Specsavers start intensief opleidingstraject tot audicien

26 april 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Wie nu voor het beroep audicien kiest, is bijna zeker van een baan. Door de vergrijzing is er veel vraag naar gekwalificeerde audiciens. Er studeren jaarlijks echter te weinig mensen af waardoor er een tekort dreigt te ontstaan. Om de aanwas van audiciens voor nieuw te openen winkels te garanderen, start Specsavers in september 2018 voor de vierde keer een intensief leerwerktraject tot mbo-4 audicien. In 18 maanden kan het vakdiploma worden behaald. Hiervoor werkt Specsavers nauw samen met een mbo-aanbieder in de regio. Een unieke combinatie van leren én werken in de praktijk, met baangarantie. 

widex hoortoestellen specsavers

In dit intensieve leerwerktraject gaan studenten minimaal één dag per week naar school en werken zij minimaal drie dagen per week in één van de Specsavers-winkels onder begeleiding van een gediplomeerd audicien. Na het afronden van de opleiding wordt gestart met een intern management development traject, dat volledig is gericht op ondernemen en leiderschap. Tijdens dit traject gaan de net afgestudeerde audiciens al aan de slag in één van de Specsavers-winkels. Na een succesvolle afronding van dit traject kunnen zij direct starten als audicien partner in een winkel, waarbij zij als ondernemer echt verantwoordelijk zijn voor de hoorzorg in één of meerdere winkels.

Succesvol opleidingstraject

De vorige leerwerktrajecten waren bij Specsavers een groot succes. Wouter van der Hoeven, Head of Recruitment: “In de afgelopen jaren hebben we ruim veertig mensen opgeleid tot audicien. Veel van hen zijn inmiddels succesvol ondernemer in onze winkels. In de komende jaren willen we meer winkels openen, waarvoor we natuurlijk gediplomeerde audiciens nodig hebben. In deze huidige markt is het aanbod schaars, waardoor we hebben besloten met een nieuw leerwerktraject te starten. Zo zijn we goed voorbereid.”

Audicien Annemieke Faber startte in 2014 met het leerwerktraject en werkt nu ruim drie jaar als volwaardig en succesvol ondernemer in Specsavers Heerenveen. “Vanaf mijn zeventiende heb ik een aantal jaren als operatieassistent gewerkt. Ik miste daarbij vooral het echte contact met mensen. Mijn oog viel toen op het leerwerktraject tot audicien bij Specsavers. Via een intensieve opleiding heb ik mij laten omscholen en ik kan nu echt zeggen dat ik weer geniet van mijn werk. Iedere dag kan ik de kwaliteit van leven weer teruggeven aan mensen met gehoorverlies, dat geeft veel voldoening. Ik heb ook niet het gevoel dat ik er alleen voor sta. Ik werk nauw samen met collega’s van de optiekwinkel, krijg ondersteuning van het servicekantoor en wissel nog vaak ervaringen uit met mijn collega’s uit de opleiding. Daarnaast heb ik nog voldoende tijd voor mijn andere passie; het trainen van honden. Dit is de beste stap in mijn carrière geweest.”

Aanmelden

Er is plek voor tien externe kandidaten binnen dit leerwerktraject. De ideale kandidaat beschikt over een havo-diploma met wis- en natuurkunde en heeft al ervaring opgedaan binnen een rol als leidinggevende, bijvoorbeeld in een winkel. Echter, dit leerwerktraject is ook een unieke kans voor mensen die gepassioneerd zijn om een andere weg in te slaan. Kijk voor meer informatie en de vacature op meerdanjebaan.nl/audicien.

Reacties (1)
  1. Erg leuk natuurlijk, maar met mijn zwaardere gehoorverlies kon ik vorig jaar niet bij Specsavers terecht. Ik werd gewoon weggestuurd! Het zou volgens de audicien niet in drie sessies kunnen. Daarbij kwam ook nog dat ze de power hoortoestellen duurder aanbieden dan de concurrent.

    Specsavers concentreert zich op slechthorenden waarbij snel veel geld te verdienen is. Of toekomstige audiciens hierdoor goed in hun vak worden is maar de vraag. Immers, de echte uitdagingen zullen ze niet tegen komen. Als ze alleen commercie zoeken zijn ze aan het goede adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]