Signia brengt My Wellbeing uit voor Signia AX hoortoestellen

2 september 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Signia komt met een nieuwe functie in de app met de naam: My Wellbeing. Met de Signia app, die is te downloaden in de Google Store (Android) en in de App Store (Apple) kunnen dragers van de Signia AX hoortoestellen vanaf nu hun dagelijkse fysieke activiteiten bijhouden. Bekend is dat bewegen een positief effect heeft op zowel ons lichamelijk als mentaal welzijn. Het gebruik van een zogeheten fitnesstracker zoals deze ook terug te vinden is in My Wellbeing blijkt gebruikers te stimuleren in beweging te komen en zo ook hun lichamelijke activiteiten op peil te behouden. Meer bewegen is niet alleen goed voor ons hart en bloedvaten, we gaan ons er ook mentaal fitter en energieker door voelen.

My Welbeing app signia AX

Bewegingssensoren in hoortoestellen

In steeds meer hoortoestellen zijn vandaag de dag bewegingssensoren terug te vinden. Deze worden niet alleen gebruikt om het verstaan in specifieke situaties te optimaliseren ook kan de drager zien hoeveel stappen hij of zij gezet heeft. Door zo’n ingebouwde fitnesstracker in hoortoestellen krijgt een hoortoestel een extra functie. Hierdoor blijkt de drager ervan ook actiever met zijn hoortoestel in de weer te gaan, wat op zijn beurt weer zorgt voor een actiever gebruik van de hoortoestelfunctie zélf. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de drager gaat meer bewegen én zijn hoortoestellen consequenter dragen. In My Wellbeing van Signia kan de drager precies zien hoeveel stappen hij per dag zet en ook hoe actief hij is. Daarnaast kan de drager in de app terug vinden hoe consequent hij zijn hoortoestellen draagt. Verder krijgt de drager een goed beeld van zijn sociale activiteiten.

Signia AX My Welbeing app fitnesstracker

Hoortoestellel dragen bij aan fitte hersenen

Bekend is dat we door het dragen van hoortoestellen niet alleen beter gaan horen maar dat tegelijkertijd ook de hersenen er in een goede conditie door blijven. Dat geldt niet alleen voor het gedeelte van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het horen: doordat we meer communiceren blijven ook andere delen van de hersenen fitter. Het heeft ook een positief effect op onze geheugenfuncties. Communiceren met anderen vormt een van de beste geheugentrainers die er is.

Privacy

Alle gegevens die de hoortoestellen uit de Signia AX serie bijhouden over het dragen, de activiteiten en sociale interacties worden alleen opgeslagen in de My Wellbeing functie van de Signia app. De gegevens worden nergens anders gedeeld. Zo is de drager verzekerd van zijn privacy.

My Wellbeing functie in App ook voor bestaande Signia AX cliënten

De Signia app met de nieuwe My Wellbeing functie  is te downloaden in de Google Store (Android) en in de App Store (Apple) en is natuurlijk ook bedoeld voor bestaande dragers van de Signia AX hoortoestellen serie. Ook zij kunnen gebruik maken van de nieuwe uitgebreide functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Schoonenberg Hoorsupport komt met kerstcommercial op tv

28 november 2023 | Vanaf 4 december aanstaande is de nieuwe kerstcommercial van Schoonenberg Hoorsupport op televisie te zien. [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – december 2023 en januari 2024

27 november 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Widex SoundConnect zendt computergeluid naar Moment hoortoestellen

19 november 2023 | Goed nieuws voor dragers van Widex Moment hoortoestellen: sinds afgelopen week is de Widex SoundConnect [...]

Stroomdiagram helpt diagnose somatosensorische tinnitus vast te stellen

15 november 2023 | Professor dr. Sarah Michiels verbonden aan de Universiteit van Hasselt heeft recent een stroomdiagram ontwikkeld [...]