Samsung bereidt toetreding hoortoestellenmarkt voor

1 mei 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Volgens BusinessKorea bereidt Samsung zich voor om de snel groeiende hoortoestellenmarkt te betreden. De hoortoestellenmarkt maakt een snelle groei door die geschat wordt op zo’n 8% per jaar.  Samsung wil daarom zich ook op dit segment van de elektronicamarkt richten.

Samsunglogo

Het bedrijf blijkt een bestelling van 13.9 miljoen dollar aan versterkers geplaatst te hebben zoals die gebruikt worden in hoortoestellen. Ook heeft het bedrijf een flink aantal patenten op zijn naam gezet die gerelateerd zijn aan hoortoesteltechniek.

Het is overigens nog niet helemaal duidelijk of het bedrijf daadwerkelijk hoortoestellen gaat produceren of zich meer richt op de hoorhulpmiddelen die als consumentenelectronica verkocht kunnen worden.

De stap blijkt goed te passen bij de intenties van de Vice Voorzitter Lee Jae-yong om de ‘mobiele gezondheidszorg’ te betreden. Volgens bronnen heeft Samsung het doel volgend jaar de ontwikkeling van de hoortoestellen rond te hebben, het moment waarop de Galaxy S7 wordt geintroduceerd.

Samsung Electronics wil een hoortoestel of hoorhulpmiddel presenteren met een verbeterd draadloos systeem waarmee de smartphone wordt verbonden met het hoortoestel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]