SnowOwl luisterhulpje geintroduceerd door Nederlands-Belgisch bedrijf

12 september 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Het Nederlands-Belgische Samplified introduceert middels een crowd-funding campagne het SnowOwl luisterhulpje. Het nieuwe SnowOwl luisterhulpje is een consumenten audioproduct dat mensen helpt met beter horen en biedt een gepersonaliseerde luisterervaring of dit nu is bij het luisteren naar muziek of tv, bij het telefoneren of gesprekken voeren in geroezemoes of lawaaiige omgeving. Dit wordt mogelijk gemaakt door de SnowOwl af te stellen op het persoonlijke gehoorprofiel.

SnowOwl luisterhulpje biedt ondersteuning

Het SnowOwl luisterhulpje is bedoeld voor mensen die in specifieke situaties ondersteuning van het gehoor nodig hebben. Het SnowOwl luisterhulpje kan geluiden met bepaalde toonhoogtes versterken die de gebruiker niet meer goed hoort. Daarnaast kan het hoorhulpje desgewenst omgevingsgeluid onderdrukken. De SnowOwl is via de in ontwikkeling zijnde Clementine Wear app te bedienen (deze app zal beschikbaar zijn voor zowel IOS als Android).
De SnowOwl is een klein blokje met geavanceerde electronica dat op het revers, shirt of om de pols gedragen wordt. Op de SnowOwl zijn naar keuze bedrade- of (draadloze) bluetooth oortjes te koppelen. Het is mogelijk gewoon de eigen oortjes of hoofdtelefoon te gebruiken. De SnowOwl kan uitkomst bieden voor mensen die beginnend slechthorend zijn, maar nog niet toe zijn aan een hoortoestel.

snowowl luisterhulpje

Om de introductie van de SnowOwl te financieren is er een crowdfunding gestart op Indiegogo. Dat bleek een groot succes: op de eerste dag al werd de financieringsdoelstelling van de campagne reeds bereikt.

Samplified wint de NSF Hearables Challenge in de VS

De Amerikaanse Academie van Wetenschappen -The National Science Foundation- heeft afgelopen maand Samplified, met haar Clementine Wear platform, uitgeroepen tot winnaar van de Hearables Challenge. Het doel van deze challenge was om innovatieve oplossingen te vinden voor het verstaan van spraak in rumoerige situaties die toepasbaar zijn in audioproducten bedoeld voor consumenten zoals de zogenaamde Hearables. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een panel van experts van de National Science Foundation, innovatie organisatie NineSigma en NASA. Het panel kreeg inhoudelijke ondersteuning van het Linguistic Data Consortium van de Universiteit van Pennsylvania. Inzendingen werden beoordeeld op hun ‘spraak-in-rumoer kwaliteiten’, latency (audio vertraging) en het toepassingspotentieel voor de consumenten electronica markt. Samplified zal haar winnende oplossing op 14 september 2017 officieel aan de wereld presenteren tijdens de UbiComp 2017 conferentie op Maui, Hawaii. De oplossing bestaat uit een cloud/smart phone (IOS/Android) platform en het embedded Clementine Wear Audio platform, waarmee gebruikers en gekwalificeerde zorgverleners Hearables kunnen bedienen en programmeren. Bij de inzending is eveneens gebruik gemaakt van Line-1, een revolutionaire ruisonderdrukkingstechnologie die is voortgekomen uit onderzoek bij  het VUMC (Amsterdam).

[su_youtube url=”https://youtu.be/UTrKjSYLeaI”]

Hoormarkt in Amerika in beweging

De Hearables Challenge kwam op een belangrijk moment. De toepassingen van Hearables en Wearables voor spraak-in-rumoer situaties worden steeds talrijker en van hogere kwaliteit. Daarnaast is op 18 augustus een belangrijke nieuwe wet getekend door President Trump, “The Over-The-Counter (OTC) Hearing Aid Law”. Op basis van deze wet zal een groot deel van de Amerikaanse hoormarkt, voor de lichte- en middelzware gehoorverliezen bediend mogen worden met consumenten audioproducten in plaats van uitsluitend hoortoestellen.

Gebruiker SnowOwl luisterhulpje kan ondersteuning audicien vragen

Het eerste product op het Clementine Wear platform is de in eigen beheer door Samplified ontwikkelde SnowOwl. Dit product is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is om te luisteren naar gepersonaliseerde (op hoorprofiel geprogrammeerde) audio en/of de behoefte heeft om de beter om te gaan met (extreem) omgevingsgeluid. Het probleem van veel Hearables en Wearables die nu op de markt zijn, is dat zij niet geschikt zijn om ondersteuning te krijgen van een audicien. Dankzij het Clementine platform kunnen gebruikers ervoor kiezen om ook ondersteuning te vragen van een gekwalificeerde audicien.

Klik hier voor meer informatie over de SnowOwl

luisterhulpje snowowl pols

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]