Schenk uw oude gebruikte hoortoestellen aan de Starkey Hearing Foundation

29 december 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

De Starkey Hearing Foundation zet zich inmiddels in meer dan 100 landen in waar geen of nauwelijks hoorzorg is. Dat doet de stichting inmiddels 30 jaar en heeft zo al miljoenen slechthorende mensen weten te helpen. De stichting zorgt dat er hoortoestellen terecht komen en geeft ook op locatie onderwijs over horen, gehoorverlies en hoortoestellen. Hierdoor kunnen uiteindelijk lokale professionals basishoorzorg bieden aan slechthorenden. Dit is mogelijk door de steun van gulle donateurs, audiciens, vrijwilligers, én slechthorenden die hun oude hoortoestellen ter beschikking stellen aan de stichting.

schenk oude gebruikte. hoortoestellen aan de Starkey Hearing Foundation

Help de Starkey Foundation

U kunt de stichting helpen door uw oude gebruikte hoortoestellen te doneren. Dat kan door ze in te leveren bij een van de zelfstandige audiciensbedrijven of bij een Hans Anders winkel. Opsturen kan natuurlijk ook (zie onder voor het adres). Alle hoortoestelmerken zijn welkom. De toestellen worden door een team van deskundigen bij Starkey in de Verenigde Staten gereviseerd, eventueel gerepareerd en bijna als nieuw bij de internationale missies ingezet. Ook Starkey zelf schenkt ieder jaar een groot aantal splinternieuwe hoortoestellen voor deze missies.

Weer horen cadeau doen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben 466 miljoen mensen een gehoorverlies dat leidt tot een ernstige beperking. Helaas kan maar minder dan drie procent van deze mensen zich hoortoestellen veroorloven of heeft zelfs maar toegang tot de zorg die ze nodig hebben. Uw oude hoortoestellen doneren, lijkt daardoor misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar u geeft er uiteindelijk wel iemand een werkend gehoor mee cadeau. Een cadeau dat een immens groot effect heeft op zijn of haar leven.

Lokale teams bieden hoor- en nazorg

De stichting die speciale programma’s verzorgt in meer dan 100 landen, zorgt ervoor dat lokale professionals basishoorzorg kunnen bieden aan slechthorenden. Ze maakt daarbij gebruik van een speciaal hoorzorgmodel waarin de lokale gemeenschap centraal staat. Lokale teams kunnen zelfstandig hoortoestellen en basiszorg aanbieden aan de meest kwetsbare slechthorenden. Slechthorenden die hoorzorg dringend nodig hebben, maar helaas geen toegang hebben tot de reguliere zorg. De teams kunnen zelfstandig de hoorzorgbehoefte van patiënten in kaart brengen, deze zorg uitvoeren en ook nazorg bieden. De teams zijn op deze manier in staat om slechthorenden opnieuw te verbinden met anderen en zo met het leven.

doneer oude gebruikte hortoestellen aan de Starkey Hearing Foundation

Hoger niveau van ondersteuning

Omdat de teams in veel landen inmiddels goed draaien is het voor professionals van Starkey niet meer nodig altijd fysiek aanwezig te zijn. Daarom verschuift de focus steeds meer naar een hoger niveau van ondersteuning. Dit doet de stichting door wereldwijd opleidingen en trainingen te verzorgen. Naast het geven van gespecialiseerde trainingen werkt Starkey ook samen met wereldleiders op het gebied van hoorzorg, bevordert academische partnerschappen, sponsort academische studies en voert onderzoeken uit naar de effectiviteit van hoorzorg-interventies binnen lokale gemeenschappen.

Wilt u helpen?

U kunt de Starkey Hearing Foundation ondersteunen door oude gebruikte hoortoestellen te schenken.

Dat kan door ze op te sturen naar:

Starkey Benelux
Laan van de Leeuw 50
7325 PB Apeldoorn

Voor vragen:
Telefoon: 055 360 21 11
email: info@KINDHOREN.nl

Inleveren

Inleveren van u oude hoortoestellen kan ook. Dit kan bij een zelfstandig audiciensbedrijf of bij een Hans Anders winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

De AudioStream adapter van MED-EL: telefoneren en audio oversturen naar de RONDO 3

19 juni 2024 | Gebruikers van de RONDO 3 van MED-EL kunnen met de Audiostream-adapter eenvoudig muziek en telefoongesprekken [...]

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]