Toenemende slechthorendheid bij Noorweegse jongeren

10 oktober 2013
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Zeven procent jongeren in Noorwegen die de militaire dienst ingaan hebben een verminderd gehoor

Een rapport dat gepubliceerd is door de Noorweegse strijdkrachten suggereert dat het aantal soldaten dat problemen heeft met hun gehoor op het moment van indienstreding is gestegen van 1% in 2008 tot 7% in 2012.

Het is nog niet duidelijk waar deze plotselinge stijging vandaan is gekomen.

“Tijdens de onderzoeksperiode zagen we dat de bloeddruk and BMI van de mensen die in militairedienst gingen, naar beneden was gegaan, wat erop duidt dat zij in een betere conditie zijn dan degenen uit eerdere lichtingen. Daarentegen hebben we een aanzienlijke verandering in het hoorvermogen van de soldaten gezien”, verklaart Einar Kristian Borud, consultant voor de militaire gezondheidsdienst.

vlag noorwegen

Het gebruik van MP3 spelers, mobiele telefoons en het bijwonen van evenementen kan een verklaring zijn van het verminderde gehoor. Echter ook is uit onderzoek gebleken dat roken, drinken en gebruik van medicijnen tot slechthorendheid kan leiden. Ook drugs kunnen wellicht een slechte invloed hebben op het gehoor. Op dit moment is nog niet bekend wat de effecten zijn op het gehoor van de afgelopen jaren zo populaire drug XTC.

Bron: www.hear-it.org
Keyword: Slechthorendheid jongeren

Meer nieuws

World of Hearing van Schoonenberg nu ook in hartje Rotterdam

2 juni 2023 | Deze week opent World of Hearing feestelijk haar achtste vestiging in Rotterdam. De nieuwe winkel [...]

Doppies: nieuwe campagne ‘I love My Ears’

1 juni 2023 | Afgelopen week is de nieuwe I love My Ears campagne gestart met de naam ‘Doppies’. [...]

MedRx AVANT WARC zorgt voor efficiënte aanpassing | Professional

30 mei 2023 | Diatec, distributeur van audiologische apparatuur, brengt met de MedRx Avant WARC een combi-meettoestel op de [...]

Verzekering hoortoestel of CI-geluidsprocessor: nodig of niet?

26 mei 2023 | Slechthorenden vragen zich nog weleens af of een verzekering van hun hoortoestellen of CI-geluidsprocessor nu [...]