Starkey Livio ITC R: oplaadbaar oortje binnen vergoede zorg

10 april 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

De Starkey Livio AI serie hoortoestellen met gezondheidsfuncties en artificiële intelligentie zijn alweer even verkrijgbaar vanuit de vergoede zorg. Ook de Livio AI ITC R valt daaronder: een oplaadbaar in-het-oor hoortoestel met het uiterlijk van een oortje.
Het zijn oortjes die net als die van Apple en Sennheiser duidelijk zichtbaar in het oor worden gedragen. Voordeel van het Starkey oortje is dat de audicien het precies op maat van het oor maakt. Hierdoor zit het zeer comfortabel en de drager zal het ook niet snel verliezen. Het Starkey Livio AI ITC R oortje laat de drager niet alleen op een slimme manier beter horen, maar het kan nog veel meer. Door de talrijke innovatieve functies heeft het oortje tegelijkertijd een hoog gadget gehalte.

STarkey Livio ITC R oortje oplaadbaar vergoede zorg

Starkey Livio ITC R: oortje met tal van gadgets

In oortje zitten naast een intelligente versterkingsfunctie ook sensoren. Daarmee functioneert het oortje ook als activity tracker. Hiermee kan de drager zijn gezondheid in de gaten houden. Daarnaast beschikt het oortje, afhankelijk in welke categorie het valt van de vergoede zorg, over een aantal interessante functies. Zo is er een vertaalfunctie en kan het oortje spraak naar tekst omzetten. Een afspraak: dan zegt het oortje zachtjes in je oor dat je een afspraak hebt of herinnert je aan een actie die je moet uitvoeren. Ook kan de drager via Siri opdracht geven berichten en e-mailberichten voor te lezen. Hoortoestel kwijt? Dan zijn met ‘Vind mijn hoortoestellen’ de oortjes weer eenvoudig terug te vinden. Zoals dat ook met andere oortjes zoals die van Sennheiser, Samsung en Apple kan, kan de drager van de Starkey Livio ITC R oortjes er ook handsfree mee telefoneren en er muziek naar streamen vanaf zijn telefoon of tablet. Voor het luisteren naar muziek heeft het toestel in een aantal types speciale muziekfunctie.

Starkey Livio ITC R oortje oplader

Oplaadbaar

Het Starkey oortje is oplaadbaar. Bij de oortjes wordt een speciale oplader geleverd. Optioneel en tegen bijbetaling is er ook een reisoplader verkrijgbaar. Hier zit een powerbank in waarmee de oortjes ook onderweg zijn op te laden.

handsfree telefoneren met satrkey Livio AI vergoed hoortoestel livio

Bediening Starkey Livio AI oortje

De instellingen van de oortjes zijn via een app op de smartphone te wijzigen. Optioneel is er een losse afstandsbediening en een externe microfoon verkrijgbaar om bijvoorbeeld groepsgesprekken aan tafel beter te verstaan of een lezing makkelijker te kunnen volgen.

Livio AI hoortoestellen onderscheiden

De Livio AI hoortoestellen serie van Starkey waaronder het besproken oortje valt, is in 2019 door TIME magazine uitgeroepen tot een van de beste 100 uitvindingen van dat jaar. De jaren erna is de functionaliteit van deze Starkey Livio AI hoortoestellen nog verder uitgebreid en verbeterd.

Meer informatie over dit multifunctionele oortje? Klik hier

Of lees hier de ervaringen van Kees Weerheim directeur van BHV Nederland met dit oortje.


Database Zorgverzekeraars Nederland: achtergrond

In de database van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn alle hoortoestellen terug te vinden die in aanmerking komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. De hoortoestellen zijn ingedeeld in vijf categorieën van de meest eenvoudige types in categorie 1 tot de meer geavanceerdere types in categorie 5. Door de almaar dalende vergoeding die audiciensbedrijven krijgen voor het leveren, aanpassen, service van en garantie op hoortoestellen, zijn de nieuwste types met de meest geavanceerde techniek niet terug te vinden in de database. Sommige fabrikanten hebben er daardoor voor gekozen helemaal geen toestellen binnen de vergoede zorg te leveren. De nieuwste hoortoestellen worden ook wel aangeduid met high-end hoortoestellen, private markt hoortoestellen of buitencategorie hoortoestellen. Ongeveer 1 op de 5 slechthorenden kiest inmiddels voor zo’n geavanceerd toestel. Soms is het mogelijk daar alsnog vergoeding voor te krijgen. Als het mogelijk is en toegestaan wordt door de zorgverzekeraar, is de procedure daarvoor tijdrovend en omslachtig. Veelal kiezen consumenten daarom om de toestellen zelf te betalen en bij aangifte van de belasting deze af te trekken als zorgkosten.

Ook aandacht voor hoortoestellen in database

Op de website HOorzaken.nl krijgen altijd hoortoestellen met de nieuwste innovaties aandacht. Omdat ruim 80% van de verkochte hoortoestellen binnen de vergoede zorg valt, is er met regelmaat op deze website aandacht voor deze categorie hoortoestellen. In de database komen telkens weer nieuwe hoortoestellen terecht. Veelal zijn het technieken die een aantal jaar geleden zijn geïntroduceerd, maar zeker nog goed meekunnen en voor veel slechthorenden een prima oplossing zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Schoonenberg Hoorsupport komt met kerstcommercial op tv

28 november 2023 | Vanaf 4 december aanstaande is de nieuwe kerstcommercial van Schoonenberg Hoorsupport op televisie te zien. [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – december 2023 en januari 2024

27 november 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Widex SoundConnect zendt computergeluid naar Moment hoortoestellen

19 november 2023 | Goed nieuws voor dragers van Widex Moment hoortoestellen: sinds afgelopen week is de Widex SoundConnect [...]

Stroomdiagram helpt diagnose somatosensorische tinnitus vast te stellen

15 november 2023 | Professor dr. Sarah Michiels verbonden aan de Universiteit van Hasselt heeft recent een stroomdiagram ontwikkeld [...]