Sivantos introduceert Signia Pure 13 BT met bewegingsdetectie

9 mei 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 4 min

Gisteren heeft Sivantos in haar nieuwe bedrijfspand in Zoetermeer de Signia Pure 13 BT geïntroduceerd. Daarnaast werd de verbeterde en uitgebreidere versie van Telecare (2.0) gedemonstreerd. De nieuwe Signia Pure 13 BT maakt op verschillende manieren gebruik van de toegepaste nieuwe Bluetooth functie. De meest in het oog springende is de bewegingsdetectie waarmee het hoortoestel in de gaten heeft in wat voor situatie de slechthorende zich bevindt. Zit hij of zij stil of wordt er gewandeld of juist gefietst? Deze informatie wordt gebruikt bij het kiezen van de meeste optimale instelling van het hoortoestel. Immers tijdens het wandelen of fietsen bevindt de spreker zich in alle gevallen nooit tegenover de slechthorende maar meestal juist ernaast.

signia pure 13 BT

Signia Pure 13 BT zet Bluetooth functie op meerdere manieren in

De nieuwe Pure maakt op verschillende manieren gebruik van de nieuwe ingebouwde (Low Energy) Bluetooth functie. Allereerst staan de hoortoestellen hiermee direct in verbinding met een iPhone of iPad om zo telefoongesprekken te voeren, muziek te luisteren of te Skypen. Hiervoor is nu geen aparte streamer meer nodig die als tussenstation fungeert tussen de hoortoestellen en de smartphone. Daarnaast kunnen de hoortoestellen geluid en spraak van het ene naar het andere hoortoestel oversturen. Dit kan in een aantal situaties het verstaan verbeteren, denk bijvoorbeeld aan een autorit waar de spreker naast de slechthorende zit en er ook omgevingslawaai is. Op dat moment verbetert het verstaan van spraak wanneer dat op twee oren wordt aangeboden.
De meest innovatieve toepassing van Bluetooth in de Signia Pure 13 BT is de bewegingsdetectie. Doordat de hoortoestellen gekoppeld zijn aan de smartphone wat tegenwoordig krachtige mini-computers zijn, kan ook gebruik worden gemaakt van de geavanceerde bewegingssensoren daarvan. Deze sensoren hebben in de gaten of de slechthorende stil zit en met welke snelheid hij of zij beweegt. Met deze informatie kunnen de hoortoestellen geïnformeerd worden of er stil gezeten wordt, gewandeld of gefietst of een autorit wordt gemaakt. Deze informatie wordt doorgegeven aan de hoortoestellen en gekoppeld aan de informatie van de omgevingsdetectoren in de hoortoestellen zelf (met wat voor soort geluid heb ik te maken en waar komt het vandaan).  Hierdoor kunnen de hoortoestellen zich nog nauwkeuriger aanpassen aan de omgeving.

Benjamin den Heijer Sivantos

Benjamin den Heijer introduceert de Signia Pure 13 BT

Nieuwe App geeft inzicht in geluidsblootstelling

De nieuwe myControl App die zorgt voor de connectie tussen de bewegingssensoren van de iPhone en de hoortoestellen, biedt de slechthorende natuurlijk ook mogelijkheid om de hoortoestellen via de Smartphone te bedienen. Daarnaast geeft de App inzicht in de geluidsomgeving en het gebruik van het hoortoestel.
In een helder overzicht ziet de gebruiker wat de gebruikstijd van het hoortoestel is, hoe hoog het geluidsniveau rondom hem gedurende de dag was en maakt duidelijk welke situaties extra belastend en vermoeiend voor hem waren. De audicien krijgt zo ook een beter inzicht in de wensen van zijn slechthorende client.

 

High definition streaming van audio van TV en Hifi

Natuurlijk heeft ook Sivantos gedacht aan de behoeftes van slechthorenden om het geluid van de tv of Hifi draadloos en in stereo naar de hoortoestellen over te sturen. Hiervoor is de Streamline TV transmitter voor: een klein kastje dat bij de tv of Hifi installatie wordt geplaatst en die vervolgens het geluidssignaal draadloos naar de hoortoestellen overstuurt. Met deze transmitter kunnen de Signia hoortoestellen van meerdere personen verbonden kunnen worden. Ideaal wanneer je als echtpaar of als ouder en kind beiden slechthorend bent.

Tom Bergenhenegouwen Sivantos

Tom Bergenhenegouwen introduceert Telecare 2.0

Telecare 2.0

Het in Nederland in maart door Sivantos geïntroduceerde TeleCare programma biedt de audicien de mogelijkheid van online hoorzorg. Hiervan heeft niet alleen de audicien profijt van maar ook de slechthorende. Met de audicien aan de ene kant achter de computer of tablet in de winkel en de slechthorende met een App op zijn smartphone verloopt het aanpasproces een stuk soepeler zo blijkt uit onderzoek: hoortoestellen komen minder vaak retour, de slechthorende hoeft minder vaak terug naar de audicien en de proefperiode wordt korter. Met Telecare 2.0 kan de fijnafstelling op afstand door een 4 bands equalizer nog preciezer worden uitgevoerd. Met de introductie van de Signia Pure 13 BT heeft de audicien wanneer hij inlogt op het portal ook inzicht in het gebruik van het hoortoestel, zoals gebruiksduur.
Via de App kan de slechthorende gedurende de dag aangeven hoe tevreden hij of zij is met zijn nieuwe hoortoestellen. De audicien ziet in het portal daar een overzicht van en kan indien daar noodzaak toe is contact opnemen met de client. Dat kan via de App of telefonisch waarna de audicien de instellingen van de hoortoestellen aanpast aan de hand van de wensen van zijn client.
Met de nieuwe Telecare omgeving biedt de audicien de mogelijkheid van een extra service richting zijn clienten.

Richard Zoetemelk Sivantos

Directeur Sivantos B.V. Richard Zoetemelk

Directeur Richard Zoetemelk zegt daarover: “De Telecare omgeving biedt de audicien een eigentijdse mogelijkheid om de service richting zijn clienten te optimaliseren. De ene slechthorende client zal hier graag gebruik van maken omdat past in zijn drukke bestaan of wanneer door de afstand een bezoek extra belastend is, een ander zal de voorkeur geven om langs te komen. Het een sluit het andere niet uit.”

Nieuw gebouw Sivantos

Sivantos B.V. is een voormalig onderdeel van Siemens en maakt onderdeel uit van de Sivantos Group. De Sivantos Group is één van de grootste fabrikanten van hoortoestellen ter wereld. De Nederlandse poot heeft deze maand een nieuw onderkomen op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer betrokken. Sivantos B.V. levert hoortoestellen van de merken Signia, Siemens en Audio Service. Ook levert het bedrijf accessoires, aanpassoftware en smarphone Apps. Vandaag telt Sivantos Group ongeveer 5.000 medewerkers in meer dan 25 landen.

sivantos zoetermeer gebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]