Signia Motion Charge&Go Nx: nieuw hoortoestel van Sivantos

9 november 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Sivantos introduceert deze week zijn nieuwe achter-het-oor hoortoestel de Motion Charge&GoO Nx. Het nieuwe hoortoestel heeft een oplaadbare Li-ion batterij en zorgt voor een natuurlijke klank van de eigen stem. Het nieuwe hoortoestel is makkelijk te bedienen en de drager kan via bluetooth genieten van het geluid van de tv, hifi en kan er handsfree mee bellen.

Signia Motion Charge&Go

Signia Nx platform

De SIgnia Motion Charge&Go Nx maakt gebruik van het Signia Nx platform waar ook het fraai ontworpen en recent geïntroduceerde Styletto hoortoestel op draait. De oplaadbare batterij van de Motion is volledig in het hoortoestel verwerkt.

Draadloos genieten van audio en telefoneren met de Signia Motion Charge&Go Nx

De Signia Motion Charge&Go Nx is via Bluetooth te verbinden met de tv en hifi. Ook kan de slechthorende met het nieuwe hoortoestel draadloos telefoneren.
Om naar de tv en hifi te luisteren is er een klein kastje, de StreamLine TV,  nodig dat met de apparatuur wordt verbonden en die het signaal draadloos overstuurt naar de hoortoestellen (direct of via streamer). Bij het telefoneren is het mogelijk zonder tussenkomst van een streamer te bellen met een Apple iPhone telefoon. Bij Android telefoons wordt bij de Signia hoortoestellen een SPECIALE streamer gebruikt, namelijk de StreamLine Mic.

Contactloos opladen met Lithium Ion batterij

Hoortoestellen maken gebruik van verschillende soorten oplaadbare batterijen. De Motion Charge&Go maakt gebruik van een Lithium Ion batterij. De oplaadbare batterij vormt één geheel met het hoortoestel en is contactloos op te laden. Dat betekent dat er geen metalen contactjes meer onderaan het hoortoestel zitten om verbinding te maken met de oplader.
Net als een batterij van een smartphone is deze door de gebruiker zelf niet te verwisselen.
De batterij laadt op in ongeveer  4 uur en kan daarmee maar liefst 19 uur meegaan. Bij 5 uur streamen van telefoongesprekken of muziek is de gebruiksduur bij het gebruik als hoortoestel, 17 uur. De Motion is ook snel bij te laden: al na 30 minuten gaat de batterij weer 6 uur mee.

Eigen stemgeluid

Het Motion Charge&Go Nx hoortoestel heeft een speciale aanpak voor problemen die zich met het eigen stemgeluid kunnen voordoen. Het regelt daarvoor het binnenkomende geluid op twee manieren: één proces regelt het binnenkomende geluid van de eigen stem, het andere proces neemt de overige geluiden voor zijn rekening. Tot de overige geluiden behoren de omgevingsgeluiden en het stemgeluid van de gesprekspartners. Sivantos, de fabrikant achter de Signia hoortoestellen geeft aan dat hiermee een veel natuurlijke geluidsbeleving is te bewerkstelligen.

Fijnafstelling op afstand

De instellingen van de nieuwe Motion hoortoestellen zijn door de audicien op afstand via de myHearing app aan te passen aan uw voorkeuren. Dit scheelt extra bezoeken aan de winkel.

CROS en BICROS

Slechthorenden die één oor hebben dat normaal-horend is, maar waarbij het andere oor zodanig slechthorend is of problemen kent waardoor het plaatsen van een hoortoestel daar niet mogelijk is, zijn te helpen met een CROS hoortoestel. De Signia Motion Charge&Go is te combineren met de CROS Pure 312 Nx. Geluiden worden met een CROS hoortoestel opgevangen aan de kant van het niet te revalideren oor en worden draadloos overgezonden naar het goede oor.
Ook is er een mogelijkheid voor slechthorenden die aan één oor slechthorend zijn dat wel te revalideren is, en aan het andere oor zodanig slechthorend zijn, doof zijn of oorproblemen hebben waardoor het plaatsen van een hoortoestel aan de zijde niet mogelijk is. Een draadloos BICROS hoortoestel is dan een optie.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden

23 mei 2024 | Het plan van de nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB om het eigen risico [...]

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]