Siemens hoortoestellen met ruismaskeerder kunnen verlichting bij tinnitus geven

6 februari 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min
(advertorial)

Deze week vindt de Week van het Oorsuizen plaats. Een flink aantal kranten en websites hebben reeds aandacht aan het onderwerp oorsuizen besteed en ook in tv programma’s zoals het Hart van Nederland en Een Vandaag kwam het onderwerp aan bod.

In Nederland hebben ruim 800.000 mensen last van tinnitus ook wel oorsuizen genoemd. Zij horen een constante piep, suis of fluit in hun oor of oren. Omdat er medisch veelal niets aan te doen is, krijgen zij de boodschap mee ‘er mee te leren leven’.  Sommigen zijn in staat zonder hulp er aan te wennen, maar voor anderen wordt het oorsuizen ondraaglijk. Vaak wachten zij dan te lang bij het zoeken van professionele hulp. Met én met de juiste educatie én therapie, die veelal gecombineerd wordt met ontspanningsoefeningen of mindfulness oefeningen, zijn de meeste mensen in staat om controle te krijgen over hun tinnitus en er vervolgens mee te leren leven.

Ook is de afgelopen jaren op medisch gebied van alles geprobeerd om tinnitus te verminderen zoals medicatie, neurostimulatie (waarbij bepaalde hersendelen met een pulsgenerator worden gestimuleerd) en hyperbare zuurstoftherapie. De inzet hiervan bleek niet of slechts bij een deel van de patiënten te werken. Bij sommige patiënten verergerde de klachten er zelfs mee.

Hoortoestellen kunnen bij 1 op de 4 mensen met tinnitus de klachten verminderen. Het inzetten van hoortoestellen is bij tinnitus die samen gaat met slechthorendheid het uittesten dan ook zeker waard. Ook met het inzetten van ruis en andere vormen van geluidsverrijking zijn positieve resultaten bij een deel van de cliënten te behalen.

siemens tinnitus hoortoestellen

De nieuwste hoortoestellen van Siemens hebben allen zo’n ingebouwde maskeerder. Een dergelijke ruismaskeerder zit zowel in de allerkleinste hoortoestellen ingebouwd als in de waterdichte hoortoestellen. De ruismaskeerder wordt zodanig aangepast dat de ruis het gehoorverlies volgt en geeft alleen geluidsverrijking daar waar het nodig is. Het volume van de ruis is te regelen met een afstandsbediening.

Wanneer gekeken wordt naar de onderzoeken die zijn gedaan naar de inzet van hoortoestellen, is te zien dat het succespercentage met hoortoestellen tussen de 20 en 30% ligt.
De nieuwste ruisgeneratoren in hoortoestellen passen de ruis aan het verloop van het audiogram aan waardoor het slagingspercentage daarmee mogelijk hoger ligt dan met in het verleden toegepaste ruismaskeerders.

Gezien de substantiële verbetering van de klachten met hoortoestellen en ruismaskeerders bij een deel van de cliënten zijn deze het uittesten waard,  zeker omdat ze eenvoudig aan te passen zijn en het uittesten vrijblijvend kan plaatsvinden bij een audicien.

Kijk voor meer informatie: https://nl.hearing.siemens.com/hearing-loss/tinnitus/

Reacties (1)
  1. IK HEB EEN SIEMENS MASKEERAPPARAAT SNDS 7 JAAR EN HEEFT MIJ GOED GEHOLPEN. TINNITUS IS WEG DANKZIJ HERSENSTIMULATIE.EN IS JAREN WEGGEBLEVEN.MAAR IS NU TERUG, GA DUS NU NAAR BRAIN KLINIEK IN GENT ..DR. J. OST. MAAR EEN APPARAATJE MOET JE LEVENSLANG BIJ DE HAND HEBBEN,,TINNITUS RAAK JE NOOIT KWIJT..KOMT EN GAAT MET DE MEEST ERGERLIJKE GELUIDEN… LEA DE ROO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]

Phonak Audéo Fit: top hoortoestel dat de gezondheid monitort

23 juni 2022 | Phonak introduceerde afgelopen week in Amsterdam voor de internationale schrijvende pers een van haar nieuwe [...]