Sony en WS Audiology slaan handen ineen op OTC hoortoestellenmarkt

15 september 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Het Japanse Sony en het Deense WS Audiology (WSA) hebben recent de handen ineen geslagen. De bedrijven gaan samenwerken om zogeheten over-the-counter (OTC) hoortoestellen op de markt te brengen. Deze hoortoestellen zullen door de consument zelf aan te passen zijn en ‘over-de-toonbank’ verkocht worden. OTC hoortoestellen zullen in eerste instantie vooral belangrijk zijn voor de Amerikaanse markt. WSA zal door de samenwerking profiteren van de bij consumenten bekende merknaam, het distributienetwerk en de goede spreiding van het servicekanaal van Sony. Sony op zijn beurt zal profijt hebben van de kennis van de hoortoesteltechnologie, audiologische innovatiekracht van WSA en het netwerk van hoorprofessionals. WSA is in Nederland vooral bekend door de hoortoestelmerken Signia en Widex. Het eerste product wat uit de koker van de bedrijven komt zal onder de merknaam Sony worden uitgebracht.

samenwerking WSA en Sony op gebied OTC hoortoestellen

Nieuwe regelgeving FDA

De op 16 augustus dit jaar ingevoerde nieuwe regelgeving van de Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten moet eraan gaan bijdragen dat hoortoestellen in Amerika goedkoper en breder toegankelijk worden. Die zijn daar velen malen duurder dan in Nederland. De gemiddelde prijs van een paar hoortoestellen ligt daar op zo’n 4000 euro.

Ook verwacht op Nederlandse markt

Deze over-de-toonbank hoortoestellen zullen waarschijnlijk op termijn ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Toch wordt er hier geen grote markt voor verwacht. Zeker niet zolang de hoortoestellen vanuit de basisverzekering worden vergoed en de uiteindelijke kosten voor de slechthorende daardoor relatief laag zijn.

Samenwerking Sony en WSA sterke combinatie

Met de samenwerking combineren Sony en WSA hun respectievelijke technologische en medische expertise. Daarmee willen de twee bedrijven oplossingen creëren voor deze nieuwe markt. De samenwerking vormt een sterke combinatie. WSA, bekend van de hoortoestelmerken Signia en Widex, zal door de samenwerking profiteren van de bij consumenten bekende merknaam, het distributienetwerk en de goede spreiding van het servicekanaal van Sony. Sony op zijn beurt zal profijt hebben van de kennis van de hoortoesteltechnologie, de audiologische innovatiekracht van WSA én het netwerk van hoorzorgprofessionals. Door zich samen te werpen op de OTC-hoortoestellenmarkt, zetten de twee bedrijven een ontwikkeling in gang waarbij top-hoortoestellen beter betaalbaar worden. De producten zullen als eerste onder de merknaam Sony op de Amerikaanse markt verkrijgbaar zijn.

“We zijn enthousiast over dit strategische samenwerkingsverband met Sony”, zegt Maarten Barmentlo, Chief Marketing Officer en President OTC van WS Audiology. “Sony is opgericht vanuit een passie voor geluidskwaliteit en de wens om de grenzen van audio-engineeringtechnologie te verleggen, om muziek- en audioliefhebbers de luisterervaring te geven die ze verdienen en verwachten. Onze gezamenlijke passie voor het best mogelijke geluid is wat onze bedrijven bij elkaar heeft gebracht. Met Sony’s gerenommeerde merknaam en distributienetwerk zetten we een grote stap voorwaarts naar ons doel: Wonderful Sound for All.”

De details van de samenwerking leggen de bedrijven uit in onderstaande video.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Overzicht informatiebijeenkomsten over cochleair implantaten en accessoires Advanced Bionics – eind 2022

22 september 2022 | Advanced Bionics organiseert de komende maanden meerdere informatiebijeenkomsten over cochleair implantaten. Er zijn zowel online [...]

Oticon Own hoortoestellen: onzichtbaar te dragen en met de nieuwste BrainHearing technologie

21 september 2022 | Oticon kondigt de komst aan van de Oticon Own in-het-oor serie. De kleine op maat [...]

Philips apneumasker met magnetische banden en clips mogelijk gevaar voor gehoorimplantaten

19 september 2022 | Philips Respironics laat weten dat bepaalde apneumaskers een negatief effect kunnen hebben op gehoorimplantaten zoals [...]

21 september – Online CI-informatiebijeenkomst georganiseerd door Cochlear

14 september 2022 | Wilt u meer informatie over de mogelijkheden als hoorapparaten alleen niet meer volstaan?Bent u benieuwd [...]