Nieuw: LA 240 ringleidingversterker met digitale audio-ingangen

17 juni 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Het bedrijf Hoorexpert heeft vandaag de nieuwe LA 240 ringleidingversterker geïntroduceerd die naast de gebruikelijke analoge ook digitale audio-ingangen heeft. Deze ringleidingversterker is per direct ook verkrijgbaar in onze webshop.

LA 240 ringleidingversterker

Ringleidingsystemen worden door slechthorenden met een hoortoestel veelvuldig toegepast om de tv of radio goed te kunnen verstaan. De meeste moderne flatscreen tv’s zijn vaak alleen nog maar van digitale aansluitingen zoals een coaxiale of optische (TosLink) uitgang voorzien. De analoge uitgangen zijn daarmee komen te vervallen. Ook HiFi apparatuur is steeds vaker voorzien van dergelijke digitale uitgangen.
Tot op heden was er bij ringleidingversterkers een speciale omvormer nodig om het digitale signaal om te zetten naar een analoog signaal. Dit is met de LA 240 ringleidingversterker niet meer nodig. U kunt de LA 240 ringleiding direct via coax of optische kabel aansluiten op uw flatscreen tv, audiosysteem of multimedia apparatuur.

De LA 240 ringleidingversterker is voorzien van de nieuwste techniek en is verder voorzien van een handige afstandsbediening waarmee u eenvoudig het volume en de toonhoogte kunt aanpassen en waarmee u kunt schakelen tussen de TV of een ander aangesloten audiobron, zoals uw HiFi systeem of Multi Media apparatuur. De LA-240 is voorzien van 2 analoge aansluitingen en 1 digitale aansluiting, waarbij u kunt kiezen uit een Coax signaal of Optische aansluiting.

achterzijde ringleidingversterker LA 240

De LA240 ringleidingversterker wordt compleet geleverd met aansluitsnoeren, ringleidingsnoer en bevestigingsclips. De LA240 leent zich prima voor gebruik in huis (ruimtes tot 50 m²).

U kunt de LA240 ringleidingversterker bestellen in onze webshop (185 euro) of compleet bij u thuis laten aanleggen (260 euro).

Ringleidingversterkers en -systemen onverminderd populair

Ringleidingversterkers en -systemen zijn onverminderd populair en kunnen worden gebruikt in combinatie met hoortoestellen die een zogeheten T-stand hebben. Er zijn ringleidingsystemen die bedoeld zijn voor de woning, concertzaal, theater, bioscoop, school, winkele.d. en er zijn compactere ringleidingsystemen die rond de hals worden gedragen waarop de mobiele telefoon of MP3 speler wordt aangesloten.Wanneer een ringleiding thuis of in een zaal wordt aangelegd, wordt er een draad in een lus op de grond of op de plint neergelegd. Dit is de zogeheten inductielus. De zo gevormde lus wordt aangesloten op een speciale (ringleiding-) versterker zoals de LA 240 die op zijn beurt verbonden wordt met het audiosignaal van de TV, HiFi installatie of een Multimedia-apparaat. Klik hier voor meer informatie over ringleidingsystemen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]

Phonak Audéo Fit: top hoortoestel dat de gezondheid monitort

23 juni 2022 | Phonak introduceerde afgelopen week in Amsterdam voor de internationale schrijvende pers een van haar nieuwe [...]