Roger Table Mic nieuwe tafelmicrofoon van Phonak

10 mei 2016
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Phonak heeft een nieuwe tafelmicrofoon toegevoegd aan de Roger serie met de naam Roger Table Mic. De Roger Table Mic is een draadloze microfoon die ontworpen is om in lastige situaties zoals vergaderingen of gesprekken aan de eettafel  met meerdere personen, beter te verstaan.

roger table mic vergadering

Roger Table Mic biedt uitkomst aan de vergader- of eettafel

Situaties met rumoer en met meerdere sprekers die zich ook nog eens op verschillende afstanden bevinden, zijn veelal een flink probleem voor slechthorenden. De Roger Table Mic kan in dergelijke situaties waar aan tafel wordt gezeten uitkomst bieden en een prima aanvulling vormen op de hoortoestellen. Wanneer er sprake is van een hele grote vergadertafel of eettafel kunnen eventueel meerdere Roger tafelmicrofoons worden geplaatst.
De nieuwe Roger Table Mic vangt de stemmen van de sprekers op, onderdrukt achtergrondlawaai en stuurt de spraak vervolgens draadloos naar de hoortoestellen.
De Roger tafelmicrofoon valt onder aanvullende hulpmidddelen en soloapparatuur.

Discreet en lange gebruiksduur

De Roger Table Mic is discreet ontworpen en kan zo onopvallend op de tafel worden geplaatst. De tafelmicrofoon wordt eenvoudig met een enkele druk op de knop verbonden met de hoortoestellen. De accu van de Roger Table Mic gaat maar liefst 20 uur mee dus lang genoeg voor iedere vergadering of etentje.

Combineren met andere Roger producten

De Roger Table Microfoon is te combineren met andere Roger producten zoals de Roger Pen, die bedoeld  is voor  één op één gesprekken of kleine groepsgesprekken, of met de Roger Clip-On Mic, een microfoon die bij de gesprekspartner aan het shirt, blouse of jasje kan worden bevestigd. Deze Clip-On Mic is ideaal bij een lezing of cursus, maar ook om bijvoorbeeld de voorzitter van de vergadering te kunnen volgen.

Soloapparatuur Roger Pen Phonak

Roger Pen

Compatibiliteit

De Roger Table Mic is niet alleen geschikt voor Phonak hoortoestellen, maar kan ook prima samenwerken met hoortoestellen van andere merken. Dat kan op verschillende manieren. Allereerst kan de Roger Miniatuur ontvanger worden aangesloten op achter-het-oor hoortoestellen of op de streamer van het eigen hoortoestel. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de Roger MyLink dit is een ontvanger met een neklus (koordje om de hals) die het signaal doorgeeft aan de luisterspoel van de hoortoestellen of het implantaat. Deze dienen dan wel over een luisterspoel (T-stand) te beschikken.

roger mylink phonak

Roger MyLink

Voor de Phonak hoortoestellen zelf zijn er geïntegreerde ontvangers beschikbaar die prachtig één geheel vormen met het hoortoestel of cochleair implantaat (Advanced Bionics en Cochlear)

Phonak hoortoestellen met geintegreerde ontvanger

2.4 GHz band

De Roger producten maken gebruiken van een digitale draadloze transmissie op de 2.4 GHz band.

Vergoeding Roger Table Mic en andere soloapparatuur

Soloapparatuur zoals de Roger Table Mic wordt in Nederland vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Ook wordt de apparatuur in bijna alle gevallen in bruikleen verstrekt. Hierdoor gaat het niet ten koste van het eigen risico en betaalt u dus dan ook geen eigen bijdrage.
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van solo apparatuur moet het gehoorverlies gemeten met een audiogram op het slechtste oor een zogeheten Fletcher Index hebben van 35 dB HL, is er een audiogram nodig dat niet ouder is dan 6 maanden én er is een voorschrift nodig van een KNO-arts of audioloog (verzekeraar VGZ en de Friesland willen perse een recept van een audioloog).
Ondanks dat soloapparatuur vooral wordt toegepast in werksituaties kan deze apparatuur ook uitkomst bieden in de privé situatie. Hiermee kan een sociaal-isolement worden voorkomen.
Denk bij gebruik in de privé-situatie aan het volgen van lezingen, gesprekken aan de koffietafel, bijeenkomsten waar gekaart wordt of bij het uit eten gaan. De soloapparatuur draagt zo bij aan het algeheel en psychisch welbevinden.
Ook voor de privé situatie is vergoeding van deze soloapparatuur mogelijk. Wel dient de KNO-arts of audioloog een goede motivatie te geven waarom het hoortoestel alléén niet voldoende is.
Ook een tweede micorofoon kan vergoed worden. Ook hiervoor dient een goede motivatie te worden aangedragen.

Kijk voor meer informatie over deze producten op de site van Phonak

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Ooroperaties ook mogelijk met dagopname

8 september 2024 | Dagopname in plaats van opname in het ziekenhuis is haalbaar en veilig, ook voor grotere [...]

Evelien Dirks benoemd tot bijzonder hoogleraar

5 september 2024 | Per 1 september is dr. Evelien Dirks door de universiteit in Tilburg tot bijzonder hoogleraar [...]

Gehoorschade bij baby in de buik moeder: wat je moet weten

3 september 2024 | Op HOorzaken kwam een vraag binnen van een zwangere bezoeker die zich afvroeg of ze [...]

Stem op Sandra Ballij van Ctalents als Changemaker 2024

29 augustus 2024 | Sandra Ballij oprichter van Ctalents is een echte changemaker. Met haar sociale onderneming Ctalents maakt [...]