Starkey Hearing Foundation start Nationale inzamelactie gebruikte hoortoestellen in Nederland en België

19 december 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

De Starkey Hearing Foundation zet zich in voor mensen over de hele wereld in gebieden waar geen of nauwelijks hoorzorg is. Het is de missie van Starkey om mensen bij elkaar te brengen, hun leven rijker te maken en om het meest optimale uit het leven te halen door hen weer te laten horen.
U kunt de stichting helpen door uw oude hoortoestellen te doneren. Deze kunt bij uw audicien inleveren. Dat kan nu nog niet bij de winkels van een van de hoortoestelketens, maar wel bij de meeste zelfstandige audicienswinkels. U ontvangt als dank een officieel certificaat.
De gebruikte hoortoestellen mogen van ieder merk, van iedere fabrikant zijn. Ze worden door een team van deskundigen bij Starkey in Minneapolis gereviseerd, eventueel gerepareerd en bijna als nieuw bij de internationale missies ingezet, naast vele splinternieuwe Starkey toestellen die het bedrijf zelf doneert.

inzameling oude hoortoestellen Starkey 1

Starkey: meer dan hoortoestellen alleen

Starkey Hearing Technologies is meer dan alleen de unieke hoortoestellen die de fabrikant ontwikkelt en produceert. Het bedrijf gelooft in het feit dat het kunnen horen van de wereld en de mensen om ons heen essentieel is voor ons leven, net zoals ademhalen dat is. Met het fabriceren en leveren van hoortoesteloplossingen wil Starkey mensen bij elkaar brengen, hun leven rijker maken en bijdragen het meest optimale uit het leven te halen.

Oprichter Starkey Hearing Technologies

In 1967 heeft William F. Austin in Minneapolis (Minnesota – VS) Starkey Hearing Technologies opgericht met slechts één doel in gedachten: “So the world may hear”. Bill gelooft dat goed horen werkelijk een beter leven betekent. Het opent onze wereld voor relaties met andere mensen, voor begrip voor elkaar en voor ervaringen waarmee we ten volle onze mogelijkheden kunnen benutten en onze idealen bereiken. Bill had de know-how en passie om Goed Horen te brengen bij mensen die het nodig hebben.

Bill Austin Starkey

Bill Austin aan het werk in Afrika samen met voormalig president Bill Clinton

Bill Austin reist – samen met zijn vrouw Tani – voor de door hem opgerichte Starkey Hearing Foundation naar verschillende delen van de wereld om mensen in nood te helpen met omvangrijke programma’s voor slechthorenden.
In september 2017 is Bill Austin door de Verenigde Naties voor zijn internationale filantropische levenswerk met de Starkey Hearing Foundation, als eerste benoemd tot Goodwill Global Ambassador for Ear and Hearing Health.

1,9 miljoen hoortoestellen aangepast in armste landen te wereld

Voortbordurend op Austin’s visie “Alone we can’t do much, together we can change the World”, heeft de Foundation in méér dan 100 landen – en met de hulp van duizenden vrijwilligers en vele toonaangevende sponsors – al 1,9 miljoen hoortoestellen aangepast en daarmee talloze levens verbeterd. Ieder jaar komen daar nog eens méér dan 100.000 hoortoestellen bij en starten nieuwe hoorprojecten in de armste landen van de wereld.
KIND HOREN, de vertegenwoordiger van Starkey in Nederland en België, doneert voor ieder Starkey hoortoestel dat het bedrijf levert een bedrag aan de Starkey Hearing Foundation om meer mensen in de wereld te helpen goed te horen.

Inzameling hoortoestellen

Daarnaast worden actief gebruikte hoortoestellen ingezameld. Deze gebruikte hoortoestellen mogen van iedere fabrikant en type zijn. Ze worden door een team van deskundigen bij Starkey in Minneapolis gereviseerd, eventueel gerepareerd en bijna als nieuw in de internationale missies weer ingezet, naast vele splinternieuwe Starkey toestellen.
Wanneer u bij uw audicien uw gebruikte hoortoestellen doneert aan de Foundation, ontvangt u als dank een officieel certificaat waarin uw bijdrage wordt bevestigd en geregistreerd.
Het leven bestaat uit het delen van ideeën, dromen en doelen. Horen is hierbij van vitaal belang. Eén medemens weer kunnen laten horen lijkt een kleine daad van vriendelijkheid, maar kan op termijn een groot effect hebben op de toekomst van onze wereld.

