Signia brengt My Wellbeing uit voor Signia AX hoortoestellen

2 september 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Signia komt met een nieuwe functie in de app met de naam: My Wellbeing. Met de Signia app, die is te downloaden in de Google Store (Android) en in de App Store (Apple) kunnen dragers van de Signia AX hoortoestellen vanaf nu hun dagelijkse fysieke activiteiten bijhouden. Bekend is dat bewegen een positief effect heeft op zowel ons lichamelijk als mentaal welzijn. Het gebruik van een zogeheten fitnesstracker zoals deze ook terug te vinden is in My Wellbeing blijkt gebruikers te stimuleren in beweging te komen en zo ook hun lichamelijke activiteiten op peil te behouden. Meer bewegen is niet alleen goed voor ons hart en bloedvaten, we gaan ons er ook mentaal fitter en energieker door voelen.

My Welbeing app signia AX

Bewegingssensoren in hoortoestellen

In steeds meer hoortoestellen zijn vandaag de dag bewegingssensoren terug te vinden. Deze worden niet alleen gebruikt om het verstaan in specifieke situaties te optimaliseren ook kan de drager zien hoeveel stappen hij of zij gezet heeft. Door zo’n ingebouwde fitnesstracker in hoortoestellen krijgt een hoortoestel een extra functie. Hierdoor blijkt de drager ervan ook actiever met zijn hoortoestel in de weer te gaan, wat op zijn beurt weer zorgt voor een actiever gebruik van de hoortoestelfunctie zélf. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de drager gaat meer bewegen én zijn hoortoestellen consequenter dragen. In My Wellbeing van Signia kan de drager precies zien hoeveel stappen hij per dag zet en ook hoe actief hij is. Daarnaast kan de drager in de app terug vinden hoe consequent hij zijn hoortoestellen draagt. Verder krijgt de drager een goed beeld van zijn sociale activiteiten.

Signia AX My Welbeing app fitnesstracker

Hoortoestellel dragen bij aan fitte hersenen

Bekend is dat we door het dragen van hoortoestellen niet alleen beter gaan horen maar dat tegelijkertijd ook de hersenen er in een goede conditie door blijven. Dat geldt niet alleen voor het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het horen: doordat we meer communiceren blijven ook andere delen van de hersenen fitter. Het heeft ook een positief effect op onze geheugenfuncties. Communiceren met anderen vormt een van de beste geheugentrainers die er is.

Privacy

Alle gegevens die de hoortoestellen uit de Signia AX serie bijhouden over het dragen, de activiteiten en sociale interacties worden alleen opgeslagen in de My Wellbeing functie van de Signia app. De gegevens worden nergens anders gedeeld. Zo is de drager verzekerd van zijn privacy.

My Wellbeing functie in App ook voor bestaande Signia AX cliënten

De Signia app met de nieuwe My Wellbeing functie  is te downloaden in de Google Store (Android) en in de App Store (Apple) en is natuurlijk ook bedoeld voor bestaande dragers van de Signia AX hoortoestellen serie. Ook zij kunnen gebruik maken van de nieuwe uitgebreide functies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Overzicht informatiebijeenkomsten over cochleair implantaten en accessoires Advanced Bionics – eind 2022

22 september 2022 | Advanced Bionics organiseert de komende maanden meerdere informatiebijeenkomsten over cochleair implantaten. Er zijn zowel online [...]

Oticon Own hoortoestellen: onzichtbaar te dragen en met de nieuwste BrainHearing technologie

21 september 2022 | Oticon kondigt de komst aan van de Oticon Own in-het-oor serie. De kleine op maat [...]

Philips apneumasker met magnetische banden en clips mogelijk gevaar voor gehoorimplantaten

19 september 2022 | Philips Respironics laat weten dat bepaalde apneumaskers een negatief effect kunnen hebben op gehoorimplantaten zoals [...]

Sony en WS Audiology slaan handen ineen op OTC hoortoestellenmarkt

15 september 2022 | Het Japanse Sony en het Deense WS Audiology (WSA) hebben recent de handen ineen geslagen. [...]