Tweede locatie voor Second Opinion Hoortoestellen

10 februari 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min
(advertorial)

Per 1 februari heeft Second Opinion een tweede praktijk geopend in Haarlem.

Second Opinion Hoortoestellen is al twee jaar gevestigd in Harderwijk. Hier worden met veel succes hoortoestellen van ontevreden gebruikers geoptimaliseerd. Cliënten komen uit vrijwel het hele land. Reden waarom gezocht werd naar een locatie waar mensen uit het westen van het land met minder reistijd terecht kunnen. 

logo second opinion hoortoestellen

Bij Lab Formaat, een laboratorium waar op maat gemaakte oorstukje worden vervaardigd, is een speciale praktijkruimte ingericht voor het uitvoeren van hoortoestel optimalisaties. Deze ruimte is volledig ingericht met de modernste apparatuur. Naast een cabine, waarin het gehoor van cliënten gemeten wordt, staat er de allernieuwste meetapparatuur.

tweede vestiging second opinion hoortoestellen haarlem

Met cliënten die een beroep op Second Opinion doen, wordt allereerst een uitvoerig kennismakingsgesprek gehouden, waarbij geïnventariseerd wordt welke problemen de gebruikte hoortoestellen teweeg brengen. Daarna wordt het gehoor uiterst zorgvuldig gemeten. Denk daarbij aan toonaudiometrie, beengeleiding, onaangename luidheidstest en spraakaudiometrie.

Vervolgens wordt het huidige resultaat met de hoortoestellen vastgesteld aan de hand van vrije veld metingen en REM-metingen.

Ook video-otoscopie en tympanometrie horen in het protocol thuis.

Uiteraard worden voorafgaand aan al deze testen ook de hoortoestellen en de gebruikte oorstukjes of domes grondig gecontroleerd en in kaart gebracht.

Aan de hand van al deze gegevens, samen met de specifieke gebruikerswensen van de cliënt, wordt dan gekeken of er verbeteringen met de aanpassing gerealiseerd zouden kunnen worden. Daarbij worden ook de te verwachten kosten duidelijk in beeld gebracht.

Nuttig hierbij te weten is dat optimalisatie gebeurt zonder financieel risico. Second Opinion kent namelijk de unieke “no cure, no pay – regeling”. Als de nieuwe aanpassingen onvoldoende resultaat geven, worden de oude instellingen weer in de toestellen terug gezet en hoeft de cliënt niet te betalen. De nieuwe instellingen mogen enkele weken in praktijk getest worden, alvorens de cliënt hieromtrent een besluit moet nemen.

Nog een bijzonderheid van Second Opinion is dat zij helemaal geen hoortoestellen verkopen. Zij willen een volledig onafhankelijk advies kunnen verstrekken, zonder er een dubbele agenda op na te hoeven houden, om ook hoortoestellen te verkopen. In dit kader zijn ze dan ook volledig merk onafhankelijk.

Maakt een cliënt gebruik van de geboden mogelijkheden, dan worden de toestellen, meestal in een tweede sessie, m.b.v. REM-metingen en geluidsvoorbeelden volledig geoptimaliseerd in richting van de wensen van de cliënt.
Daarna wordt het eindresultaat nog eens nagemeten en vergeleken met het resultaat bij binnenkomst. En vanzelfsprekend moet hier dan niet alleen verbetering te zien, maar vooral te horen zijn.

Doordat Second Opinion in huis is bij LabFormaat in Haarlem, waar oorstukjes gemaakt worden, kunnen ze rekenen op de ondersteuning van Petra Spigt. Petra die al meer dan 20 jaar oorstukjes produceert voor tal van Nederlandse audiciensbedrijven is inmiddels een autoriteit op dit gebied. Zij gaf jarenlang les aan de audiciensopleiding en heeft bij LabFormaat haar eigen spreekuur voor de “hardnekkige probleemgevallen met oorstukjes”.

In Haarlem werkt Wouter de Wolf (uit de vestiging Harderwijk) samen met Jacqueline Warmerdam.

Jacqueline heeft een ruime ervaring als freelance audicien bij tal van binnenlandse en buitenlandse audiciensbedrijven. Zij is bekend met een breed scala van hoortoestellen en oorstukjes.

second opinion hoortoestellen haarlem

Dus, als u regelmatig problemen heeft met uw hoortoestellen, of het dagelijks resultaat hiervan valt u in praktijk toch tegen, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met Second Opinion en ervaar wat zij voor u kunnen betekenen.  Dat kan in Haarlem, maar uiteraard ook nog steeds in Harderwijk.

Vraag geheel vrijblijvend informatie of bezoek de website of stel hier uw vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Gezondheidsraad: grens muziek bij 100 dBA

1 december 2022 | De gezondheidsraad adviseert het maximale volume van versterkte muziek bij 100 dBA neer te leggen. [...]

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]