Alvast heel hartelijk dank voor uw deelname aan de inzamelactie!

Meer informatie over het werk van de stichting kunt u vinden op www.starkeyhearingfoundation.org

U kunt hier de Starkey Hearing Foundation brochure downloaden

Starkey Hearing Technologies
KIND HOREN | Distributeur voor Nederland en België
Laan van de Leeuw 50
7325 PB Apeldoorn
055 360 21 11
email: info@KINDHOREN.nl
website: www.kindhoren.com

Reacties (16)
 1. Beste,

  Is het mogelijk om gebruikte hoortoestellen op te sturen per post? We willen ze graag doneren!

  Met vriendelijke groet,

  Bonny Janssen

  • Hallo, Ivm overlijden willen wij een zeer dure set domeren (1,5 jaar geleden aangekocht voor EUR 5.000+) Wij wonen in de buurt van Maastrixht Eijsden
   Waar zou ik deze kunen inleveren?

 2. Beste Bonny, dat kan zeker, je kunt ze sturen naar
  KIND HOREN
  Laan van de Leeuw 50
  7325 PB Apeldoorn
  groet,
  Rene

  • Hallo,

   Graag wil ik twee hoorapparaten doneren. Moet ik deze per post opsturen of kan ik deze ergens inleveren. Ik woon in Uden

   Mvg

   • Beste Corrie,

    Dank voor het willen doneren van hoortoestellen aan de Starkey Hearing Foundation! U kunt deze hoortoestellen in Uden inleveren bij onder andere van Schijndel Hoortechniek.

    Met vriendelijke groet, Jeroen Douw | Starkey Benelux

 3. Hoi,

  Is het ook mogelijk de hoorapparaten af te geven op dit adres ?
  groet Joke

  • Gebruikte hoortoestellen mogen altijd worden afgegeven op het kantooradres van Starkey in Apeldoorn. Dat kan van ma t/m vr van 9:00 tot 17:00 uur. Opsturen mag ook.
   De toestellen worden door Starkey gecontroleerd en verzonden naar Starkey Duitsland waar vanuit alle in Europa ingezamelde toestellen worden verzonden naar Minneapolis.

 4. Kunt u mij zeggen bij welke bedrijven in Houten of Utrecht ik gebruikte hoortoestellen kan inleveren?

  • De meeste zelfstandige audiciens en Hans Anders winkels nemen de hoortoestellen aan als erbij wordt gezegd dat het is bedoeld voor de Starkey Hearing Foundation.

 5. Hallo…

  Bij welke audiciens kun je oude hoortoestellen inleveren in Hoogezand of Veendam.

  Alvast bedankt voor uw antwoord..

  • Beste Janneke, dank voor uw vraag.
   Dat is bijvoorbeeld mogelijk bij Engelsman Optiek en Auditiek in Winsum, Van den Berg Hoortoestellen in Borger, of bij een lokale vestiging van Hans Anders Hoortoestellen. Dank alvast!

 6. Hoi, waar in de Haarlemmermeer of in Haarlem kan ik oude hoortoestellen inleveren?

  • Ik heb het nagevraagd bij Jeroen Douw werkzaam bij Starkey. U kunt daarvoor terecht bij Hoorbegrip (hoorbegrip.nl). Hartelijk dank voor het inleveren namens de Starkey Foundation.

 7. Hallo,
  Bij het leegruimen van het ouderlijk huis kwam ik veel gebruikte gehoorapparaten tegen. Die wil ik graag doneren. Moet ik hiervoor de op maat gemaakte oorstukjes verwijderen? Of kunnen die ook nog gebruikt worden?

  Met vriendelijke groet, Irma

 8. Bij welke audicien in Zoetermeer kan ik mijn hoortoestellen inleveren voor donatie?
  Vr.Gr. Johan

  • U kunt de hoortoestellen inleveren bij Hans Anders. Een andere optie is bij Jewel Ear in Nootdorp. Alvast dank! Met vriendelijke groet, Rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]

Webshop op HOorzaken gesloten

6 juni 2024 | Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk via deze website hoorhulpmiddelen en andere producten te [...]

Het ervaringsverhaal van Oliver (1969): “Dankzij mijn CI heb ik een groot stuk van mijn oude sociale leven weer teruggekregen.”

4 juni 2024 | Ik werd geleidelijk steeds slechthorender, als gevolg van – onder andere – otosclerose. Doordat ik [...]