Starkey introduceert oplaadbare versie van de Muse iQ

10 mei 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Starkey Muse iQ-R: eerste oplaadbaar CROS systeem

Starkey introduceert vandaag de oplaadbare versie van de Muse iQ: de Starkey Muse iQ-R. Het  is het kleinste oplaadbare hoortoestel wat momenteel op de markt is.
De Starkey Muse IQ-R, die gebruik maakt van een lithium-ion batterij, is tegelijkertijd het eerste oplaadbare CROS hoortoestel dat op de hoortoestellenmarkt verschijnt.
Het hoortoestel gaat na opladen maar liefst 30 uur mee waarvan 80 minuten te gebruiken zijn voor het streamen van telefoongesprekken of muziek.
Het etui waarin de hoortoestellen zijn te bewaren, is tevens de oplader en bevat een geïntegreerd accupack. Dat is handig tijdens het reizen. Met het etui zijn de hoortoestellen tot drie keer volledig op te laden. Mocht de batterij eerder leeg zijn dan heeft het etui ook nog een snellaadfunctie. Binnen een kwartier zijn de hoortoestellen hiermee weer inzetbaar.

Starkey Muse R oplaadbaar hoortoestel

Starkey Muse IQ-R

Afgelopen maart heeft Starkey de iQ serie geïntroduceerd. Met de nieuwe aanpak in de iQ series beoogt de fabrikant een zeer natuurlijke hoorbeleving te creëren. Hiervoor heeft Starkey expertise ingeroepen van virtual reality experts. De drager zal met de hoortoestellen uit de iQ serie een ruimtelijker geluidsbeeld ervaren waarbij zowel spraak als andere omgevingsgeluiden toegankelijk zijn.
De vandaag geïntroduceerde Starkey Muse iQ-R is de oplaadbare versie van de Muse iQ. De ‘R’ staat voor rechargeable. Het oplaadbare hoortoestel dat gebruik maakt van een lithium-ion batterij, laadt in 3,5 uur volledig op en kan dan 30 uur gebruikt worden, waarvan 80 minuten gebruikt kunnen worden voor het streamen van muziek of telefoongesprekken. Wanneer de drager 5 uur gebruikt maakt van de streamfunctie gaat de batterij nog steeds 22 uur mee. Voor de meeste gebruikers is dat meer dan voldoende om een hele dag door te komen. Mocht dit een keer onverhoopt te weinig zijn dan kunnen de hoortoestellen in het bewaaretui met ingebouwde accupack in hele korte tijd (15 minuten) snel opgeladen worden om zo weer 2,5 uur vooruit te kunnen.

Starkey Muse IQ serie

Bewaaretui tevens oplader

Starkey heeft het bewaaretui, dat tevens oplader is, voorzien van een geïntegreerde accu. Hiermee zijn de hoortoestellen tot drie keer toe volledig op te laden. Wanneer er tijdens een reis even geen stroomvoorziening aanwezig is of niet de juiste reisstekker mee is genomen, is dit een handige optie. Ook heeft hetzelfde etui een snellaadfunctie voor onderweg. Mochten de hoortoestellen aan het eind van de dag onverhoopt (bijna) leeg raken dan kan de gebruiker daarvan gebruik maken om het hoortoestel snel weer op te laden.
Om het de gebruiker makkelijk te maken, gaan de hoortoestellen automatisch uit wanneer ze in de oplader worden gezet en weer aan wanneer ze eruit worden gehaald.

Starkey Muse iQ R: Eerste oplaadbare CROS hoortoestel

Wanneer één oor slecht functioneert is het behoorlijk lastig om te verstaan wat er aan de kant van het slechte oor wordt gezegd. Ons hoofd vormt namelijk een geluidsschaduw op het goede oor, waardoor het geluid aan die zijde een stuk zachter binnenkomt. De meest toegepaste behandeloptie bij eenzijdige doofheid is de toepassing van een zogeheten CROS-hoortoestel. Het geluid wordt daarbij door een microfoon aan de kant van het dove oor opgevangen en overgestuurd naar het hoortoestel bij het goede oor. De Starkey Muse iQ-R kan dit draadloos én is daarbij ook nog eens oplaadbaar. Een oplader is bij een CROS-hoortoestel zeker prettig omdat het oversturen van het geluid de nodige batterijcapaciteit kost. De oplaadbare CROS versie van de Muse iQ is 15 uur werkzaam op een volledige batterijlading. De Starkey Muse iQ R is het eerst oplaadbare CROS toestel op de markt.

starkey IQ R oplaadbaar hoortoestel

Kijk voor meer informatie op de website van Starkey

Lees ook:

https://www.hoorzaken.nl/starkey-iq-hoortoestellen-series/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

De AudioStream adapter van MED-EL: telefoneren en audio oversturen naar de RONDO 3

19 juni 2024 | Gebruikers van de RONDO 3 van MED-EL kunnen met de Audiostream-adapter eenvoudig muziek en telefoongesprekken [...]

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]