Toenemende slechthorendheid bij Noorweegse jongeren

10 oktober 2013
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Zeven procent jongeren in Noorwegen die de militaire dienst ingaan hebben een verminderd gehoor

Een rapport dat gepubliceerd is door de Noorweegse strijdkrachten suggereert dat het aantal soldaten dat problemen heeft met hun gehoor op het moment van indienstreding is gestegen van 1% in 2008 tot 7% in 2012.

Het is nog niet duidelijk waar deze plotselinge stijging vandaan is gekomen.

“Tijdens de onderzoeksperiode zagen we dat de bloeddruk and BMI van de mensen die in militairedienst gingen, naar beneden was gegaan, wat erop duidt dat zij in een betere conditie zijn dan degenen uit eerdere lichtingen. Daarentegen hebben we een aanzienlijke verandering in het hoorvermogen van de soldaten gezien”, verklaart Einar Kristian Borud, consultant voor de militaire gezondheidsdienst.

vlag noorwegen

Het gebruik van MP3 spelers, mobiele telefoons en het bijwonen van evenementen kan een verklaring zijn van het verminderde gehoor. Echter ook is uit onderzoek gebleken dat roken, drinken en gebruik van medicijnen tot slechthorendheid kan leiden. Ook drugs kunnen wellicht een slechte invloed hebben op het gehoor. Op dit moment is nog niet bekend wat de effecten zijn op het gehoor van de afgelopen jaren zo populaire drug XTC.

Bron: www.hear-it.org
Keyword: Slechthorendheid jongeren

Meer nieuws

Gezondheidsraad: grens muziek bij 100 dBA

1 december 2022 | De gezondheidsraad adviseert het maximale volume van versterkte muziek bij 100 dBA neer te leggen. [...]

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]