Zpower oplaadbare hoortoestelbatterijen nu ook in Starkey Muse

30 juni 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

De Starkey Muse is vanaf vandaag in Nederland en België leverbaar met oplaadbare ZPower batterijen. De toegepaste ZPower zink-zilver batterijen kunnen in de Starkey Muse tot maar liefst 30 uur meegaan en daarbij is ook de laadtijd kort: in drie tot zes uur zijn de batterijen opgeladen.

Zpower-starkey muse

Voordelen Zpower batterijen

Zpower hoortoestelbatterijen zijn eerder gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. Naast de korte laadtijd en lange gebruiksduur hebben de oplaadbare Zpower batterijen ook andere voordelen: ze hebben een zeer grote energiedichtheid waardoor ze in zeer kleine formaten zijn onder te brengen. Hierdoor zijn ze ook toepasbaar in kleine cosmetisch aantrekkelijke hoortoestellen. Ook zijn de batterijen zeer goed te recyclen. Bij normaal gebruik gaat een Zpower batterij een jaar mee.  Naast de Zpower batterijen met zink-zilver erin zijn er momenteel ook Lithium-ion oplaadbare batterijen op de markt. Deze zijn weliswaar vaker op te laden en gaan daardoor langer mee, maar moeten om veiligheidsredenen goed worden geseald. Om de batterij te vervangen moeten hoortoestellen met Lithium-ion na vier jaar terug naar de fabrikant om de batterij te laten vervangen.
Het vervangen van een Zpower batterij gaat net zo makkelijk als het vervangen van een gewone batterij. Mocht de gebruiker zijn hoortoestellen met Zpower batterij onverhoopt vergeten op te laden of een keer geen oplader in de buurt hebben, bijvoorbeeld tijdens vakantie, dan is het mogelijk een gewone batterij te plaatsen die overal verkrijgbaar is.

zpower recyclebaar oplaadbare hoortoestelbatterij

Steeds meer fabrikanten werken met Zpower batterijen

Eerder schreven we op deze website in een artikel over oplaadbare hoortoestelbatterijen dat Zilver-Zink batterijen van Z-power een grote potentie hebben om succesvol te worden en dat als er een schaap over de dam zou zijn er meerdere zouden volgen. Dat is inmiddels gebeurd: naast de Amerikaanse fabrikant Starkey en het Canadese Unitron, blijkt ook Oticon in het najaar met hoortoestellen op de markt te komen die gebruik maken van deze innovatieve batterij.

Gebruik hoortoestellen vragen steeds meer energie

Hoortoestellen gebruiken vandaag de dag meer energie dan een aantal jaar geleden. Aan de ene kant is dit nodig voor de steeds grotere rekenkracht om spraak voorrang te geven, lawaai te onderdrukken en muziek goed te laten klinken. Daarnaast staan de huidige hoortoestellen draadloos en direct in verbinding met telefoons en computers. Ook de draadloze microfoons en tafelmicrofoons die onder de zogeheten solo-apparatuur vallen, belasten de hoortoestelbatterijen extra.
Bij het zogeheten streamen van het audiosignaal wordt spraak of muziek vanaf de telefoon, de tv of hifi apparatuur of van een draadloze microfoons naar de hoortoestellen gestuurd. Dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker via Bluetooth.

Lees meer:

https://www.hoorzaken.nl/oplaadbare-hoortoestelbatterijen-z-power/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]

Stichting SEMH: nieuwe partij voor kwaliteitsbewaking hoorhulpmiddelenzorg | Professional

20 maart 2023 | Interview met SEMH-directeur René Ungerer   De kwaliteit van de hulpmiddelenzorg in Nederland wordt bewaakt. [...]

Financiële dienstverlener Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

16 maart 2023 | Alpina is de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met [...]

Virtual Reality training verbetert ruimtelijk horen dragers één cochleair implantaat

14 maart 2023 | Onderzoekers van de Universiteit van Trento in Italië en de Universiteit van Lyon in Frankrijk [...]