Signia Xperience lijn: hoortoestellen die zich aanpassen aan bewegingen van de drager

18 september 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Signia introduceert deze week een nieuwe hoortoestellenlijn die de omgevingen nog nauwkeuriger analyseert en waarvan de instellingen zich aanpassen aan de bewegingen van de drager.  Signia komt deze maand met twee nieuwe hoortoestellen binnen het nieuwe Xperience platform: de Pure 312 X en de oplaadbare versie Pure Charge&Go. Tegelijkertijd is er een nieuwe app voor meer bedieningscomfort.

Signia Xperience Pure 312

Bewegingssensoren in Signia Xperience lijn

Bewegingssensoren in hoortoestellen zijn we al eerder tegengekomen. De fysieke activiteit van de drager wordt daarmee gemeten en ook is alarmering mogelijk nadat de sensoren een val registreren. De Xperience lijn van Signia heeft een geheel eigen toepassing van dergelijke bewegingssensoren. Signia gebruikt de bewegingssensoren om de instellingen van de hoortoestellen zelf te optimaliseren aan de hand van de bewegingen van de drager.
Signia belooft dat de hoortoestellen zich met de zogeheten Yoursound technologie beter aanpassen aan wisselende omgevingen. Zo zullen tijdens het joggen de Signia hoortoestellen bijvoorbeeld het geluid rondom toelaten zodat verkeer, andere omgevingsgeluiden en eventuele loopmaatjes hoorbaar zijn. Zit de drager in een druk restaurant aan tafel, dan zullen de hoortoestellen zich focussen op de spreker aan de overzijde en andere geluiden rondom onderdrukken. Staat de drager op van tafel om vervolgens door het restaurant te lopen, dan zal het hoortoestel alle omgevingsgeluiden weer toelaten.

Akoestische sensoren

Natuurlijk houden de microfoons op de nieuwe Signia Xperience lijn ook de omgeving nauwlettend in de gaten. Met deze akoestische sensoren en de achterliggende geavanceerde signaalbewerking past het hoortoestel zich zo goed als mogelijk aan de omgeving aan. De nieuwe chip in de Signia Pure hoortoestellen heeft weer flink meer geheugen (7x zoveel) en ook weer veel meer rekenkracht dan zijn voorganger. Ook is het toestel 60% kleiner dan de vorige generatie Pure hoortoestellen.
In de nieuwe lijn vinden we ook weer de ‘Own Voice Processing’ techniek terug vanuit de Signia Nx en de design Styletto hoortoestellen terug. Deze unieke techniek zorgt voor een veel natuurlijker eigen stem geluid.

Signia Pure 312: Nieuw geluid, nieuw uiterlijk

De nieuwe Pure 312 X heeft een volledig nieuw design. Signia heeft het uiterlijk van het hoortoestel ontwikkeld in samenwerking met audiciens en hoortoesteldragers. De Pure 312 X heeft ook Bluetooth-connectiviteit voor het streamen van telefoongesprekken, muziek en TV of audio. Vanaf december is het hoortoestel ook leverbaar met een luisterspoel.

Signia Xperience Charge&Go

Signia Pure Charge&Go

De oplaadbare versie, de Pure Charge&Go, is verkrijgbaar vanaf november 2019. Het toestel is net als de batterijversie, de Pure 312 X, een zogeheten luidspreker-in-het oor hoortoestel. De Pure Charge&Go maakt gebruik van een oplaadbare lithium-ion batterij. De nieuwe accu heeft 20% meer oplaadcapaciteit en is tegelijkertijd 16% kleiner dan zijn voorganger.
Met een tuimelschakelaar kan de gebruiker de instellingen van zijn Pure hoortoestel wijzigen. Het hoortoestel wordt geleverd met een inductieve lader. De lader met deksel heeft tegelijkertijd ook een droogfunctie. Bij het ontwerp is rekening gehouden met eventuele op maat gemaakte oorstukjes, zodat deze er ook in passen.

Signia app

Nieuwe Signia App

Naast de twee nieuwe hoortoestellen komt Signia ook met een nieuwe App. De nieuwe App vervangt drie eerdere apps. De app dient als eerste als afstandsbediening voor de hoortoestellen. Daarnaast is de app te gebruiken om de hoortoestellen op afstand fijn af te laten stellen door de audicien. Als laatste zijn met de app de streaming accessoires voor het voeren van telefoongesprekken, het luisteren naar de tv en muziek te beheren.

Voor meer informatie voor professionals kijk op: https://www.signia-pro.nl/
Voor meer informatie voor consumenten kijk op: https://www.signia-hoortoestellen.nl/ 

Reacties (1)
  1. mijn vraag is dit ook te gebruiken bij lage tonen doofheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

MED-EL ontvangt wereldwijde certificering voor beveiliging en privacybescherming

28 februari 2024 | Fabrikant van gehoorimplantaten MED-EL ontvangt wereldwijd de ISO/IEC 27001:2022 certificering. Het certificaat krijgt het bedrijf [...]

Speaksee vergoed door UWV

25 februari 2024 | Het UWV mag het Speaksee microfoonsysteem vergoeden aan dove en slechthorende werknemers. Dat kondigde demissionair [...]

Binding zink voorkomt lawaaislechthorendheid bij muizen

19 februari 2024 | Onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh laten zien dat de binding van zink helpt om [...]

Meting voorspelt spraakverstaan met CI

15 februari 2024 | Een zogeheten functional near-infrared spectroscopy meting (fNIRS) in rusttoestand lijkt een goede voorspeller te zijn [...]