Signia Styletto: nieuw elegant vormgegeven oplaadbaar hoortoestel

27 augustus 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Sivantos heeft op maandag 27 augustus zijn nieuwste hooroplossing gelanceerd: de Signia Styletto. Met de elegante styling richt Sivantos zich op cliënten die normaliter geen hoortoestellen zouden dragen omdat de vorm van traditionele hoortoestellen niet bij hun zelfbeeld past. Dragers van de zeer slanke Styletto hoortoestellen kunnen kiezen uit meerdere elegante kleurcombinaties. Het nieuwe hoortoestel is oplaadbaar en kan daarmee vier dagen mee zonder een stopcontact in de buurt te hebben. Het fraaie design en de nieuwste technologie maakt het nieuwe hoortoestel ideaal voor clienten met een actieve levensstijl.

Styletto hoortoestellen Signia

Elegante vormgeving

De elegante vormgeving van de Signia Styletto is mogelijk doordat de batterij pinvormig is, in plaats van rond zoals de vorm normaliter is. Sivantos creëert met de nieuwe vormgeving een nieuwe hoortoestelcategorie die door de fabrikant SLIM RIC genoemd wordt. Slim betekent ‘slank’ en RIC staat voor receiver-in-canal, wat betekent dat de luidspreker bij dit hoortoestel zich in de gehoorgang bevindt.
Ignacio Martinez, CEO van Sivantos zegt over het nieuwe hoortoestel: “Styletto zet de trend voor hearwear die premium technologie combineert met stijlvol design. Styletto is de toekomst.”

Styletto oplaadbaar hoortoestel

Styletto maakt gebruik van een oplaadbare batterij

De Styletto maakt gebruik van een oplaadbare lithium-ion batterij. Bij de Styletto wordt ook een draagbare lader geleverd waarmee het hoortoestel onderweg kan worden opgeladen. Door het hoortoestel ’s nachts in de draagbare lader te plaatsen is het hoortoestel vier dagen te gebruiken zonder stopcontact in de buurt te hebben. Dit maakt het nieuwe hoortoestel ideaal voor mensen met een actieve levensstijl en die met regelmaat op pad zijn.

Techniek in Signia Styletto

Het hoortoestel is voorzien van de nieuwste technologie van het Signia Nx platform, zoals energie-efficiëntie, oplaadbare lithium-ion batterijen en Own Voice Processing (OVP) voor een natuurlijk klinkende eigen stem. De samenwerking tussen de hoortoestellen waarbij informatie uit de omgeving onderling wordt gedeeld (ultra HD e2e binaurale link) zorgt voor een helder verstaan van spraak, ook in drukke luistersituaties. Daarnaast komt dit het ruimtelijk bewustzijn ten goede en heeft het toestel een groot dynamisch bereik.

Clienten geven voorkeur aan vormgeving Styletto

Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 cliënten de vernieuwende uitstraling van de Styletto verkiest boven de uitstraling van een traditioneel hoortoestel.  Ook blijkt het vernieuwende design van de Styletto de interesse voor hoortoestellen te vergroten (stijging van 14%). Dit kan positief bijdragen aan de motivatie voor het dragen van hoortoestellen en de uitsteltijd bekorten die gemiddeld zo’n 7 jaar bedraagt tussen het onderkennen van de slechthorendheid en de aanschaf van een hoortoestel.

Signia Styletto kleuren

Kleurcombinatie Styletto

De Styletto is beschikbaar in drie elegante kleurcombinaties: Dark Granite/Silver, Cosmic Blue/Rose Gold en Snow White/Rose Gold.

De verwachting is dat de nieuwe Styletto vanaf september 2018 verkrijgbaar in Nederland.

Professionals in de hoorbanche: Kijk voor meer informatie op signia-pro.nl/styletto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Stichting SEMH: nieuwe partij voor kwaliteitsbewaking hoorhulpmiddelenzorg | Professional

20 maart 2023 | Interview met SEMH-directeur René Ungerer   De kwaliteit van de hulpmiddelenzorg in Nederland wordt bewaakt. [...]

Financiële dienstverlener Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

16 maart 2023 | Alpina is de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met [...]

Virtual Reality training verbetert ruimtelijk horen dragers één cochleair implantaat

14 maart 2023 | Onderzoekers van de Universiteit van Trento in Italië en de Universiteit van Lyon in Frankrijk [...]

Last van een bromtoon in de omgeving? Een hoortoestel kan helpen

13 maart 2023 | Een bromtoon in de omgeving is voor sommigen een flinke bron van hinder die ook [...]