Nieuw van Starkey: SurfLink Microphone 2 en SurfLink Mini Mobile

20 juli 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Sinds enkele weken levert Starkey voor haar draadloze hoortoestellen twee nieuwe accessoires. Namelijk de Starkey SurfLink Microphone 2 en de SurfLink Mini Mobile.
De SurfLink Microphone 2 streamt geluid vanaf de microfoon rechtstreeks naar de hoortoestellen zonder gebruik te hoeven maken van extra accessoires zoals een neklus of audioschoen. Het bereik is zelfs zo’n 20 meter. Wanneer de microfoon is gekoppeld aan de hoortoestellen kan de microfoon met één eenvoudige handeling ingeschakeld worden, waarna hij direct start met het streamen van audio naar de hoortoestellen. De microfoon kan bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens vergaderingen of in huis om uw gesprekspartner over een grotere afstand te kunnen verstaan. Dit werkt bijvoorbeeld ook wanneer de gesprekspartner zich in een andere ruimte bevindt. Ook kan de microfoon bijvoorbeeld bij de TV gelegd worden om het geluid van de TV op te vangen en direct door te sturen naar de hoortoestellen.

surflink mini mobile starkey

Automatische microfoonmodus

De Surflink Microphone 2 heeft een automatsiche microfoonmodus waarmee de beste instelling van de microfoon wordt gekozen. Wanneer bijvoorbeeld de gesprekspartner de microfoon draagt, dan is het ongewenst dat onnodig omgevingsgeluid opvangen wordt en is alleen de stem van de gesprekspartner gewenst. De SurfLink Microphone kiest daarom automatisch voor een richtingsgevoelige stand wanneer deze verticaal gedragen wordt. Hiermee worden storende omgevingsgeluiden onderdrukt en de spreker duidelijk verstaanbaar.

automicrofoon functie surflink starkey

Richtinggevoelige microfoonmodus

Tijdens een vergadering is het hoogst waarschijnlijk wenselijk dat alle sprekers goed te verstaan zijn en niet slechts één van de sprekers, bijvoorbeeld die tegenover de slechthorende. In die gevallen schakelt de SurfLink Microphone automatisch naar de rondomgevoelige modus zodra deze plat op een tafel gelegd wordt.

rondomstand starkey surflink

Rondomgevoelige microfoonmodus

Auto-mute

Wanneer je per ongeluk de microfoon zou laten vallen, dan zou het onplezierig of zelfs pijnlijk kunnen zijn wanneer je de klap op de grond in de hoortoestellen hoort. Daarvoor heeft de Surflink Microphone 2 van Starkey een auto-mute functie. Wanneer de microfoon een versnelling meet die te groot is, zoals bij het vallen, wordt de microfoon automatisch op de mute stand gezet en daarmee tijdelijk uitgeschakeld.

automute starkey surflink

Opladen

De microfoon is voorzien van een micro-USB aansluiting en kan opgeladen worden via een reguliere USB aansluiting op de computer, in de auto, via een adapter, of een USB uitgang op een powerbank. Dus eigenlijk overal en altijd. Eenmaal opgeladen kan de SurfLink Microphone vier en een half uur gebruikt worden in de richtinggevoelige stand en zo’n zes en een half uur in de rondomgevoelige stand.

SurfLink Mini Mobile Adapter

Door de SurfLink Mini Mobile Adapter op de Microphone 2 te klikken, is het mogelijk om audio te streamen vanaf een willekeurig bluetooth apparaat naar de hoortoestellen. Zo is de SurfLink Mini Mobile te verbinden met de mobiele telefoon (ongeacht welke), de PC, Laptop, TV of tablet. Wanneer de Mini Mobile verbonden is, wordt het geluid direct in stereo naar de hoortoestellen overgebracht. Wanneer er een inkomende oproep is, is deze eenvoudig te beantwoorden door op een knopje te drukken. Het gesprek is dan direct hoorbaar in de hoortoestellen. Het gesprek beëindigen kan door nogmaals op hetzelfde knopje te drukken.

surflink starkey koppelen

Compatibiliteit Surflink Mini Mobile met Starkey

De SurfLink Mini Mobile kan draadloos -en zonder tussenkomst van extra accessoires- verbonden worden met onder andere één van de onderstaande 900sync compatible hoortoestellen:

starkey surflink compatible hoortoestellen

De SurfLink Mini Mobile kan draadloos -en zonder tussenkomst van extra accessoires- verbonden worden met onder andere één van deze 900sync compatible hoortoestellen van Starkey

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]