Slechthorend? Help dan mee om de muziekbeleving met hoortoestellen te verbeteren

17 januari 2024
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het bedrijf Golden Hearing, opgericht door dr. Glazenburg en dr. Rijntjes (KNO), zet zich in om de muziekwaarneming voor slechthorenden met een hoortoestel of hoofdtelefoon te verbeteren. Audioloog dr. ir. Jan de Laat helpt het bedrijf daarbij. Golden Hearing heeft mede dankzij deelname van bezoekers van HOorzaken aan eerder onderzoek van het bedrijf, het voor elkaar gekregen om de muziekwaarneming met een hoortoestel te verbeteren. Dat gebeurt aan de hand van een speciale test. Deze test staat inmiddels bekend als de Golden Hearing Muziek Perceptie Test, afgekort de GHMPT. Het bedrijf gaat verder met hun onderzoek en vraagt slechthorenden – of ze nu een hoortoestel dragen of niet – een speciale vragenlijst in te vullen.

Golden Hearing muziekvragenlijst slechthorenden
Golden Hearing doet onderzoek naar de muziekbeleving van slechthorenden en wil deze zo met hoortoestellen kunnen verbeteren in de toekomst.

Muziekvragenlijst

Recent heeft Golden Hearing namelijk een muziekvragenlijst ontwikkeld. Aan de hand van deze lijst zou het mogelijk moeten zijn de muziekbeleving met de aanpassing van het hoortoestel te verbeteren. Dat moet natuurlijk nog eerst goed uitgezocht worden. Daar kunt u bij helpen!

Doe mee en vul de vragenlijst in!

Wilt u de onderzoekers helpen en bijdragen aan een betere muziekbeleving met hoortoestellen in de toekomst? Vul dan de online vragenlijst in! Het maakt niet uit of u op dit moment hoortoestellen draagt of niet. Invullen duurt een kleine 5 minuten.

muziekvragenlijst Golden Hearing test

Toekomst: software Golden Hearing in hoortoestellen

In de nabije toekomst hoopt Golden Hearing dat hoortoestelfabrikanten de ontwikkelde software in hun hoortoestellen zullen opnemen. Dit kan naast een verbeterd verstaan van spraak bijdragen aan een goede muziekbeleving.

Golden Hearing dankt u bij voorbaat voor uw deelname.

Voor meer informatie over Golden Hearing klik hier
Klik hier om de muziekvragenlijst in te vullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]

Webshop op HOorzaken gesloten

6 juni 2024 | Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk via deze website hoorhulpmiddelen en andere producten te [...]

Het ervaringsverhaal van Oliver (1969): “Dankzij mijn CI heb ik een groot stuk van mijn oude sociale leven weer teruggekregen.”

4 juni 2024 | Ik werd geleidelijk steeds slechthorender, als gevolg van – onder andere – otosclerose. Doordat ik [...]