Signia Insio Nx en de Silk Nx: twee nieuwe onzichtbare in-het-oor hoortoestellen

12 juni 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Signia komt met twee nieuwe super kleine in-het-oor hoortoestellen op de markt: de Insio Nx en de Silk Nx. De Insio Nx is een op maat gemaakt zo goed als onzichtbaar te dragen hoortoestel dat ook leverbaar is als compleet in het-kanaal-hoortoestel (CIC).
Voor de nieuwe Silk Nx in-het-oor hoortoestellen hoeft geen afdruk te worden gemaakt. Door gebruik te maken van verschillende hoesjes kan dit hoortoestel door de audicien direct in het oor worden geplaatst en worden meegegeven aan de client. De Silk Nx is ook leverbaar als CIC.
Beide nieuwe hoortoestellen van Signia delen draadloos informatie met elkaar om tot een zo goed mogelijk verstaan en een optimale geluidskwaliteit te komen.
Een app op de Smartphone kan als afstandsbediening dienen en beide toestellen kunnen door de audicien op afstand via internet worden bijgesteld.
Voor tinnituspatienten hebben beide nieuwe hoortoestellen ook het nodige in petto.

De Insio Nx

Zoals ook bij andere in-het-oor hoortoestellen moet voor de nieuwe Insio Nx eerst een afdruk van het oor worden gemaakt. Op grond van deze afdruk die naar de fabrikant wordt opgestuurd, wordt het in-het-oor hoortoestel volledig op maat van het oor gemaakt. Als de grootte van de gehoorgang het toelaat is het hoortoestel als onzichtbaar compleet-in-het-kanaal te maken (CIC).
De hoortoestellen delen onderling informatie met elkaar (Ultra HD e2e technologie) om zo tot een zo goed als mogelijk verstaan van spraak te komen. Doordat de microfoon zich in-het-oor bevindt, blijft de functie van de oorschelp behouden, waardoor het plaatsen van geluiden en de ruimtelijke beleving beter verloopt dan bij achter-het-oor hoortoestellen.

in het oor hoortoestel Signia Insio Nx

De Silk Nx

Bij de Silk Nx is een afdruk maken niet nodig. Signia heeft voor deze hoortoestellen verschillende maten hoesjes gemaakt (sleeves) waarmee het kleine hoortoestel direct in-het-oor geplaatst kan worden. Hierdoor kan dit hoortoestel direct door de audicien worden meegegeven aan zijn client. Ook de Silk Nx is leverbaar als onzichtbaar compleet in het kanaal (CIC) hoortoestel.
Ook de Silk Nx hoortoestellen delen informatie met elkaar voor een optimaal verstaan van spraak en ook bij deze hoortoestellen blijft de natuurlijke functie van de oorschelp behouden

Signia Silk Nx Sleeves Hoesjes

[su_youtube url=”https://youtu.be/DDe4ZiqgaWY”]

App op Smartphone als afstandsbediening

Voor zowel de Insio Nx als de Silk Nx is er een app beschikbaar op de Smartphone: de touchControl app. Hiermee kan de slechthorende zelf het hoortoestel bedienen vanaf een iOS of Android telefoon.

touchControl App Signia

 

MiniPocket afstandbediening

Voor het gebruik van de touchControl App is natuurlijk een smartphone nodig en moet daarvoor eerst het telefoontoestel aangezet worden en de app geactiveerd. Sommige slechthorenden geven daarom de voorkeur aan de kleine MiniPocket afstandbediening. Deze is zo klein dat deze als sleutelhanger kan worden gebruikt en bijstellen van het geluid kan daarmee direct, zelfs vanuit de broekzak.

mini pocket afstandsbediening

Programma voor tinnitus: oceaangeluiden en Notch therapie

In zowel de Insio Nx als de Silk Nx in-het-oor hoortoestellen kunnen door de audicien een of meer speciale tinnitusprogramma’s  worden geprogrammeerd. Hierin kunnen bijvoorbeeld verschillende soorten oceaangeluiden worden gezet, maar het is ook mogelijk de speciale Notch therapie te activeren.  De Tinnitus Notch Therapie kan helpen bij tonale tinnitus. Dit is tinnitus waar het geluid dat wordt gehoord uit een toon bestaat, bijvoorbeeld een piep. De Tinnitus Notch Therapie helpt de neurale hyperactiviteit in de hersenen te onderdrukken door juist bij de frequentie waar de tinnitus zich bevindt, het geluid weg te filteren. De natuurlijke remming van de hyperactiviteit zorgt ervoor dat de tinnitus als minder prominent aanwezig wordt ervaren. (lees meer over de Tinnitus Notch Therapie).

Bijstellen op afstand: Telecare

Beide nieuwe in-het-oor hoortoestellen kunnen door de audicien met de het TeleCare programma op afstand worden fijnafgesteld. De slechthorende staat via zijn smartphone in contact met zijn audicien. Het voordeel is dat de client in de situatie waar hij een probleem ervaart zijn hoortoestellen kan laten bijstellen. Ook kunnen vervolgafspraken online worden gemaakt. Dit scheelt een fysiek bezoek aan de audicien en daarmee reistijd.
Telecare draagt bij aan een soepel verlopende proefperiode met deze nieuwe in-het-oor hoortoestellen.

Lees meer over:

https://www.hoorzaken.nl/signia-telecare-online-hoorzorg/

 

 

 

 

Reacties (1)
  1. Vraag: Is de Signia Silk Nx geschikt bij een dB van 47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]

Musi-CI muziekmiddag voor mensen met een cochleair implantaat

10 mei 2024 | Op 25 mei 2024 vindt er een Musi-CI muziekmiddag plaats voor mensen met een cochleair [...]