Starkey wijst in Halo IQ brochure op verregaande consequenties slechthorendheid

23 augustus 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Fabrikant Starkey die begin dit jaar zijn nieuwe IQ serie aankondigde wijst in de Halo IQ brochure op de verschillende consequenties van slechthorendheid.  Starkey wijst erop dat gehoorverlies meer is dan alleen verminderd horen en dat het ook consequenties heeft voor de levenskwaliteit en de gezondheid. Zo ervaren mensen met gehoorverlies 30 tot 40% snellere achteruitgang van hun cognitieve vaardigheden dan leeftijdsgenoten zonder gehoorverlies en zijn volwassenen die hun gehoorverlies onbehandeld laten vaker depressief, angstig en achterdochtig dan zij die wél een hoortoestel dragen. Ook blijken volwassenen met een onbehandeld gehoorverlies een grotere kans te hebben om dementie te ontwikkelen. Wat ook blijkt is dat er een duidelijke samenhang is tussen onbehandeld gehoorverlies en hoge bloeddruk. Daarnaast blijken mensen met een licht gehoorverlies een grotere risico te lopen op valincidenten. Hoortoestellen blijken positief bij te dragen aan het evenwicht (lees meer).
De nieuwe Starkey Halo IQ hoortoestellen kunnen volgens de fabrikant bijdragen aan een beter hoorvermogen én aan een verbeterde levenskwaliteit en gezondheid. Daarvoor heeft Starkey de Halo iQ hoortoestellen zo optimaal mogelijk ontworpen.

 

starkey halo iq klein hoortoestel

Starkey Halo IQ: een natuurlijk geluidsbeeld

Voor het verstaan van spraak zijn een natuurlijk geluidsbeeld en het goed kunnen bepalen waar vandaan geluiden komen van groot belang. Daarnaast geeft het goed kunnen plaatsen van geluiden in de ruimte en ook het horen van geluiden in een natuurlijke verhouding tussen zachte en hardere geluiden een beter contact met de buitenwereld. Deze verbondenheid met de wereld om ons heen draagt op zijn beurt weer bij aan onze gevoelens van veiligheid, waardoor we ons ook zekerder voelen. De Halo iQ zorgt voor een natuurlijke geluidsbeleving en draagt zo tevens bij aan een verbeterd evenwicht.

Starkey Halo iQ hoortoestellen: klein en fraai design

De Halo IQ hoortoestellen hebben een klein en fraai design. De toestellen worden achter-het-oor gedragen en voor een natuurlijke geluidsbeleving bevinden de luidsprekertjes zich in het oor. Om de geluidsbeleving van de Halo iQ hoortoestellen te optimaliseren wordt de oorschelpfunctie softwarematig nagebootst. Wanneer er veel achtergrondlawaai is, zoals bij een verjaardag of in een kroeg, zal het hoortoestel inzoomen op de spreker tegen over de drager om deze zo duidelijk en helder mogelijk door te laten komen. Ook achtergrondlawaai wordt daarbij onderdrukt.

starkey halo iq smartwatch

De Halo iQ past zich aan eerder bezochte locaties aan

De Halo iQ kent meerdere programma’s. Deze kunnen worden ingesteld voor een bepaalde situatie. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld in een bepaald restaurant het speciale ‘restaurant’ programma inschakelt zal bij een volgend bezoek aan deze locatie het hoortoestel op grond van de gps-gegevens van zijn smartphone (Apple of Android) het hoortoestel automatisch weer omschakelen naar dit speciale programma. Zo kan er bijvoorbeeld ook een ‘thuis’-programma geactiveerd worden wanneer de gebruiker thuiskomt of een ‘muziek’ programma bij het bezoek van de concertzaal.

Starkey truelink afstandsbediening

TruLink afstandsbediening voor Starkey Halo iQ

Bediening via smartphone en TruLink afstandsbediening

De Halo iQ hoortoestellen van Starkey zijn te bedienen met de iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en een aantal geselecteerde Android™ toestellen. Ook is er een losse afstandsbediening beschikbaar: de nieuwe TruLink .

Halo iQ laat met stemgeluid horen in welk programma het staat

Bij het wisselen van programma bij de Starkey Halo iQ hoortoestellen krijgt de gebruiker via de hoortoestellen met een stemgeluid te horen waarvoor het programma bedoeld is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “restaurant”, “muziek”, “theater” en “verjaardag”.

Telefoneren: Made for iPhone

De Halo iQ is ‘Made for iPhone’ en telefoongesprekken en muziek kunnen draadloos naar de hoortoestellen worden gestuurd.

Starkey Halo iQ: speciaal programma voor muziek

Starkey Halo iQ is ontwikkeld met behulp van musici en muziekliefhebbers. Het besturingssysteem Acuitiy OS maakt het mogelijk om spraak én muziek van elkaar te scheiden en te verwerken. Het toestel maakt daarbij gebruik van een extra hoge samplefrequentie, een bandbreedte die loopt tot 10.000 Hz en een verwerking van het binnenkomende signaal in 24 kanalen, wat een zeer nauwkeurige instelling op het gehoorverlies mogelijk maakt. Het dynamisch bereik van het toestel loopt aan de input kant door tot 110 dB (peak). Bij het ontwikkelen van het muziekweergave systeem zijn dirigenten, producenten, zangers en musici betrokken die hun passie en vreugde voor muziek door gehoorverlies verloren hadden zien gaan.

Lees ook:

https://www.hoorzaken.nl/ruimtelijk-horen-aanpak-starkey-hoortoestel/

https://www.hoorzaken.nl/starkey-soundlens-volledig-onzichtbaar-hoortoestel/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]