Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. Deze toestellen beschikken tot op vandaag helaas niet over bluetooth zodat het mogelijk is vanaf bijvoorbeeld een telefoon of tablet daar muziek naar toe te streamen of er mee te telefoneren. Met de introductie deze week van de nieuwe discreet te dragen telg uit de Evolv hoortoestelfamilie brengt Starkey daar verandering in. Het Evolv AI 2400 CIC hoortoestel is namelijk én heel klein én beschikt ook nog eens over Bluetooth. Daarnaast kent het slimme hoortoestel tal van extra interessante functies.

Starkey Evolv AI 2400 CIC onzichtbaar hoortoestel met bluetooth hand

Starkey Evolv AI 2400 CIC: in de gehoorgang gedragen hoortoestel mét Bluetooth

Het Amerikaanse merk Starkey introduceert deze week de Evolv AI 2400 CIC. Het toestel dat gebruik maakt van artificiële intelligentie (AI) is heel klein en daardoor discreet te dragen. Dat lukt doordat het volledig in de gehoorgang zit. Daar staat CIC in de naam dan ook voor: Complete In the Canal. Uniek aan het nieuwe toestel is dat het ondanks het zeer kleine formaat ook over bluetooth beschikt. Als de ruimte in de gehoorgang ruim voldoende is, zal het toestel van buitenaf niet zichtbaar zijn. Bij kleinere gehoorgangen zal het toestel wat meer zichtbaar zijn. Door desgewenst de kleur aan te passen is dat te voorkomen.

Starkey Evolv AI 2400 CIC onzichtbaar hoortoestel met bluetooth in het oor

Muziek streamen vanaf iPhone of Android telefoon of tablet

Doordat het nieuwe Starkey Evolv AI 2400 CIC hoortoestel beschikt over bluetooth is het mogelijk muziek vanaf een Apple iPhone of Android telefoon of een tablet (Android of IOS) over te sturen naar de hoortoestellen.

Telefoneren met de Starkey Evolv AI 2400 CIC

Ook is het mogelijk met de discreet te dragen Starkey Evolv hoortoestellen te telefoneren. De stem van de gesprekspartner is dan hoorbaar via beide hoortoestellen. De drager van de nieuwe Starkey toestellen praat zelf in de microfoon van de telefoon.

Batterij

De hoortoestellen maken gebruik van een kleine batterij (312) die maximaal 112 uur meegaat. De hoortoestellen zijn dan ook niet oplaadbaar. Dat is bij zo’n klein hoortoestelformaat dan weer net níet mogelijk: daar neemt een oplaadbare batterij te veel ruimte voor in. Wanneer de drager frequent muziek streamt en of telefoneert zal dit de batterijduur bekorten.

Starkey Evolv AI 2400 CIC onzichtbaar hoortoestel met bluetooth koortje

Slim gebruik koordje

Normaliter zijn hele kleine in de gehoorgang gedragen hoortoestellen zoals de Starkey Evolv AI 2400 CIC niet geschikt om daar bluetooth techniek in te bouwen. Starkey is dat wel gelukt door de antenne die nodig is om draadloze overdracht mogelijk te maken te combineren met het kleine koordje dat aan het toestel zit. Zo’n doorzichtig koordje gebruikt de drager om het toestel uit het oor te halen.

Intelligente en handige functies Evolv AI serie

De nieuwe kleine in-het-oor toestellen beschikken verder over de slimme techniek van de Evolv AI serie. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie weet het toestel zich aan te passen aan de omgeving en te leren van eerdere situaties. Daardoor zijn omgevingsgeluiden veel minder storend en krijgt spraak prioriteit. Het Starkey Evolv AI hoortoestel heeft vorig jaar daarvoor de Artificial Intelligence Excellence Award gewonnen (lees meer).
Daarnaast is het toestel ook in staat de gezondheid en het welzijn van de drager in de gaten te houden.

App op telefoon met tal van extra functies

Natuurlijk is het nieuwe Starkey hoortoestel ook te bedienen met een app: de Starkey Thrive App. Met deze app kan de gebruiker zelf programma’s maken en selecteren. Daarnaast zijn de toestellen te gebruiken als fitness tracker. Daarbij werken de toestellen samen met Google Fit en de Apple gezondheidsapp. Met behulp van de app kan de audicien de hoortoestellen ook op afstand bijstellen en programmeren met nieuwe instellingen. Starkey voegt nog meer handigheidjes toe aan de app. Zo is het mogelijk om de drager te attenderen op herinneringen die genoteerd zijn in de smartphone, kent de app een vertaalfunctie én is spraak naar tekst over te zetten. De Starkey Evolv AI 2400 CIC is weliswaar heel klein maar tegelijkertijd dus een krachtpatser met tal van interessante functies.

Het kleine Starkey toestel is vanaf heden verkrijgbaar bij audiciens die Starkey hoortoestellen in hun assortiment hebben.

Kijk voor meer informatie over de Starkey Evolv AI hoortoestellen op de website van Starkey

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden

23 mei 2024 | Het plan van de nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB om het eigen risico [...]

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]