de eerdere versie van de Styletto moest de audicien het toestel opsturen om een luidsprekertje te vervangen. Dat kan de audicien met de Styletto X nu ook ter plekke zelf doen. Zo hoeft de slechthorende zijn hoortoestel niet meer te missen.

Signia App zelf hoortoestel afstellen
Zelf bijstellen via app of doorgeven welke situaties lastig zijn

Signia app

Met de app op de smartphone kunnen de slechthorende gebruikers zelf hun Styletto X hoortoestellen bijstellen. Zijn ze ontevreden over het geluid dan vraagt de app wat het probleem is. Is de oplossing niet ideaal dan komt de app met een ander voorstel.
Ook kan de gebruiker met de app zijn ervaringen gelijk delen met de audicien. Achteraf is het soms moeilijk te herinneren in welke situaties zich welke problemen voordoen. Door dit gelijk in de app aan te geven krijgt de audicien een goed beeld waar het hoortoestel bijstelling behoeft.

Telecare Signia: hoortoestel afstellen op afstand
Telecare: aanpassen van hoortoestellen op afstand. Zowel de audicien als de slechthorende kunnen er voor kiezen om te beeldbellen

Telecare bij Styletto X: afstellen op afstand

De audicien kan de hoortoestellen ook op afstand fijn afstellen. Daarvoor is een extra bezoek aan de winkel niet meer nodig. Zeker in deze tijd met het risico op besmetting met het Corona virus is het natuurlijk fijn dat dit gewoon vanuit huis kan. Met deze zogenoemde Telecare mogelijkheid heeft de slechthorende via de app contact met zijn audicien en kan deze de instellingen van de hoortoestellen aan de wensen van de drager aanpassen. Via de app op de smartphone of tablet kunnen de audicien en slechthorende elkaar zien.

Signia Silk X onzichtbaar hoortoestel
Onzichtbaar te dragen Signia Silk X hoortoestellen

Silk X

Onzichtbaar hoortoestel

De Silk X is een onzichtbaar te dragen zeer klein in het oor hoortoestel van Signia. De Silk X is bedoeld voor mensen met een beginnend gehoorverlies.

Signia Silk X onzichtbaar gehoorapparaat
Hoesjes (sleeves) voor de Signia Silk X hoortoestellen

Silk X: direct meenemen

Bij de Silk X is een afdruk maken van het oor niet nodig. Signia heeft voor deze hoortoestellen verschillende maten hoesjes beschikbaar (sleeves). Hiermee kan de audicien het kleine hoortoestel direct in-het-oor plaatsen en kan de slechthorende cliënt de hoortoestellen direct meenemen. De Silk X is leverbaar als volledig onzichtbaar hoortoestel dat compleet in de gehoorgang verdwijnt. De zichtbaarheid is wel enigszins afhankelijk van grootte van de gehoorgang. De Silk X toestellen zijn verkrijgbaar in het zwart en mokka. Bij een wat kleinere gehoorgang is de mokka versie aan te raden. Het hoortoestel zal wat minder diep in de gehoorgang kunnen, waardoor de mokka kleur het toestel van buiten af nog minder zichtbaar maakt.

Delen informatie en oorschelpfunctie behouden

Ook de Silk X hoortoestellen delen informatie met elkaar voor een optimaal verstaan van spraak. Omdat de hoortoestellen in de gehoorgang verdwijnen, blijft de natuurlijke functie van de oorschelp behouden.

Op afstand programmeerbaar

Ook de Silk X hoortoestellen zijn op afstand programmeerbaar (Telecare). Dit gebeurt met de Signia app. Omdat deze kleine hoortoestellen geen bluetooth hebben, verloopt het programmeren via een hoogfrequent signaal.

CROS X

Signia heeft een uitgebreid programma aan zogeheten CROS oplossingen. CROS oplossingen zijn bedoeld voor slechthorenden die één oor met een normaal gehoor hebben en aan het andere oor zodanig slechthorend zijn, doof zijn of oorproblemen hebben, waardoor het plaatsen van een hoortoestel daar niet mogelijk is. Geluiden worden met een CROS oplossing opgevangen aan de kant waar een hooroplossing niet meer kan of zinvol is, en worden vervolgens draadloos overgezonden naar het goede oor.

BICROS X

Ook heeft Signia een mogelijkheid voor slechthorenden die aan één oor slechthorend zijn dat wel te revalideren is, en aan het andere oor zodanig slechthorend zijn, doof zijn of oorproblemen hebben waardoor het plaatsen van een hoortoestel aan de zijde niet mogelijk is. Een draadloos BICROS hoortoestel is dan een optie.
De nieuwe Signia X hoortoestellen kennen deze CROS en BICROS optie. Omdat bij een CROS aanpassing er sprake is van een goed werkend oor, waar de geluiden van de andere zijde bij worden aangeboden, is het belangrijk dat het hoortoestel aan de zijde van het goede oor, zo min mogelijk eigen-ruis heeft. De Signia X CROS oplossingen onderscheiden zich hier positief in: het hoortoestel heeft een zeer lage eigenruis ook wel ruisvloer genoemd.

Geschiktheid nieuwe hoortoestellen

Of een van de nieuwe Signia Xperience hoortoestellen voor u een geschikte optie zijn, kunt u alleen maar te weten komen door ze zelf uit te testen.
De nieuwe Signia X hoortoestellen worden niet geleverd via de zorgverzekeraars en zullen particulier moeten worden aangeschaft.
Wilt u weten waar u deze hoortoestellen kunt uittesten? Klik dan hier voor de audiciens die deze toestellen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]